incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Fagus sylvatica blad

Fagus sylvatica blad

https://www.gardline.nl/45-groene-beuk-fagus-sylvatica-kopen

De Groene beuk ook wel Fagus sylvatica genoemd is een van de meest populaire plant voor hagen. Dat komt door de sterkte van de plant, de veelzijdige toepasbaarheid, maar bovenal het uiterlijk. 

De groene beuk heeft mooie ronde bladeren met golvende randen die in de zomer en lente groen zijn. Tijdens de herfstmaanden nemen de bladeren de prachtige herfstkleuren aan die bij dit seizoen horen. Een beukenhaag is dus niet wintergroen, maar de verdorde bladeren blijven na de herfst wel aan de struik hangen gedurende het grootste deel van de winter. Hierdoor is een beukenhaag ook tijdens de koudere maanden deels zichtdicht. De bladeren vallen pas af als het nieuwe lichtgroene blad in het voorjaar verschijnt. De lichtgroene bladeren worden na verloop van tijd donkergroen.

De beukhaag groeit goed op vrijwel alle ondergronden, zo doet deze het ook goed in kleigrond of op natte ondergronden, bijvoorbeeld dichtbij een waterkant. Wel is het belangrijk dat u een beukhaag na het planten eerst goed laat groeien en niet te vroeg snoeit, zorg ervoor dat de haagbeuk eerst de gewenste hoogte heeft bereikt voordat u deze gaat snoeien.

De beukhaag is makkelijk in onderhoud. 

De Groene beuk, Fagus sylvatica vergt weinig onderhoud. Toch adviseren wij deze haagplant twee maal per jaar te snoeien. Dit zorgt ervoor dat de haag mooi dicht wordt. De eerste keer dient voor 21 juni te gebeuren en de tweede keer voor eind september. Vergeet de haag na de snoei niet bij te mesten met Ecostyle Hagen-AZ.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5