incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Chamaecyparis lawsoniana Columnaris standplaats

Chamaecyparis lawsoniana Columnaris standplaats

Blauwe Californische Cypres kopen

Chamaecyparis lawsoniana Columnaris standplaats  

De blauwe conifeer is een vrij makkelijke plant en groeit goed in een bodem die vochtig tot droog is. 

Ondanks heeft de Blauwe conifeer veel water nodig en is het wel belangrijk dat de bodem waar de haag in staat goed waterdoorlatend is. Plant de blauwe conifeer daarom ook liever niet in een lemige  of een te natte bodem, want dan kunnen de wortels gaan rotten. De blauwe conifeer is verder niet veeleisend betreffende zijn standplaats. Het is een sterke haagplant die goed tegen Zon, halfschaduw of schaduw kan.  De altijd groen - blauwe haag is verder winterhard tot wel -25 -30°C.

De bladeren van deze haag hebben een driehoekige vorm en een schubbige structuur. De blauwe Californische Cypres is smal en zoals al vermeld winterhard. Dit betekent dat je het hele jaar door een mooie privacy beschutting hebt. De top van de haag kenmerkt zich doordat deze smal en kegelvormig is. 

Kortom: plant de Chamaecyparis lawsoniana Columnaris  in een vochtige, waterdoorlatende bodem. De conifeer is winterhard en biedt het hele jaar door een mooie kleurrijke haag. De haag heeft een opgaande groei en is daarmee geschikt voor het creëren van een smalle haag. Een sterke haagplant met het hele jaar door een mooie kleur. 

Tuintip:

Bij het snoeien van een blauwe Californische Cipres is het belangrijk om er rekening mee te houden dat deze niet herstelt wanneer u de conifeer tot de stam terugsnoeit. Omdat deze soort niet snel groeit, is een eenmalige snoeibeurt per jaar voldoende. Knip enkel in het groen, zo weet u zeker dat u de blauwe haag niet te ver terugsnoeit.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5