• check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
 • check_circleAangroeigarantie
 • check_circleFrisse planten van topkwaliteit
 • check_circleGratis bezorging
 • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Filteren op

Huidige grootte (zonder kluit/ pot)

Beschikbaar

Portugese Laurier Angustifolia

Portugese Laurier kopen (Prunus lusitanica) | Gardline

Portugese Laurier - Haag met mediterrane uitstraling

Ondoorzichtig en gemakkelijk te onderhouden
Populair bij vlinders, bijen en vogels

De Portugese Laurier Angustifolia biedt je een mooi groen toevluchtsoord en een permanente bescherming van jouw privacy.

Portugese Laurier Angustifolia

Er zijn 17 producten.

Item 1-12 van 17 in totaal item(s)

Actieve filters

Terug naar boven

Portugese Laurier Angustifolia kopen - Informatie Gardline

De Portugese Laurier, ook wel Portugese Laurier Angustifolia of in het Latijn Prunus Lusitanica Angustifolia genoemd, is een dichte Laurierstruik. Omdat de plant zowel hoog alsook redelijk breed groeit, is ze naast ideale haagplant ook geschikt voor groepsbeplanting.

Door haar sterke eigenschappen om een haag te creëren, zoals dichte groei, winterhardheid, mediterrane maar ook groenblijvende uitstraling en makkelijk in onderhoud, begrijpen wij erg goed waarom veel mensen deze prachtige Laurierhaag bestellen om in hun tuin te planten. Graag lichten wij de eigenschappen hieronder verder toe.

Portugese Laurier Angustifolia kopen - Gardline

Prunus Lusitanica Angustifolia - haagplant met mediterrane uitstraling

Voordelen van de Portugese Laurier haagplant

 • Groenblijvend met prachtige paarse takken
 • Dichte groei
 • Gemakkelijk te verzorgen
 • Groeit in vrijwel elke grondsoort
 • Populair bij vlinders, bijen en vogels

De Portugese Laurierhaag

Ongeacht waar je de Laurierhaag wilt planten, zal ze beschutting in de tuin bieden. De Portugese Laurier groeit op zowel zonnige als schaduwrijke plekken. Ook gedijt de plant goed in vrijwel elke grondsoort. Let er wel op dat ze niet langdurig in natte grond staat; de voorkeur gaat uit naar een waterdoorlatende grond. Andere uitstekende eigenschappen van deze haagplant zijn de vorstbestendigheid tot circa -15 °C, haar geringe jaarlijkse groei en het makkelijke onderhoud.

Doordat de Prunus Lusitanica Angustifolia niet hard groeit, is het niet vaak nodig de haag te snoeien. Eens in het voorjaar is normaal gesproken voldoende. Om een mooie strakke vorm te behouden, raden we een aanvullende 2e keer in september aan. Ook bevelen we je in het voorjaar de Laurier te bemesten met een organische, langwerkende voedingstof. In droge perioden is het noodzakelijk regelmatig de plant water te geven, maar dat lijkt ons redelijk vanzelfsprekend. Als mens drink je in zulke perioden immers zelf ook meer.

Net zoals de meeste Lauriersoorten, is de Portugese Laurier een groenblijvende haagplant, wat betekent dat deze Laurierhaag jaarrond haar blad behoudt en beschutting in je tuin biedt. De haag is extra ondoorzichtig door de intensieve vertakking in de plant.

Met de hangende, glanzende bladeren en paarse takken heeft de Portugese Laurier Angustifolia een uitgesproken mediterraan uiterlijk. Omdat de bloemen klein, wit en sterk geurend zijn, is de Laurierkers geliefd bij vlinders en bijen. Na de bloei zit de plant vol met bessen, die zeer gewild zijn bij vogels. Een mooie en voedzame haagplant voor verschillende dieren uit de natuur.

