• check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
  • check_circleAangroeigarantie
  • check_circleFrisse planten van topkwaliteit
  • check_circleGratis bezorging
  • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Filteren op

Huidige grootte (zonder kluit/ pot)

Beschikbaar

Laurier Novita

Laurier Novita voordelig kopen | Gardline Boomkwekerijen

Laurier Novita - Meest verkochte Laurier haag

Snelgroeiend en ondoorzichtig
Winterhard en snoeitolerant, vergt weinig onderhoud

Prunus Novita is een snelgroeiende haagplant. De plant is in Europa zeer populair als haagplant.

Laurier Novita

Er zijn 16 producten.

Item 1-12 van 16 in totaal item(s)

Actieve filters

Terug naar boven

Prunus Laurier Novita kopen - Informatie Gardline

De Laurier Novita - de Latijnse naam luidt Prunus Laurocerasus Novita - is uit ons assortiment de meest verkochte Laurier haagplant. Dit verbaast ons niet, omdat de plant uitstekende eigenschappen heeft om een zichtdichte en groenblijvende privacyhaag in jouw tuin te bieden.

De Laurier is jaarrond groen van kleur, snelgroeiend, makkelijk te onderhouden en stelt weinig eisen aan de standplaats en grondsoort. Graag leggen we hieronder uit waarom wij het een goede keuze vinden om deze haagplant te bestellen om je Laurierhaag mee te maken.

Prunus laurocerasus Novita kopen | Gardline

Prunus Laurocerasus Novita - meest verkochte Laurierhaag

Voordelen van de Prunus Laurocerasus Novita

  • Snel groeiend
  • Dichte privacyhaag
  • Groeit in de meeste tuingronden
  • Gemakkelijk te onderhouden
  • Zeer goed te snoeien

De sterke Laurier haagplant

Omdat de Laurier Novita veel sterke eigenschappen heeft om de gewenste Laurierhaag te maken, is de plant een erg gewilde haagplant en de meest verkochte Lauriersoort. Ze is uitstekend geschikt als privacyscherm voor in jouw tuin of als afscheiding om je terrein. De plant is een snelle groeier, zodat de Laurierhaag in een kort tijdbestek de gewenste hoogte bereikt. Vanwege haar redelijk slanke groei is ze te vinden in grotere tuinen, maar ook in kleinere.

Ook is de Laurierhaag groenblijvend, en heeft ze een zeer dichte groei en grote bladeren. Dat de Novita groenblijvend en bladhoudend is, betekent dat het blad jaarrond aan de plant blijft zitten. Deze Prunus Laurocerasus biedt jou de privacyhaag, waardoor jij ongestoord in je tuin kunt bewegen. De kleur gaat van lichtgroen in het voorjaar naar donkergroen in de herfst/ winter. Het blad is redelijk breed en circa 18 cm lang.

In tegenstelling tot haar evenknie de Laurier Rotundifolia, is de Novita Laurierkers sterker en minder vatbaar voor ziekten. Zoals de meeste Lauriersoorten groeit de Laurierkers Novita goed in ons klimaat. Op het gebied van verzorging is de plant niet veeleisend. De Laurierkers is namelijk tot circa -15 °C winterhard, goed te snoeien, verdraagt zon en schaduw en groeit in nagenoeg alle soorten tuingronden. De plant wordt echter kwetsbaarder in geval van wateroverlast.

Om de Laurierhaag sterk te houden, is het raadzaam de juiste verzorging te bieden. Na het planten van de haag, geef je over een lange periode de haag voldoende water. Ook in de droge zomermaanden wordt water sproeien gewaardeerd. In het voorjaar (maart/ mei) kun je het beste de Laurierhaag bemesten. Omdat ze snel groeit, snoei je de Prunus-haag daarnaast 2 keer per jaar; in het voorjaar (mei/ juni) en in het najaar (september). Heb je de Laurierhaag te extreem terug gesnoeid? Dat is geen probleem. Laurieren kunnen snoeien erg goed verdragen, en lopen binnen no-time weer uit.

Groenblijvende Laurierhaag Novita | Gardline

Laurierkers Novita informatie

Kenmerken van de Laurierkers Novita

Gebruikelijke naam: Laurier Novita, Laurierkers Novita
Botanische naam: Prunus Laurocerasus Novita
Toepassing: Haagplant, solitaire plant, groepsbeplanting
Maximale grootte: 3 - 5 m
Jaarlijkse groei: 30 - 50 cm
Blad: Jaarrond groen, donkergroen. Groot en rond tot ovaal blad, tot 18 cm lang
Standplaats: Zon, halfschaduw en schaduw
Grondsoort: De meeste tuingronden, het beste functioneert goed gedraineerde, voedzame grond. Wordt gevoeliger als ze langdurig in natte grond staat
Winterhard: Goed, tot ongeveer -15 °C
Planttijd: Planten van het land (kluitplanten) kun je van september/ oktober tot de maand mei planten. Potgekweekte planten kunnen het hele jaar door worden geplant. Het planten is altijd wel afhankelijk van het weer; slechte omstandigheden zijn zware vorst, extreme nattigheid of hitte
Verzorging: Het verzorgen van de Laurier is eenvoudig. Snoeien in de maanden mei/ juni en september, bemesten in het voorjaar en water geven bij het aanplanten en gedurende droge perioden
Bemesting: Hagenmeststof, potgrond of een andere organische meststof zoals compost

Online Laurier bestellen

Kwaliteit Laurier is onze prioriteit

Bij Gardline is kwaliteit topprioriteit. Dagelijks is ons team op de boomkwekerij te vinden om jou de beste kwaliteit Prunus Novita te bezorgen. Waarom? Omdat wij vinden dat de tuin een plek moet zijn waar je genieten kunt, van je familie of van vrienden; tijd voor je eigen gezin. Door onze kweekwijze kunnen we de haagplanten mét onze aangroeigarantie leveren, ook nog tegen een aantrekkelijke prijs.

