incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Fagus sylvatica snoeien

Fagus sylvatica snoeien

Groene Beuk Fagus sylvatica kopen

Wanneer snoei je de Groene Beuk?

Snoei de beukenhaag in juni en in september. Het is raadzaam de eerste keer voor de langste dag te doen. Dit is 21 juni. Wanneer je dit doet heeft je haag namelijk ruim de tijd om nieuwe scheuten aan te maken. De tweede keer snoeien kun je doen in september, voordat de winter aanbreekt

Het snoeien van een beukenhaag

Het snoeien van een beukenhaag Fagus sylvatica gebeurt vaak niet goed. De haag wordt door velen recht gesnoeid. De bovenkant wordt na een tijd zelfs breder gesnoeid. Dit komt omdat het bovenste deel van de haag veel krachtiger groeit. De hogere beukhaag moet je in trapeziumvorm snoeien. Dat betekent dat je de haag zo moet snoeien dat je de beukhaag van onder naar boven taps laat toelopen. De onderkant is dan dus breder dan de bovenkant. Zo zorg je ervoor dat ook de onderste taken voldoende zonlicht krijgen en niet zullen verdorren en doodgaan.

Eerste snoei?

Na het planten kun je direct de haag bijsnoeien. Je kunt de uitstekende takken direct terugsnoeien. Hierdoor gaat de haag direct mooi vertakken en sneller dichtgroeien. Let op! Je mag enkel de zijkanten bijsnoeien, van de bovenkant moet je nog afblijven. Eens de haag de juiste hoogte heeft bereikt, bijvoorbeeld 2 m, kun je de hoofdtak terugsnoeien. Dit doe je tot ongeveer 20 cm onder de uiteindelijke hoogte, tot 1.80 m. De hoofdtak gaat dan sterk vertakken. Zo krijg je ook langs de bovenkant een mooi vertakte haag die volledig dicht is.

Hoe snoei je een beukenhaag

Snoei niet in de volle zon, het blad kan dan ‘verbranden’ en bruin worden. Hagen worden vaak taps gesnoeid, zo krijgen ze ook aan de onderkant voldoende licht. Bij een zeer hoge haag is een verlengde motorheggenschaar praktisch. Gebruik bij voorkeur altijd scherp gereedschap voor het snoeien. Dat maakt het werk niet alleen makkelijker voor u, maar het is ook beter voor de plant. Zo ontstaan er geen rafelige randjes aan de eindjes van de takken en is het voor de haagbeuk gemakkelijker om te herstellen. 

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5