• check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
  • check_circleAangroeigarantie
  • check_circleFrisse planten van topkwaliteit
  • check_circleGratis bezorging
  • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Filteren op

Huidige grootte (zonder kluit/ pot)

Beschikbaar

Taxus baccata

Venijnboom Taxus baccata kopen | Gardline

Taxus baccata - De chique, ondoorzichtige haag

Hoge standplaatstolerantie; zon, halfschaduw en schaduw
Gemakkelijk te verzorgen en zeer goed bestand tegen snoeien

De Taxus baccata is een mooie en onderhoudsarme plant. De Baccata blijft het hele jaar door groen en geeft jouw tuin een mooie aanblik.

Taxus baccata

Er zijn 20 producten.

Item 1-12 van 20 in totaal item(s)

Actieve filters

Terug naar boven

Gewone Venijnboom/Taxus baccata kopen - Informatie Gardline

De Taxus baccata is één van de meest gewilde haagplanten. Naast zijn Latijnse naam wordt deze haagplant ook de Gewone Taxus of de Gewone Venijnboom genoemd.

Goede kenmerken als groenblijvend, ondoorzichtig, winterhard, weinig onderhoud en een zeer goede snoeiverdraagzaamheid heeft deze conifeer allemaal. Het is dan ook niet verwonderlijk als je de Gewone Venijnboom wilt kopen. Hieronder beschrijven we de Taxus baccata graag uitvoeriger.

Venijnboom Taxus baccata kopen - Gardline

Taxus baccata - De chique, ondoorzichtige haag

Voordelen van de Taxus baccata haagplant

  • Dichtbegroeid
  • Winterhard
  • Stadklimaat bestendig
  • Standplaatstolerant; zowel zon, halfschaduw als schaduw
  • Weinig onderhoud
  • Goede snoeiverdraagzaamheid

Is de Taxus baccata een goede coniferenhaag?

Op de vraag of de Taxus baccata een goede coniferenhaag vormt, is het antwoord vrij stellig; ja. Eén van de betere zelfs. De Venijnboom coniferenhaag is dichtbegroeid, mooi en gaat vele jaren mee. Er wordt zelfs gezegd dat er in Groot Brittannië Venijnbomen van ruim 2000 jaar oud staan.

De Taxus baccata is een windresistente, vorstbestendige en groenblijvende conifeer. De eigenschap groenblijvend wil zeggen dat de Venijnboom altijd groen is. Ze behoudt jaarrond haar groene, glanzende naalden, ook in de winter. De naalden van deze haagplant zijn zacht en prachtig donkergroen, en hebben een chique uitstraling. De jonge uitlopers hebben een frisse lichtgroene kleur. De diepgroene kleur en volle naalden zorgen ervoor dat de Gewone Venijnboom een prachtige aanvulling op jouw tuin is.

De Venijnboom baccata is vorstbestendig tot een temperatuur van maar liefst -20 à -25 ˚C; extreme temperaturen weerstaat de conifeer gemakkelijk.

Gardline tuintip

Taxus haagplanten beschermen niet alleen jouw tuin tegen weer, wind en inkijk, maar vormen ook een mooie rustige achtergrond voor andere bloeiende planten in jouw tuin. Onder andere bloeiende Hortensia’s en Narcissen komen prachtig tot uiting tegenover de rustige donkergroene Taxus haag.

Door deze uitstekende eigenschappen is de Venijnboom Taxus baccata als haagconifeer soort de eerste keuze. Deze haagconifeer wordt dan ook erg veel verkocht.

Wat betreft het onderhoud van de Venijnboom is het belangrijk op de hoeveelheid water te letten. In vergelijking met de Thujasoorten verdraagt de Taxus baccata haagplant langdurig natte grond slechter. Daarentegen moet de grond vanzelfsprekend ook niet te droog zijn.

