incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Chamaecyparis lawsoniana Columnaris herkomst

Chamaecyparis lawsoniana Columnaris herkomst

Blauwe Californische Cypres kopen

Herkomst van de Chamaecyparis lawsoniana Columnaris

De Blauwe Californische Cypres, ook wel Blauwe haagconifeer genoemd, heeft als botanische naam: Chamaecyparis lawsoniana Columnaris

De Blauwe Californische Cypres, ook wel blauwe haagconifeer genoemd, behoort tot de cipresfamilie. De blauwe conifeer komt oorspronkelijk uit het westen van Noord-Amerika, maar vind je tegenwoordig ook veel in Europa. De cipres wordt zowel als haagplant als solitaire plant gebruikt. Californische cipressen vind je ook veel terug in parken, tuinen en allerlei andere plaatsen waar een sierlijke, klassieke haag gewenst is.

Door zijn mooie blauw-groene naalden onderscheidt de Chamaecyparis Columnaris zich van andere soorten coniferenhagen. Deze Blauwe conifeer heeft geen bijzondere eisen betreffende zijn onderhoud. De conifeer blijft relatief smal, 1 -2 keer per jaar snoeien is dan ook voldoende voor een mooie, rechte haag. Met het snoeien voorkom je dat de blauwe conifeer op den duur van binnen verhout. 

De blauwe conifeer is een vrij makkelijke plant en groeit goed in een bodem die vochtig tot droog is. Liever niet te nat, want dan kunnen de wortels gaan rotten. Plant de blauwe conifeer daarom ook liever niet in een lemige bodem. De Californische Cypres heeft veel water nodig en het is dan ook belangrijk dat de bodem waar de haag in staat goed waterdoorlatend is. 

De blauwe conifeer is verder sterk en kan goed tegen plaatsen in de Zon, halfschaduw of schaduw. De haag is winterhard tot wel -30°C.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5