Portugese Laurierhaag groenblijvend - Gardline

Prunus Lusitanica Angustifolia informatie

Eigenschappen van de Prunus Lusitanica

Gebruikelijke naam: Portugese Laurier, Portugese Laurierkers, Laurier Angustifolia
Botanische naam: Prunus Lusitanica Angustifolia
Toepassing: Haagplant, solitair, groepsbeplanting, terrasbeplanting
Maximale grootte: 3 - 5 m
Jaarlijkse groei: 15 - 30 cm
Blad: Donkergroen, glanzend, langwerpig-eivormig blad
Vrucht: De Laurier Angustifolia heeft middelgrote, paarse bessen en witte bloemen
Bloeiperiode: Van mei tot juli bloeien er witte bloementrossen
Standplaats: Zon, halfschaduw en schaduw
Grondsoort: Bijna alle grondsoorten, bij voorkeur gedraineerde, voedzame grond
Winterhard: Ja, tot circa -15 °C
Planttijd: Afhankelijk van het weer kunnen kluiten worden geplant van eind september/ oktober tot ongeveer mei. Planten die in potten worden gekweekt, kunnen het hele jaar door worden geplant. Uitzonderingen voor het planten zijn zware vorst, extreme nattigheid of hitte
Verzorging: Vanwege de langzame groei is 1 keer per jaar snoeien voldoende, een 2e keer kun je eventuele in september doen. Bemesten in het voorjaar, en water geven direct na het planten en tijdens droge perioden
Bemesting: Hagenmeststof of een andere organische meststof, zoals compost en potgrond


Portugese Laurier kopen

Topkwaliteit Portugese Laurier haagplanten

Wij vinden het zeer belangrijk dat je kunt genieten van gezonde, kleurrijke planten. Daarom streeft ons team ernaar om te allen tijde de haagplanten de beste verzorging te bieden. Op onze boomkwekerij is elke Portugese Laurier van de hoogste kwaliteit. Dat is waarom wij onze aangroeigarantie kunnen bieden, een extra zekerheid voor jou.

Portugese Laurierkers boomkwekerij

Op de kwekerijen van Gardline worden de Prunus haagplanten zowel in potten op het containerveld, als met kluiten in de volle grond gekweekt. De in pot gekweekte soorten, worden elk jaar in een nieuwe, grote pot geplant. Hierdoor kan de wortel zich beter ontwikkelen. Laurierstruiken van het veld worden om de 3 à 4 jaar verplant. Hierdoor kunnen de wortels van de plant zich beter ontwikkelen en zorgen wij ervoor dat onze Laurieren van een zeer goede kwaliteit zijn.

Daarnaast verzorgen we de tuinplanten intensief, door ze het hele jaar door voldoende water en voedingstoffen te geven. Elk jaar worden onze haagplanten ook op het juiste moment gesnoeid, zodat de vertakking in de plant zich goed ontwikkelt en de plant sterker wordt.

De Portugese Laurier online kopen

Je kunt de verschillende hoogtes van de haagplant gemakkelijk op onze webshop bekijken, vergelijken en bestellen. Wij leveren de Portugese Laurier in allerlei maten, zodat we voor elke tuin de perfecte hoogte van de haagplant kunnen aanbieden. De kleinste plant begint bij 50 cm en dit loopt op tot volgroeide, grote haagplanten van 200 cm.

Nadat je jouw bestelling hebt geplaatst en afgerond, komt deze automatisch in ons systeem. Ons team checkt welke dag wij jouw gewenste Laurieren kunnen leveren en vervolgens wordt deze leverdatum aan je doorgegeven. Op onze kwekerij rooit of verzamelt het team van Gardline jouw Prunus Lusitanica's, en zet de haagplanten op een pallet of in palletboxen klaar voor verzending. Tot slot worden ze gratis bij je thuis afgeleverd.

Wil je jouw planten graag zelf afhalen? Dat kan! Wanneer je ervoor kiest om zelf jouw planten af te halen, krijg je van ons 15% korting op jouw bestelling. Lees hier de voorwaarden voor het afhalen van bestellingen.

Omdat wij van duidelijkheid houden, zijn onze prijzen inclusief bezorging. De in onze webshop vermelde prijzen zijn all-in prijzen; er komen geen aanvullende kosten. Net zo handig en duidelijk voor iedereen.

Portugese Laurier Angustifolia planten - Gardline

Lang genieten van de Portugese Laurier Angustifolia

Jouw tuinplezier is onze passie. Daarom adviseren wij je graag over de verzorging van de Portugese Laurierhaag.

Portugese Laurierhaag planten

Zoals in het begin geschreven, is de Laurier niet veeleisend als het om de standplaats en de grondsoort gaat. Normale, voedzame grond is een goede bodem, maar beter zorg je ervoor dat de grond waterdoorlatend is. Gooi bij het planten van de Portugese Laurier ook meststoffen in de sleuf, waarin de planten moeten groeien. Denk hierbij aan bodemverbeteraars, potgrond of compost.

De eerste periode na het planten is het belangrijk dat je de Laurierhaag regelmatig water geeft. Houd rekening met de eerste 3 tot 6 maanden. In deze periode heeft de haagplant veel energie en voeding nodig, onder andere water geeft haar dit.

