incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Ligustrum vulgare Atrovirens snoeien

Ligustrum vulgare Atrovirens snoeien

Liguster Atrovirens kopen

Hoe vaak snoei je de Ligusterhaag?

Het aantal snoeibeurten van de ligusterhaag hangt af van hoe je wilt dat je haag eruit ziet. De haagliguster leent zich beter voor een formele haag dan de gewone liguster of de wintergroene haagliguster, die een wat landelijker uitstraling hebben. Omdat de liguster redelijk snel groeit is het wel belangrijk om deze haagplant in vorm houden. Wil jij een strakke en formele haag, dan kun je hem het beste twee a drie keer per jaar snoeien. Voor een informelere haag is een a twee keer is voldoende.

Wanneer ligusterhaag snoeien?

Een liguster sempervirens kan in principe het hele jaar door gesnoeid worden. Waar moet je opletten? Een ligusterhaag is aantrekkelijk voor vogels om hun nest in te maken en eieren uitbroeden daarom kun je tussen maart en juni beter niet radicaal snoeien. Ga niet snoeien wanneer de zon erg fel schijnt of wanneer het vries, omdat de plant hiervan veel schade ondervindt. De eerste snoei vindt plaats rondom de langste dag (21 juni).  Wanneer de haag in het voorjaar al gesnoeid is, is dat ook niet nodig, het teveel aan nieuwe takken wegsnoeien is dan voldoende. 

De beste snoeitijd voor een liguster is op een bewolkte dag, in de vroege herfst of in de winter. Je kun de Liguster dan ook radicaal terug snoeien, deze zal dan  weer opnieuw uitlopen. Dit geld ook voor het in vorm snoeien. Er kan per keer tot 1/3 van de hoogte van de haag weggesnoeid worden. Het gemakkelijkste is een elektrische heggenschaar, maar met de hand knippen kan natuurlijk ook. 

Liguster snoeien met het goede gereedschap

Goed gereedschap is belangrijk voor het snoeien, zo breng je de Liguster geen schade toe. De heggenschaar moet scherp en goed schoon zijn. Het beste is om de schaar eerst te desinfecteren, zodat ziektes geen kans krijgen. Een scherpe schaar zorgt voor een snijvlak zonder kartels. Hiervan geneest een plant sneller dan wanneer de schaar bot is en het snijvlak gekarteld.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5