incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Buxus sempervirens planten

Buxus sempervirens planten

Buxus sempervirens kopen

Buxusplanten kan men opsplitsen in twee groepen:

Buxus in pot en Buxus met naakte (blote) wortel. Potplanten kunnen het gehele jaar door worden geplant, planten met blote wortel enkel in het plantseizoen vanaf half oktober tot half april.

Buxus planten in pot:

Wanneer u een Buxus gaat planten dient u een aantal stappen te volgen. Allereerst graaft u een aantal gaten.  Probeer het gat ongeveer 1,5 keer zo diep te graven als de kluit of wortellengte. Deze ruimte diepte zorgt ervoor dat u genoeg mest kunt toevoegen in het gat, waar de wortels op kunnen rusten en uiteindelijk in kunnen uitschieten. Zorg dat de grond voldoende voedzaam en kalkrijk is. Plaats vervolgens de Buxus planten in de gaten of de geul en controleer of de bovenkant van de kluit in ongeveer gelijk ligt met de grond. Iets hoger is prima, want de grond zakt altijd nog een beetje in. Vul ten slotte de overgebleven openingen met grond en stamp het geheel goed aan. Vergeet niet om vooral in het begin regelmatig water te geven, want de wortels moeten hun plek nog vinden voordat ze voldoende voeding en vocht uit de grond kunnen onttrekken.

Buxus planten met blote wortel:

Buxus planten met blote wortels moeten zo snel mogelijk ingeplant worden. Zij kunnen namelijk nergens hun voedingsstoffen vandaan halen. De buxus kan in de aangeleverde doos makkelijk beschadigen als je ze te lang buiten de grond houdt. Plant de Buxus met blote wortel dus zo snel mogelijk na levering. Als dit niet lukt, zet ze dan tijdelijk op een windbeschutte plek. De wortel van de buxushaag droogt hierdoor niet uit. 

Allereerst graaft u een aantal gaten.  Probeer het gat ongeveer 1,5 keer zo diep te graven als de kluit of wortellengte. Ook de planten met blote wortel hebben namelijk graag een brede plantsleuf. Voor Buxus met blote wortel is een sleuf van een spa breed ideaal. Deze wordt daarna opgevuld met een mengsel van grond en bodemverbeteraar.

Om te weten hoeveel planten je op een lopende meter moet zetten, kun je best de volgende regel gebruiken: als je de struiken naast elkaar zet, mogen de takken elkaar net niet raken. Er moet nog een kleine opening blijven tussen 2 Buxusplanten. Voor de kleinste maat komt dit op een 6-7 tal planten, voor grotere maten zak je naar 4 of zelfs maar 3 planten. Hierna de plantsleuf opvullen, goed aanduwen en voldoende water geven. Ook de eerste maanden na het planten moet er nog extra water worden bijgegeven. Zeker tijdens langere periodes van droogte in de lente en zomer is dit heel belangrijk voor het succes van een nieuwe aanplanting.

Indien je wilt, kun je de zijkanten al direct bijsnoeien. Hierdoor wordt de rij struiken al een beetje een haag en gaat hij beter en mooier vertakken. Zo gaat hij ook sneller dichtgroeien.

Tuintip:

Door het toevoegen van een bodemverbeteraar / mest bij het planten, krijg je een betere structuur van de grond, de extra meststof bij de wortels zorgt dat de Buxus direct goed begint te groeien. Het effect van een bodemverbeteraar bij nieuwe aanplantingen mag je niet onderschatten. Door de inbreng van humus en meststoffen in de grond vlakbij de wortels gaat de plant een veel betere start hebben.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5