incl. BTW & incl. bezorging
Filteren op
Huidige grootte (zonder kluit - pot)
Grondsoort
Standplaats
Winterhard
Bloei
Bloeiperiode
Prijs
Filter
  • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
  • check_circleAangroeigarantie
  • check_circleFrisse planten van topkwaliteit
  • check_circleGratis bezorging
  • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Laurier Rotundifolia

Laurier Rotundifolia kopen | Gardline

Grootbladige laurier Rotundifolia - Een dichte haag

Snel groeiend en ondoorzichtig
Onderhoudsvriendelijk en zeer goed bestand tegen snoeien

Prunus laurocerasus Rotundifolia is een prachtige groenblijvende laurier. Zijn grote, groene bladeren vormen een dicht en aantrekkelijk windscherm dat lang meegaat.

Er zijn 16 producten.

Terug naar boven

Grootbladige Laurier Rotundifolia kopen - Informatie Gardline

De Laurier Rotundifolia is door haar kenmerkende grote bladeren ook bekend als de Grootbladige Laurier. In het Latijn heet ze Prunus Laurocerasus Rotundifolia.

In vergelijking met andere Lauriersoorten groeit de Laurier Rotundifolia iets breder. Als je ruimte in je tuin hebt en je wenst een dichte groenblijvende haag, is de Laurier Rotundifolia de ideale haagplant en begrijpen wij erg goed dat je besluit om deze Laurier te kopen.

Prunus laurocerasus Rotundifolia kopen - Gardline

Prunus Rotundifolia - haagplant met groot blad

Voordelen van de haagplant Prunus Rotundifolia

  • Standplaats tolerant; groeit goed in de zon en schaduw
  • Snelle groeier
  • Zeer snel een dichte haag
  • Verzorgen is makkelijk
  • Kan snoeien goed verdragen

Groenblijvende haag van de Laurier Rotundifolia

Veel gebruikte haagplanten zijn Laurieren én coniferen. Beide haagplant-soorten hebben ideale eigenschappen voor het creëren van een zichtdichte en groenblijvende haag. In de groep Laurieren is de Laurier Rotundifolia een bekende variant; ze wordt in veel verschillende tuinen als privacy-haag gebruikt.

Dat is ook niet zo gek. Het maakt namelijk niet uit waar je je haag wilt planten; de Prunus Laurocerasus groeit in de meeste grondsoorten. Ons advies zou wel voedzame, waterdoorlatende grond zijn, omdat ze daar het beste in gedijt. Langdurig natte grond moet vermeden worden. Als je twijfelt tussen een plek in de schaduw of de zon; ook dit heeft geen grote invloed. Op beide plekken groeit de Laurierhaag perfect.

Met 30 tot 50 cm groei per jaar is de Laurier Rotundifolia een snelle groeier. Dat is handig, omdat ze dan snel je gewenste hoge erfafscheiding is. Doordat de plant breder dan gemiddeld groeit, kan ze naast haagplant ook gebruikt worden als solitaire plant in je tuin.

Kenmerkend is het redelijk grote blad; van alle laurierplanten heeft de Laurierkers Rotundifolia de grootste bladeren, vandaar de bijnaam Grootbladige Laurier. Haar blad is tot ongeveer 18 cm groot, breed elliptisch en aan de punt afgerond. De kleur ervan is licht glanzend groen, de jonge uitlopers in het voorjaar zijn lichtgroen. Deze groenblijvende Laurierhaag biedt, in combinatie met haar dichtbegroeide bladerdek, een perfect privacy scherm, waardoor jij optimaal van je gezin in de tuin kunt genieten. Heerlijk toch?

Om de haag mooi dicht en strak te houden, bevelen we je de Prunus goed te verzorgen. De plant is niet veeleisend. In het voorjaar kun je de Laurier snoeien, en in de na-zomer nogmaals. Snoei niet later dan september, zodat de plant zich op de winter kan voorbereiden. De Laurier is namelijk matig winterhard. Mocht je de plant per ongeluk te fors hebben teruggesnoeid, is dat geen ramp. De Laurier is zo sterk, dat ze het jaar erop al behoorlijke nieuwe scheuten heeft gevormd.

Daarnaast kun je 1 keer in het voorjaar de Laurier bemesten. Om het bij 1 keer te houden, raden we je aan een organische meststof te gebruiken. Door te bemesten, blijft de Rotundifolia vitaal; geef hier aandacht aan, omdat ze gevoeliger is voor ziekten als Meeldauw dan de Prunus Novita. Als onderdeel van het bemesten geldt natuurlijk ook het bewateren van planten. In de eerste weken tot maanden na het inplanten en in droge perioden vindt de Laurierkers het fijn om met water besproeid te worden.