Onze Prunus Laurocerasus kwekerij

Het hele jaar door geven we intensieve zorg aan onze Prunus Laurocerasus haagplanten. We zorgen ervoor dat ze water en andere voedingstoffen krijgen, op het juiste moment en met de juiste hoeveelheid. Dit is belangrijk, omdat de wortels zich daarmee verder ontwikkelen en sterker worden. Vaak wordt enkel naar de bossigheid van het loof gekeken, maar de kluit is minstens net zo belangrijk.

Wij snoeien ook regelmatig alle struiken. Door het snoeien, stopt de groei aan het eind van een tak en ontspruiten nieuwe uitlopers. Het resultaat is dat de tuinplanten zich beter vertakken en daardoor dichter worden. Zo leveren wij stuk voor stuk prachtige Laurierstruiken waar je jarenlang plezier van zult hebben in de tuin. Op deze manier kunnen we je de garantie geven dat de Prunus Novita langer meegaat.

Laurier Novita online bestellen

Afhankelijk van de grootte van je tuin en je gewenste haaghoogte, kun je in de webshop kiezen tussen kleine en grote haagplanten. Van 60cm tot grote 200cm Laurieren bieden wij aan. Nadat je de keuze hebt gemaakt en de planten hebt besteld, hoef je niks meer te doen.

Ons team krijgt automatisch een melding van je bestelde Laurier Novita haagplanten, waarna we direct checken welke dag wij jouw Laurieren kunnen leveren. Deze datum berichten we je, zodat je niet in het ongewisse blijft. Vervolgens verzamelen we de planten op de boomkwekerij en geven we de transporteur opdracht de planten te vervoeren. Wij zorgen ervoor dat de Prunus-planten gratis bij je thuis worden afgeleverd.

Wil je jouw planten graag zelf afhalen? Dat kan! Wanneer je ervoor kiest om zelf jouw planten af te halen, krijg je van ons 15% korting op jouw bestelling. Lees hier de voorwaarden voor het afhalen van bestellingen.

Om verrassingen te voorkomen en duidelijkheid te scheppen, zijn alle vermelde prijzen all-in prijzen. De vermelde prijs in onze webshop is dus inclusief planten, handling en vervoer.

De Novita Laurier planten | Gardline

De haag lang mooi houden

Zoals in het begin geschreven, vinden wij het belangrijk dat jij ongestoord in je tuin kunt genieten; jouw tuinplezier is onze passie. Om de groenblijvende haag mooi en sterk te houden, adviseren we je over het onderhoud van de haagplant. Hieronder lees je hoe je deze haagplant kunt planten, snoeien en bemesten.

Laurier Novita planten

De Laurier die in een pot wordt gekweekt, kan in principe het hele jaar door worden geplant. Als ze als kluitplant op het veld is geteeld, kan de plant worden geplant vanaf september/ oktober tot ongeveer de maand mei. Het is daarbij verstandig om niet te planten op extreem warme dagen, tijdens langdurige regenperiodes of bij strenge vorst.

Als er een net om de kluit zit, laat je deze erom zitten. Als de plant in een pot zit, schuif je deze er voorzichtig af. Wanneer je de Prunus Laurocerasus hebt geplant, geef je haar voldoende water.

Gardline tuintip

Snoei na het planten de bovenste 2 tot 3 cm van de takken af, waardoor je het aangroeien van de wortels bevordert.

Jaarlijks onderhoud van de Laurier

Hoe vaak moet ik de Laurier Novita snoeien?

Je kunt de Laurier Novita snoeien in de lente, in elk geval voor de langste dag van het jaar. De beste maanden zijn mei en juni.

In september kun je de haagplant de 2e keer snoeien. Het mooiste is het om alleen de takken eraf te knippen en niet in het midden van een blad, want anders komen er bruine randen aan de bladeren. Snoei niet later dan september, zodat de haagplant zich op de winter kan voorbereiden.

Wanneer moet ik de Laurier Novita bemesten?

De Prunus Laurocerasus Novita groeit in elke normale, voedzame grond, maar groeit het beste in een humusrijke bodem. Wij raden aan de Laurierkers jaarlijks aanvullend te bemesten, bij voorkeur in het voorjaar. Wij bevelen organische mest aan, bijvoorbeeld compost of een speciale hagenmeststof. Deze bevat een samenstelling met een langdurige werking. Dit is geschikter voor de haagplant dan bijvoorbeeld kunstmest. Bemesting geeft de haagplant extra kracht en laat de bladeren intenser groeien en kleuren.

Hoeveel water moet ik de Laurier Novita geven?

Houd er rekening mee dat je in droge tijden de Laurierhaag water geeft. Planten zijn immers levendige producten en hebben, net als wij mensen, water nodig om te leven.

Gardline tuintip

Het beste sproei je ’s avonds, om zo verdamping en verbranding te voorkomen.

Verzorgen van de Laurier Novita | Gardline

Vragen over de Prunus Laurocerasus Novita?

Nog vragen over de Prunus Laurocerasus Novita? Aarzel niet, en neem dan gerust contact met ons op. Dit kan per e-mailtelefoon of via Whatsapp. Het team van Gardline helpt je graag verder.

Liever een andere haagplant dan de Laurier Novita haagplant? Kijk dan ook eens bij de Portugese Laurier tussen alle Prunussoorten, of bij de Thuja-soorten of de Cipressen

Laurier Novita kopen | Gardline

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5