incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Fagus sylvatica standplaats

Fagus sylvatica standplaats

Groene Beuk Fagus sylvatica kopen

De Beukhaag of ook wel Fagus sylvatica, heeft de voorkeur voor een voedselrijke lemige en vochtige bodem, maar neemt met minder rijke gronden genoegen als die niet te zuur of te vochtig zijn. Een beukenhaag groeit op bijna iedere (zand)grond, maar niet op erg natte en/of kleiige gronden. De winterharde beukenhaag staat graag in de zon of halfschaduw.

Vanaf half eind oktober tot en met begin half april kun je het beste de Groene Beuk gaan planten. In verband met het in rust gaan is dit de beste periode om te planten. Hierdoor is er tevens minder uitvalkans bij de beukhaag. De rustfase is namelijk van het van het najaar tot en met het voorjaar, de Fagus sylvatica kan dan het beste gerooid en geplant worden. Gedurende een vorstperiode is het planten van een haagbeuk niet mogelijk.

Onderhoud van de Groene Beuk

De groene beuk groeit zo’n 30 tot 50 cm. per jaar en is hiermee een redelijk snelle groeier. Daarom is het van belang de beukenhaag zo’n twee keer per jaar de snoeien. Doe dit het liefst rond de langste dag van het jaar, 21 juni en aan het einde van de zomer. En dan bij voorkeur in de avond of op een bewolkte dag om schade aan het blad door verbranding te voorkomen.

Tuintip:

Gebruik voor het snoeien van de beukhaag Fagus sylvatica een scherpe, schone (elektrische) heggenschaar, om snoeiwonden te voorkomen. Snoei dikkere takken van de haag met een snoeizaag of takkenschaar. Tevens is het raadzaam handschoenen te gebruiken en na het snoeien uw handen te wassen.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5