incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Ligustrum vulgare Atrovirens bemesten

Ligustrum vulgare Atrovirens bemesten

Liguster Atrovirens kopen

De liguster is één van de meest populaire haagplanten en we denken dat ze deze positie ook niet snel zal verliezen. De Liguster heeft namelijk een heleboel eigenschappen die haar zeer geschikt maken om in het Nederlandse klimaat geplant te worden. Het is een sterke, robuuste haagplant die wel tegen een stootje kan.

Wanneer is een liguster bemesten nodig?

Hoewel de Liguster sempervirens ook wel Wintergroene Liguster genoemd bijna overal wel groeit, heeft hij net als alle andere haagplanten een voorkeur voor een bepaalde grond. De voorkeur van de liguster ligt op een goed gedraineerde bodem met een pH-waarde die tussen de 6 en de 8 ligt. Hier voldoen de meeste Europese tuingronden aan. De liguster heeft wel een hekel aan te natte voeten, zorg daarom wel voor een goede drainage, want als er langere tijd water in de grond blijft staan, leidt dat na enige tijd tot wortelrot bij de planten. Bij wat drogere grond helpt bemesten de wortels om voldoende voedingsstoffen op te nemen. Met de juiste mest in de juiste hoeveelheid bevorder je de aanmaak van nieuwe scheuten.

Bemesten is belangrijk als uw ligusterhaag in een omgeving staat met veel andere planten. Hierbij kun je aan andere tuinplanten denken, maar bijvoorbeeld ook aan gras. Al deze planten hebben water en voedingsstoffen nodig om te overleven en mooi groen te blijven. De ligusters bemesten kan dan zeker een meerwaarde hebben. Je geeft zo extra voedingsstoffen aan de planten die ze kunnen gebruiken om te groeien en eventueel moeilijke periodes te overleven.

Tuintip:

Bemest de Liguster sempervirens aan weerszijden van de haag. Hark de meststof vervolgens in de grond. Na het bemesten van de liguster geeft u hem water, zodat de meststof beter wordt opgenomen. Naast het bemesten kun je de liguster twee keer per jaar snoeien. Je kunt het beste net voor de bemesting snoeien, zodat de Buxusplant opnieuw kan groeien tot een groene

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5