incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Carpinus betulus blad

Carpinus betulus blad

Haagbeuk Carpinus betulus kopen

De bladeren van de haagbeuk zijn ruw met diepe zichtbare nerven, met een puntige vorm en een gekartelde bladrand. In de herfst kleuren de bladeren geel, en bij de eerste nachtvorst zal een haagbeuk al snel zijn bladeren verliezen. In de winter heeft een haagbeuk dus geen bladeren, maar in het voorjaar zal deze al snel weer nieuw groen blad aanmaken en snel dichtgroeien.

De haagbeuk groeit goed op vrijwel alle ondergronden, zo doet deze het ook goed in kleigrond of op natte ondergronden, bijvoorbeeld dichtbij een waterkant. Wel is het belangrijk dat u een haagbeuk na het planten eerst goed laat groeien en niet te vroeg snoeit, zorg ervoor dat de haagbeuk eerst de gewenste hoogte heeft bereikt voordat u deze gaat snoeien.

Voordeel van de Haagbeuk

Wil je een beuk die goed bestand is tegen wisselende waterstanden? Kies dan voor de Carpinus Betulus, ook wel haagbeuk genoemd. Een haagbeuk verliest zijn blad in de winter. In het najaar komt er bruin blad aan de plant, wat lichter is en krult. De haagbeuk krijg in het voorjaar wel eerder groen blad dan de beukenhaag. Het verschil met de haagbeuk ten opzichte van de beukenhaag is dat de haagbeuk wel zijn blad in de winter verliest en de beukenhaag niet. Daarentegen doet de haagbeuk het weer beter in drassig gebied.

De haagbeuk is makkelijk in onderhoud. 

De haagbeuk vergt weinig onderhoud. Toch adviseren wij deze haagplant twee maal per jaar te snoeien. Dit zorgt ervoor dat de haag mooi dicht wordt. De eerste keer dient voor 21 juni te gebeuren en de tweede keer voor eind september. Vergeet de haag na de snoei niet bij te mesten met Ecostyle Hagen-AZ.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5