incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Buxus sempervirens standplaats

Buxus sempervirens standplaats

Buxus sempervirens kopen

De Buxus past uitstekend in ons klimaat. Dat lijkt misschien gek, omdat de buxus oorspronkelijk in veel zuidelijker landen groeit, maar omdat de buxus zich daar vooral op koele berghellingen thuis voelt, is deze haagplant goed opwassen tegen koeler weer en verdraagt ze schaduw zonder problemen.

Een Buxus sempervirens groeit in de volle zon, maar de buxus groeit ook prima in de schaduw. Zorg er wel voor dat de buxushaag op een beschutte plaats staat, want deze haagplant kan niet heel goed tegen de wind. Ook aanhoudende natheid vindt de buxus niet prettig, al kan bij een droge bodem op een zeer zonnige standplaats verbranding optreden.

Een buxusplant kan zich het beste ontwikkelen op een kalkrijke bodem. Dit is goed te verklaren want kalk zorgt voor een betere opname van voedingsstoffen die via de natuurlijke wijze in de bodem komen of door het verrijken van de bodem. Kalk is dan ook géén meststof maar is een element om te zorgen voor de ideale omstandigheden voor de plant. Geschikt is zowel een zandige bodem als een lemige bodem met een groot humusgehalte. De pH-waarde moet tussen de 6,5 en 7,5 liggen. Geef de buxus kalk als de pH-waarde lager is.

Tuintip:

Snoeien doet groeien en dat is bij een buxus zeker het geval. Als je de buxus regelmatig snoeit, krijg je een mooie strakke haag. Daarom is het goed om de buxus twee keer in het jaar te snoeien.  Voor het snoeien kunt u een gewone snoeischaar of een speciale buxusschaar gebruiken. Nog gemakkelijker is het gebruik van een kleine accu heggenschaar. Een goede bemesting na de snoeibeurt zorgt voor een goed herstel van de gesnoeide struiken.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5