incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Ligustrum vulgare Atrovirens blad

Ligustrum vulgare Atrovirens blad

Liguster Atrovirens kopen

Het blad van de liguster struik is langwerpig tot lancetvormig toegespitst en wat leerachtig en is relatief hoog in blad dichtheid. De wat oudere planten kunnen de bladeren laten hangen in de winter en de herfst, maar dit is niet altijd het geval. Je kunt niet zeggen dat een Liguster wintergroen is. Bij strenge vorst laat de Liguster ter bescherming  zijn bladeren vallen. De liguster heeft de eigenschap om zich zo te beschermen tegen weersomstandigheden. Staan de planten op een beschutte plek dan is hij sneller wintergroen dan dat hij bijvoorbeeld op een plek staat waar de wind de vrije hand heeft. Als de Liguster de bladeren laat vallen, zal hij altijd weer mooi uitlopen in het voorjaar met nieuwe bladeren.

De ligusterhaag vertakt zeer fijn waardoor je volle mooie planten krijgt. Door deze sterke fijne vertakking geeft deze haag veel privacy ondanks dat hij de bladeren kan laten vallen. De vertakking van de Liguster trekt ook allerlei vogels en dieren aan. Aan de Ligusterstruik groeien zwarte bessen en witte, kleine en geurende bloemetjes. Een groot deel van de bloemen en de bessen zullen niet tot ontwikkeling komen omdat deze weggesnoeid worden in het voorjaar. 

Het aantal snoeibeurten van de ligusterhaag hangt af van hoe je wilt dat je haag eruit ziet. Omdat de liguster redelijk snel groeit is het wel belangrijk om deze haagplant in vorm houden. Wil jij een strakke en formele haag, dan kun je hem het beste twee a drie keer per jaar snoeien. Voor een informelere haag is een a twee keer is voldoende.

Eigenschappen van de Liguster:

  • Het zijn sterke en gezonde planten.
  • Trekken dieren aan zoals vlinder en vogels.
  • Zeer winterhard in ons klimaat.
  • Toepasbaar op kleigrond.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5