Venijnboom Taxus baccata planten - Gardline

Taxus baccata informatie

Eigenschappen van de Gewone Venijnboom conifeer

Gebruikelijke naam: Gewone Taxus, Gewone Venijnboom
Botanische naam: Taxus baccata
Toepassing: Haagplant, solitaire plant (als vormsnoei of decoratief element), groepsbeplanting of onderplanting van bomen
Maximale grootte: 10 - 20 m
Jaarlijkse groei: 15 - 25 cm
Blad: De haagplant heeft glanzende, groenblijvende, donkergroene naalden. De nieuwe scheuten zijn lichtgroen
Standplaats: Zon, halfschaduw en schaduw
Grondsoort: Niet veeleisend; bij voorkeur normale, voedzame bodem
Winterhard: Goed; stadklimaat- en vorstbestendig (tot -20 à -25 °C)
Planttijd: Afhankelijk van weersomstandigheden kunnen kluitplanten van de Venijnboom vanaf circa medio september tot ongeveer de maand mei geplant worden. De in pot gekweekte Taxus haagplant kan het hele jaar door geplant worden. Uitzonderingen hierop zijn bijvoorbeeld tijdens extreme vorst, langdurige natheid of hitte
Verzorging: Extreem snoeiverdraagzaam, zelfs forse terugsnoei tot op de stam wordt verwerkt. In het voorjaar (uiterlijk voor de langste dag van het jaar) en in september de Taxus baccata snoeien. In het eerste jaar en tijdens droge perioden met voldoende water besproeien. Eén keer per jaar bemesten, bij voorkeur in het voorjaar
Bemesting: De conifeer bemesten met hagenmeststof of een organische meststof als koemestkorrel of potgrondVenijnboom Taxus baccata online kopen

Venijnboom; de donkergroene haagconifeer

De Gewone Venijnboom is een donkergroene haagconifeer, en heeft smalle en veerachtige naalden. Dit is een groot en fraai verschil in vergelijking met de bredere schubben van de diverse Levensbomen.

Doordat veel coniferenhagen worden gemaakt van de Taxus baccata sluit ons assortiment haagconiferen hier perfect op aan. In de conifeer webshop van Gardline kun je veel verschillende groottes van deze Venijnboom online kopen.

Topkwaliteit Taxus baccata haagplanten kweken

Stuk voor stuk kweekt het team van Gardline elke Venijnboom Taxus baccata tot een haagplant van topkwaliteit.

Gedurende het groeiproces wordt de conifeer structureel verzorgd. Onze Venijnbomen, die op het land van onze boomkwekerij groeien, worden elk jaar op de juiste momenten bemest met een meststof en besproeid met water. Ook snoeien we de Taxus baccata jaarlijks regelmatig, en eens per 3 jaar verplanten we deze haagplant. Op het containerveld kweken we de conifeer in een pot. Deze coniferen worden eveneens regelmatig bemest, gesnoeid en krijgen ook voldoende water. De Taxus coniferen van het containerveld krijgen elk jaar een nieuwe, iets grotere pot.

Door het verplanten van de Gewone Venijnboom stimuleren we het doorwortelen van de kluit; de kluit wordt sterker en de conifeer gezonder en vitaler. Hierdoor kunnen wij sterke en gezonde Taxus baccata Venijnbomen leveren en jou een langere levensduur van deze haagplanten garanderen. Deze langere levensduur benadrukken wij middels de aangroeigarantie op onze haagplanten.

De Venijnboom coniferenhaag online bestellen

Via onze webshop kun je eenvoudig en snel online buitenplanten aanschaffen. Nadat jij jouw bestelling hebt geplaatst, zit jouw werk er alweer op. Het team van Gardline krijgt automatisch een melding van jouw bestelling en gaan direct voor jou aan de slag! Gardline zal de coniferen fris van de boomkwekerij rooien of verzamelen. Vervolgens worden de coniferen klaargezet voor verzending. De prijzen in onze webshop zijn all-inclusive. Dit houdt in dat je betaalt voor zowel de verwerking als de bezorging van jouw bestelling. Geen verrassingen dus meer achteraf! 

De haagplanten worden bij jou thuis afgeleverd, zodat jij kunt genieten van jouw nieuwste aanwinst. Je ontvangt jouw gewenste haagconiferen op een door jou gewenste dag, zodat je heerlijk kunt genieten van jouw nieuwe Taxus coniferenhaag. Met een coniferenhaag van de elegante Taxus baccata is de tuin echt een verlengstuk van jouw leefgenot.

