incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Chamaecyparis lawsoniana Columnaris blad

Chamaecyparis lawsoniana Columnaris blad

Blauwe Californische Cypres kopen

Chamaecyparis lawsoniana Columnaris blad

Chamaecyparis lawsoniana Columnaris: De kleurrijke haag

De Blauwe Californische Cypres heeft mooie blauwgroene kleur schubben. De haagconifeer staat bekend vanwege de opgaande groei en is daarmee geschikt voor het creëren van een smalle haag. Mooi als je een wat kleinere tuin hebt of juist een grote tuin, maar liever geen ruimte inlevert voor een brede conifeerhaag. In de achtertuin kan de Chamaecyparis in hoogte makkelijk uitgroeien tot wel 3 meter. De Californische Cypres is dus zeer geschikt als een mooie groenblijvende privacy haag.

Zoals aangegeven heeft de winterharde, groenblijvende Blauwe Californische Cypres schitterende blauw-grijze naalden. Deze cipres stelt heel redelijke eisen aan zijn onderhoud. Snoei de haag 1-2 keer per jaar voor een rechte, vitale en gezonde haag die heel oud kan worden. Hiermee voorkom je bovendien ook dat de haag op den duur van binnen verhout. De Blauwe Haagconifeer voelt zich het meest thuis in een zeeklimaat, maar kan in feite overal geplant worden, zolang de grond niet te nat is. Het is dus raadzaam om uw Blauwe Californische cipres op een goed gedraineerde plaats aan te planten.

Tuintip:

Bij het onderhouden van de haagplant is het belangrijk aandacht te schenken aan het snoeien en het water geven. Snoei de blauwe Haagconifeer niet terug tot op de stam; op het oude hout groeit de Cipres  niet opnieuw uit. Deze conifeer verdraagt geen hele vochtige bodem.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5