incl. BTW & incl. bezorging

Natuurlijk zul je begrijpen dat een plant geen tuinartikel is dat via een machine "uit de fabriek rolt".

Het kweken van de planten

Nee, het tegendeel is waar.

Vaak worden planten over een lange periode intensief gekweekt, zodat ze uitgroeien tot een dichte haagplant of bloeiende tuinplant in jouw tuin. De plaats waar de planten worden geteeld, wordt boomkwekerij of containerveld genoemd. Op beide kweekvelden begint de plant vaak klein. Dan groeit ze in een paar jaar uit tot een volwaardige, sterke en kwalitatief gezonde haagplant.

Zoals reeds vermeld, houdt het team van Gardline zich intensief bezig met de plantenteelt. Dit betekent dat wij elk jaar nieuwe haagplanten planten, alle planten snoeien, bemesten en regelmatig water geven. Bovendien verplanten we alle planten om de 3 jaar om de wortelontwikkeling te bevorderen.

Naast de teelt in de volle grond in de kwekerij of op het containerveld, kunnen planten ook in de kas worden gekweekt. Dit hangt af van de soort plant.

Online planten bestellen, en dan?

Wanneer de plant de gewenste grootte, sterkte en kwaliteit heeft bereikt, wordt ze te koop aangeboden in onze webshop. Vanaf dit punt is het mogelijk om de planten online te bestellen.

Dan komt de vraag: wat gebeurt er nadat ik mijn planten heb besteld? Wij willen je dit graag uitleggen.

Zodra je jouw bestelling hebt afgerond, ontvangt het Gardline-team automatisch een bericht. Wij kijken naar het soort planten dat je hebt besteld en de gewenste leverdatum. Wij verwerken deze informatie in onze planning. Enkele dagen voor de levering worden je planten opgehaald van het containerveld of gerooid van de land van de boomkwekerij. Rooien is het uitgraven van de plant uit de grond. Omdat we dit vlak voor verzending doen, ontvang je altijd frisse planten.

Het kweken van planten | Gardline

Verpakking en vervoer van planten

Zoals reeds gezegd, worden de haagplanten alleen op bestelling verzameld of geruimd. Pas als ze verzameld of gerooid zijn, maken we de planten klaar voor transport.

Dit betekent dat ons team eerst een laatste kwaliteitscontrole uitvoert, zodat wij er zeker van kunnen zijn dat jij de door jouw bestelde plantensoorten, de juiste hoeveelheid en de beloofde kwaliteit ontvangt.

Afhankelijk van het type en de grootte van de plant, worden de planten vervoerd op pallets, in palletboxen of in kartonnen dozen. Alle kluitplanten - de planten die op het land van de kwekerij groeien - worden op pallets of in palletboxen vervoerd. Kleinere planten die in potten op het containerveld groeien, worden in dozen of kratten vervoerd.

Ondertussen heeft het Gardline-team je bestelling ook bij het betreffende transportbedrijf aangemeld. De volgende dag komt het transportbedrijf jouw planten ophalen. Het vervoer van planten is een belangrijk onderdeel van het proces. Dit moet vlot en efficiënt gebeuren. Wij werken samen met professionele transportbedrijven die gespecialiseerd zijn in het vervoer van planten naar particuliere en bedrijfsmatige klanten. Tegelijkertijd garanderen deze transportbedrijven een landelijke dekking, zodat wij in heel Nederland kunnen leveren.

Ontvangst van je planten

Met deze professionele transportbedrijven zijn je planten zo kort mogelijk onderweg, zodat de best mogelijke kwaliteit behouden blijft. Dit betekent dat je verse en groeikrachtige haagplanten krijgt.

Op de dag dat het transportbedrijf je planten ophaalt, ontvang je een verzendbevestiging met tuintips en aanbevelingen voor het planten van de haagplanten.

Met deze tips is het planten en verzorgen van je planten vrij eenvoudig; wij leggen uit waar je op moet letten en wat belangrijk is in de periode na het planten. Indien je nog vragen hebt of advies wenst, kun je contact met ons opnemen. Jouw team bij Gardline zal je graag helpen.

Jouw tuinplezier is onze passie!

Planten online bestellen, en dan? | Gardline

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5