Wil je jouw planten graag zelf afhalen? Dat kan! Wanneer je ervoor kiest om zelf jouw planten af te halen, krijg je van ons 15% korting op jouw bestelling. Lees hier de voorwaarden voor het afhalen van bestellingen.  

Venijnboom Taxus baccata groenblijvend - Gardline

Lang van de Taxus baccata haag genieten

Haagplanten van de Taxus baccata kunnen zeer oud worden. Dat betekent dat je erg lang kunt genieten van jouw Taxus baccata haag.

Dit heerlijke tuinplezier willen wij nadrukkelijk onder de aandacht brengen. Vandaar dat wij jou graag advies geven over hoe je de Gewone Venijnboom het beste kunt planten en onderhouden.

De Venijnboom conifeer planten

Het planten van de Venijnboom conifeer is niet lastig. Als het om de standplaats en grondsoort gaat, is de Taxus baccata juist erg makkelijk. In de zon en in de schaduw groeit zij goed. Ook groeit de haagplant goed in de buurt van bomen.

Normale, voedzame grond volstaat. Desondanks wordt toevoeging van potgrond bij het planten van de coniferenhaag op prijs gesteld.

Hoewel de Taxus conifeer gevoelig is voor te natte grond, is het belangrijk in de periode na het planten de baccata Taxus voldoende tot redelijk veel water te geven. In deze periode verbruikt hij veel energie en voeding; Taxus coniferen halen dit uit water. Wij adviseren om dit gedurende circa 2 maanden goed in de gaten te houden.

De grootte van de Venijnboom coniferenhaag is van invloed op het aantal haagconiferen per strekkende meter. Bij een kleinere coniferenhaag worden meer Venijnbomen per meter gebruikt dan bij een grotere coniferenhaag. In de beschrijving van de gewenste grootte staat de Venijnboom plantafstand duidelijk weergegeven.

Gardline tuintip

Hoe moet ik de Taxus coniferenhaag onderhouden?

Het team van Gardline adviseert jou graag hoe je eenvoudig de Taxus coniferenhaag kunt onderhouden. De goede eigenschappen van de Taxus baccata haagplant, zoals geringe groei, extreem goede snoeiverdraagzaamheid en standplaatstolerantie dragen bij aan het eenvoudige jaarlijkse onderhoud van de conifeer.

Hoe vaak moet ik de Taxus snoeien?

Ten behoeve van dichte beschutting en om de coniferenhaag strak en mooi te houden, raden wij aan om twee keer per jaar de Taxus baccata te snoeien. In het voorjaar voor de langste dag in juni en in de maand september. De Venijnboom conifeer snoeien wanneer de zon volop schijnt, raden wij af; snoei deze haagplant dan ’s avonds.

De haagplant Taxus baccata is extreem snoeiverdraagzaam; zelfs wanneer een oude Taxus fors teruggesnoeid wordt, groeit ze weer uit.

Wanneer moet ik mijn Taxus baccata bemesten?

In het voorjaar goed de Venijnboom baccata bemesten met een natuurlijke voedingstof als koemestkorrel is nagenoeg voldoende voor de rest van het jaar. Je kunt de conifeer het beste vlak voor de groei bemesten, zodat de nieuwe scheuten voller van kleur en vitaler zijn.

Hoeveel water moet ik de Taxus baccata geven?

In het eerste jaar na het planten en tijdens droge perioden is raadzaam de Taxus baccata extra water te geven. Het is belangrijk dat de grond rondom de haagplant in deze perioden licht vochtig is. Licht vochtig, zodat de haagconifeer niet verdrinkt, maar ook niet uitdroogt. Let erop dat de grond niet te nat wordt; dat stelt de Venijnboom niet op prijs.

Venijnboom Taxus baccata snoeien - Gardline

Vragen over de Taxus baccata?

Kijk voor meer informatie gerust in onze webshop. Heb je nog vragen over de haagplant Taxus baccata? Neem dan contact met ons op of klik hier eens voor meer informatie over de baccata.

Toch liever een andere haagplant dan deze Gewone Venijnboom? In ons assortiment vind je ook de Venijnboom Taxus media Hicksii of andere conifeersoorten als de Westerse Levensboom Brabant.

Wil je liever een compleet andere plantsoort; bij Gardline is het vanzelfsprekend ook mogelijk verschillende Laurieren te kopen.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5