incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Prunus laurocerasus Otto Luyken bloei

Prunus laurocerasus Otto Luyken bloei

Prunus laurocerasus Otto Luyken kopen

Prunus lauroceracus Otto Luyken bloei

De laurier Prunus laurocerasus Otto Luyken is een laagblijvende laurier met breed opgaande groei en schuingeplaatste takken. De Prunus Otto Luyken kan tot 100cm hoog worden en is daardoor zeer geschikt voor lage hagen. In veel tuinen waar een lage haag gewenst is, is de Laurierkers Otto Luyken door zijn brede vorm en het wintervaste donkergroene blad een favoriet. 

Door zijn beperkte hoogte is De Prunus laurocerasus Otto Luyken verschillend van de andere lauriersoorten. De Otto Luyken komt groeit niet hoger dan een meter, de meeste laurier hagen worden echter enkele meters hoog.  De Otto Luyken is dus een hele fijne plant om te onderhouden, snoeien is niet echt nodig. In het voorjaar krijgt de plant fraaie witte bloemen die uw tuin extra sfeer geven.

Snoeien van de Lauroceracus Otto Luyken

Eigenlijk heeft de Otto Luyken dus niet veel snoei nodig. Wil je de Prunus lauroceracus Otto Luyken toch snoeien, dan is de beste tijd na de bloei. Eigenlijk kun je volstaan met de boom in zijn mooie vorm te houden. Voor een dichte haag is het raadzaam twee maal per jaar te snoeien. 

De eerste maal snoei je in het voorjaar, net voor de takken gaan uitlopen. Neem dode takken en bladeren gelijk even mee. De Prunus loopt daarna weer snel mooi uit. Aan het eind van de zomer kun je voor de tweede maal snoeien.

Tuintip:

Gebruik voor het snoeien van uw tuinplanten altijd goed gereedschap, om ziekten en snoeiwonden te voorkomen. Wij raden aan om uw Laurier met een snoeischaar of elektrische schaar te knippen. Dikkere takken in de plant kun u met een snoeizaag of takkenschaar verwijderen.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5