incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Buxus sempervirens blad

Buxus sempervirens blad

Buxus sempervirens kopen

De Buxus sempervirens is de meest populaire soort van de buxus. Dat komt door de frisgroene kleur en het fijnvertakte dichte uiterlijk. De eironde blaadjes zijn aan de bovenzijde glanzend donkergroen en leerachtig. Deze buxus is de beste soort voor het knippen van figuren omdat hij meer groeikracht bezit dan de andere soorten.

De Buxus sempervirus groeit met zo'n 10-15 cm per jaar vrij traag en is daardoor erg geschikt voor lage hagen. Dankzij de lage groeisnelheid heeft de buxus namelijk een erg compacte groei en is bovendien bijzonder vormvast. Er is daarom weinig snoeiwerk nodig om een buxushaag in vorm te houden. Het snoeien van de Buxus doe je het beste in de maanden zonder r. Beginnen in mei en stoppen in augustus, half september. Naast het aanleggen van hagen is buxus daarom ook bijzonder geschikt voor vormsnoei. Buxus kan op alle grondsoorten wel groeien en kan prima tegen schaduw. Hij houdt echter niet van erg natte grond en zal niet goed gedijen op winderige locaties.

Een Buxus houdt van kalkrijke grond, plaats hem dus niet te dichtbij zuurminnende planten. Qua onderhoud is het belangrijk dat je een Buxus regelmatig bemest en snoeit. Door te bemesten blijven de blaadjes mooi groen van kleur en het snoeien zorgt voor een strakke vorm.

Tuintip:

Door het toevoegen van een bodemverbeteraar / mest bij het planten, krijg je een betere structuur van de grond, de extra meststof bij de wortels zorgt dat de Buxus direct goed begint te groeien. Het effect van een bodemverbeteraar bij nieuwe aanplantingen mag je niet onderschatten. Door de inbreng van humus en meststoffen in de grond vlakbij de wortels gaat de plant een veel betere start hebben.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5