Wil je een lage Laurierhaag? Dan heb je meer planten nodig dan wanneer je grotere planten neemt. De kleinere planten zijn immers minder breed dan de grotere, waardoor je er meer planten per meter moet inplanten. Bij ons kun je eenvoudig zien hoeveel planten je nodig hebt voor de lengte van je haag.

Prunus Lusitanica verzorgen

Wanneer moet ik de Portugese Laurier bemesten?

Ondanks de minimale verzorging is het verstandig om de Prunus Lusitanica in het voorjaar te bemesten. Dit zal de haagplant sterker en vitaler maken. Wij raden aan organische mest te gebruiken, zoals compost of hagenmeststof. Deze bevat een duurzame samenstelling en zorgt voor een betere bodem voor een lange tijd. Als je mest aan de Portugese Laurier toevoegt, krijgen de struiken een intensere kleur en is de haag in het algemeen beter bestand tegen ziekten. Ze herstelt zich ook gemakkelijker na vorstschade met behulp van meststoffen.

Het bemesten van de Laurier is heel eenvoudig: strooi een paar korrels meststof rond de plant en hark ze voorzichtig in de grond. Wij raden aan beide kanten van de Laurierhaag te bemesten. Zorg ervoor dat er geen korrels op de bladeren achterblijven; schud daarom de resterende korrels op de bladeren voorzichtig af om te voorkomen dat ze verbranden. Na de bemesting heeft de struik voldoende water nodig.

Hoeveel water moet ik de Portugese Laurier geven?

In droge tijden is het belangrijk de haagplanten water te geven. Planten zijn immers levendige producten, die ook behoefte aan water hebben. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant niet extreem nat wordt. Omdat het loof tijdens het sproeien door de zonnestralen kan verbranden, raden we aan ’s avonds water te geven.

Hoe vaak moet ik de Portugese Laurier snoeien?

Het beste snoei je de Laurier in het voorjaar. Let hierbij op dat de kans op (nacht)vorst voorbij is, om zo vorstschade aan de snoeiwonden te voorkomen. Door haar langzame groei volstaat een eenmalige jaarlijkse groei. Om de bladhoudende haag mooi strak te houden, raden we echter een 2e snoeibeurt in september aan.

Bovendien is het zo dat de vertakking in een plant toeneemt, naarmate je vaker snoeit; door te snoeien worden nieuwe scheuten gecreëerd. Als je een plant snoeit, stopt daar de groei, maar de plant wil verder groeien. De plant maakt nieuwe scheuten aan. Dat betekent dat de haag alsmaar dichter wordt.

Portugese Laurierhaag bemesten - Gardline

Vragen over de Portugese Laurier Angustifolia?

Kijk op je gemak in onze webshop. Heb je nog vragen over de Portugese Laurier Angustifolia haagplant? Neem dan gerust per e-mail, telefoon of via het contactformulier contact met ons op.

Liever een andere haagplant dan de Prunus Lusitanica Angustifolia? Kijk dan ook eens bij de Levensboom Thuja, de Venijnboom Taxus of de Hulst Ilex

Portugese Laurier aangroeigarantie bij Gardline

Een mooie tuin draagt bij aan de levenskwaliteit van de mens, dat is waar wij in geloven. Jouw ultieme tuinplezier wordt nog groter wanneer je krachtig bloeiende Portugese  Laurierplanten hebt. Dit bereik je met planten van hoogwaardige kwaliteit. 

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van onze Portugese Laurieren, bieden wij onze klanten een aangroeigarantie van 3 maanden. Overleeft je plant het niet de eerste 3 maanden na aankoop, dan krijg je (een deel van) jouw geld voor betreffende plant terug:

 • Maand 1 = 100% terugbetaling van jouw gesneuvelde Portugese Laurier
 • Maand 2 = 25% terugbetaling van jouw gesneuvelde Portugese Laurier
 • Maand 3 = 10% terugbetaling van jouw gesneuvelde Portugese Laurier

Portugese Laurieren zijn levende producten. Hierdoor is de groei van deze planten afhankelijk van verschillende factoren. Om deze reden is het voor Gardline niet mogelijk om een aangroeigarantie over een langere periode dan 3 maanden aan te bieden. Naast de geboden aangroeigarantie, geven wij ook extra informatie per plantensoort op onze blog-, twitter-, Instagram- en Facebookpagina.

Gardline | Logo Gardline

Portugese Laurier kopen | Gardline

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5