incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Prunus laurocerasus Caucasica bemesten

Prunus laurocerasus Caucasica bemesten

Laurier Caucasica kopen

Wanneer moet ik de Laurier haagplant bemesten?

Wanneer u de Laurier Caucasica (Prunus laurocerasus Caucasica) af en toe bemest, zal de haagplant sterk en vitaal blijven.

De haagplant Laurier groeit het liefste in humusrijke grond. Het is daarom raadzaam regelmatig een organische meststof als compost of potgrond aan de grond rondom de haagplant toe te voegen. Een voordeel van deze meststoffen is dat ze langzaam werken, en een langwerkende samenstelling hebben. Daardoor is het voldoende eens per jaar de Laurier Caucasica haagplant te bemesten.

Bij voorkeur bemest u de Laurier vlak voor de groei in het voorjaar; de haagplant krijgt een intensievere kleur en groeit beter. Om de nieuwe uitlopers voller en sterker te laten worden, adviseren wij u de Laurier ook aanvullend te bemesten als u hem gaat snoeien.

De Laurierhaag onderhouden

Strooi de compost of potgrond rondom de stam van de Laurier haagplant. Wanneer de haagplant als Laurierhaag is geplant, gooi de meststof dan aan beide zijden van de haag. Hark vervolgens de voeding lichtjes in de grond.

Tuintip

De Laurierhaag kan de meststof beter opnemen als na het bemesten direct water aan de haagplant wordt gegeven.

Geef de Laurier haagplant bovendien tijdens droge perioden voldoende water. Elke plant heeft, net zoals de mens, regelmatig water nodig. Op zonnige, hete dagen adviseren wij de haagplant ’s avonds water te geven, wanneer de zon niet meer schijnt; hierdoor wordt verbranding van het blad van de Laurier Caucasica voorkomen en verdamping van het water beperkt.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5