incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Prunus laurocerasus Otto Luyken snoeien

Prunus laurocerasus Otto Luyken snoeien

Prunus laurocerasus Otto Luyken kopen

Prunus laurocerasus Otto Luyken snoeien

De laurierkers Prunus lauroceracus Otto Luyken is een compacte Laurier. Hij groeit langzaam en wordt niet hoger dan een 1 – 1,5 meter. Het blad van de Prunus lauroceracus Otto Luyken is glanzend, smal en spits.

Over het algemeen is er dus niet veel snoei nodig. Wil je Prunus lauroceracus Otto Luyken toch snoeien, dan doe je dat het best na de bloei. Eigenlijk kun je volstaan met de boom in zijn mooie vorm te houden. De snelle groei en sterkte van de laurierkers kunnen ervoor zorgen dat deze struik snel

Het terugsnoeien van de Otto Luyken bevordert de groei van nieuwe scheuten. Snoeien remt de groei aan het einde van een tak, waardoor de struik nieuwe uitlopers creëert. Dit zorgt ervoor dat de struik beter vertakt, met als gevolg dat de tuinplant dichter wordt. De Laurier Otto Luyken verdraagt snoeien zeer goed; zelfs wanneer u te enthousiast heeft gesnoeid, zal de struik weer helemaal uitlopen met frisse, groene scheuten.

Over het algemeen, adviseren wij om de Laurier Otto Luyken twee keer per jaar te snoeien. De eerste keer snoeit u de Laurierkers Otto Luyken dus in het voorjaar, in ieder geval voor de langste dag van het jaar. Snoei de struik eventueel flink terug. Het is raadzaam om in juni te snoeien. Wanneer u de Prunus in de maand april of mei snoeit, vlak voor de bloeitijd van mei tot juni, dan loopt u de prachtige bloei van de struik mis.

De tweede keer snoeit u in september. Snoei dan de nieuwste uitlopers uit de struik.

Zorg ervoor dat u alleen de takken van de struik knipt en niet midden in het blad; de afgeknipte bladeren kunnen bruine randen krijgen. De Laurier Otto Luyken kan vorstschade oplopen. Als dit het geval is, snoei de getroffen takken dan in het voorjaar terug tot aan het oude hout.

Gebruik voor het snoeien van uw tuinplanten altijd goed gereedschap, om ziekten en snoeiwonden te voorkomen. Wij raden aan om uw Laurier met een snoeischaar of elektrische schaar te knippen. Dikkere takken in de plant kun u met een snoeizaag of takkenschaar verwijderen.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5