incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Chamaecyparis lawsoniana Columnaris snoeien

Chamaecyparis lawsoniana Columnaris snoeien

Blauwe Californische Cypres kopen

Waarom de Chamaecyparis lawsoniana Columnaris snoeien?

Het beste is om de Cipres twee keer per jaar te snoeien:

De eerste keer voor de zomer start, tussen half mei en half juni. De tweede keer na de zomer, tussen eind augustus en begin september. Zo gaan ze mooi geschoren de winter in. Belangrijk bij het terugsnoeien is dat je voorzichtig bent. Je mag niet in het oude hout snoeien, de Cipres zal dan niet meer verder uitgroeien. Daarom moet je de scheuten voorzichtig afknippen en verkleurde/bruine takken verwijderen. Cypressen snoeien doe je bij voorkeur op een droge, bewolkte dag. Zo vermijd je verbranding.

Het regelmatig snoeien van de Californische Cypres zorgt voor een strakke, volle Blauwe haag. Door de conifeer te snoeien wordt de groei van de bestaande bladschubben geremd, waardoor nieuwe scheuten worden aangemaakt. Snoeien zorgt ervoor dat de vertakking in de conifeer wordt bevorderd en dat de haag daardoor dichter en voller wordt.

Tuintips

Het is raadzaam de Cipres te scheren in plaats van rigoureus te snoeien.

Snoei bovendien het bovenste gedeelte van de Cipres smaller dan het onderste. Hierdoor krijgt de onderkant van de Blauwe haag ook zonlicht en wordt deze daar niet kaal, bruin of dun

De Chamaecyparis snoeien op warme en zonnige dagen is eveneens af te raden; de kans bestaat dat dan het loof verbrand.

Snoei bij een net geplante Cipres haag de bovenste toppen er zo spoedig mogelijk af. Ongeveer 5 tot 6 centimeter van de toppen terug snoeien is goed. Hierdoor wordt de vertakking van de conifeer gestimuleerd en groeit de Cipres haag sneller mooi dicht.

Goed tuingereedschap ten behoeve van het snoeien van de Blauwe Cypres is een scherpe (elektrische) heggenschaar. Zorg ervoor dat de heggenschaar scherp en schoon is, om de kans op snoeiwonden en ziekten te beperken.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5