incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Fagus sylvatica haag

Fagus sylvatica haag

Groene Beuk Fagus sylvatica kopen

De Groene Beuk word in Nederland, Duitsland en België veel toegepast als haag. De haag is vanaf het voorjaar tot en met het einde van de zomer diepgroen van kleur. In de winter behoudt de beukenhaag zijn bladeren, die verkleuren naar bruin.. De Fagus sylvatica past bij zowel een strakke stijl als een rustieke en landelijke stijl.

De Fagus sylvatica ook wel Groene Beuk genoemd, is dus een van de meest populaire haagplanten van ons land. Dat komt door de sterkte van de plant, de veelzijdige toepasbaarheid, maar bovenal het uiterlijk. De prachtige groene bladeren in het voorjaar en de zomer geven jouw tuin snel een mooie uitstraling. De groene beukenhaag is bladhoudend in de winter. Het blad kleurt in het najaar van een prachtige herfstkleur naar bruin. In de winter zit je dus ook met een dichte en mooie haag. Deze tabaksbruine bladeren maken in het voorjaar plaats voor nieuw groen blad. 

Onderhoud van de Fagus sylvatica

De Groene Beuk wordt meestal 2 maal per jaar geschoren. Vaak eenmaal voor de langste dag en een keer aan het eind van de zomer. Het is verstandig om eerst de zijkanten te snoeien en daarna pas de bovenkant. Verwijder zoveel mogelijk de afgeknipte twijgen van de bovenzijde zodat de haag er netjes uit blijft zien. Snoei de haag zodanig dat de haagvoet iets breder blijft dan de bovenzijde van de haag wat een fraaier beeld oplevert.

Goede eigenschappen van de Fagus Sylvatica, Groene Beuk zijn:

  • Bladhoudend, In de winter kleuren de bladeren van de Groene Beuk bruin maar de beuk behoudt de bladeren wel in de winter
  • Winterhard
  • Prachtige kleuren in de herfst
  • Inheemse soort die groeit op verschillende standplaatsen
  • Makkelijk te snoeien
  • Geschikt voor iedere tuin, ook kleine tuinen

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5