Altijd groene Laurierhaag Rotundifolia - Gardline

Rotundifolia Prunus informatie

Eigenschappen van de Rotundifolia Prunus

Gebruikelijke naam: Laurier Rotundifolia, Laurierkers Rotundifolia, Grootbladige Laurier
Botanische naam: Prunus Laurocerasus Rotundifolia
Toepassing: Haagplant, solitaire plant, groepsbeplanting
Maximale grootte: 3 - 5 m
Jaarlijkse groei: 30 - 50 cm
Blad: Jaarrond groen en licht glanzend. Breed elliptisch blad, tot ca. 18 cm lang
Standplaats: Zon, halfschaduw en schaduw
Grondsoort: Neutrale, voedzame, waterdoorlatende grond
Winterhard: Matig, tot -10 °C / -15 °C
Planttijd: Afhankelijk van de weersomstandigheden (bijvoorbeeld extreme vorst of hitte en extreme natte perioden zijn slechte weersomstandigheden) kunnen Laurierstruiken met kluiten worden geplant van september/ oktober tot ongeveer de maand mei. Als een plant in de pot is gekweekt, kun je haar het hele door jaar planten
Verzorging: Snoeien in maart-juni (voor de langste dag van het jaar) en september. Bemesten in maart-mei. Voldoende water geven na het inplanten en tijdens de drogere maanden
Bemesting: Organische meststoffen zoals speciale hagenmest, potgrond of compost

Laurier Rotundifolia online kopen

Focus op Laurier haagplanten van topkwaliteit

Net als jou willen wij van onze tuin genieten. Mooie en kwalitatief hoogwaardige planten zorgen voor een vlotte groei en een mooie bloei. Deze groei en bloei kunnen wij garanderen, omdat wij haagplanten van topkwaliteit kweken. Op al onze haagplanten krijg je dan ook onze aangroeigarantie. Om deze kwaliteitsstandaard te blijven evenaren, worden de haagplanten op de Gardline boomkwekerijen regelmatig en structureel gekweekt en verzorgd.

Het kweken van de Prunus Rotundifolia

Wij kweken de Prunus Rotundifolia in allerlei maten, zodat wij voor elke tuin de perfecte plantmaat kunnen aanbieden. Bovendien is onze Laurierkers Rotundifolia zowel in pot als in kluit verkrijgbaar. Wij verplanten potgekweekte planten elk jaar in een nieuwe pot, met verse potgrond en voedingstoffen. Bij kluitplanten gaat het anders; deze planten verplanten we om de 3 tot 4 jaar. Waarom we dit doen? Het verplanten van planten is te vergelijken met het snoeien van het loof; door het verplanten verbetert de wortelstructuur van de kluit.

Vanzelfsprekend bemesten en sproeien we alle lauriersoorten voldoende en op de juiste momenten. De planten groeien daardoor krachtig en blijven intenser op kleur. In de juiste weken is het team van Gardline op de kwekerij te vinden om de Laurieren te snoeien, zodat jij straks mooi van de groene en dichte Laurierhaag kunt genieten.

Het kopen van de laurier haagplant

Wil je niet wachten tot de haag helemaal volgroeid is? Geen probleem! Je kunt verschillende hoogtes van deze haagplant op onze webshop bekijken, vergelijken en bestellen. Zowel kleine 60 cm tot grote 200cm Laurieren kun je bij ons kopen. Nadat je hebt gekozen welke haagplant in jouw tuin mag groeien, rond je de bestelling eenvoudig in onze webshop af. Daarna hoef je voorlopig niks meer te doen.

Wat er daarna gebeurt? Wij ontvangen automatisch je bestelling, waarna je bestelde planten klaar worden gemaakt voor verzending. Daarna haalt de transporteur ze op en brengt ze bij je thuis. Tijdens het verwerken ontvang je regelmatig de actuele status van je bestelling.

Om verrassingen te voorkomen, zijn de vermelde prijzen all-in prijzen; de prijs die je ziet, is inclusief planten, handling en vervoer.

Wil je jouw planten graag zelf afhalen? Dat kan! Wanneer je ervoor kiest om zelf jouw planten af te halen, krijg je van ons 15% korting op jouw bestelling. Lees hier de voorwaarden voor het afhalen van bestellingen.

Het planten van de Prunus laurocerasus - Gardline

Lang tuinplezier met de Grootbladige Laurier Rotundifolia

Voor het team van Gardline is tuinplezier de drijfveer; jouw tuinplezier is onze passie! Graag leggen we je uit hoe je de Laurierhaag kunt planten en verzorgen, zodat je er lang plezier aan beleeft.

Laurier Rotundifolia planten

Van september/ oktober tot ongeveer mei kun je de in de volle grond gekweekte Prunus Rotundifolia kopen. De potgekweekte variant kan in principe het hele jaar door worden geplant. Wij adviseren de struiken in het najaar te planten, in de maand oktober of november. In deze periode is de plant in rust en zijn de weersomstandigheden beter. De wortels kunnen zich dan goed nestelen, zodat de Laurierhaag in het voorjaar erop krachtig kan groeien.

Plan de bestelling zo dat je zo snel mogelijk na de levering de Laurierkers Rotundifolia kunt planten, zodat de wortels snel weer voedingstoffen kunnen opnemen. Als dit niet lukt, zet de plant dan op een beschutte plaats. Het is belangrijk dat de wortels niet uitdrogen. Laat de plant niet langer dan 3 tot 4 dagen staan.

Jaarlijks verzorgen van de Prunus laurocerasus

Hoe vaak moet de laurier gesnoeid worden?

De Prunus Laurocerasus Rotundifolia is een zeer krachtige, snelgroeiende Laurier, die ook zeer goed tegen snoeien bestand is. Regelmatig snoeien maakt de structuur van de haag dichter en voller. Er vormen zich nieuwe scheuten en de vertakking van de takken wordt versterkt. Daarom raden wij aan de Rotundifolia Laurier regelmatig te snoeien, bij voorkeur 2 keer per jaar.

Wanneer moet de Laurier worden bemest?

De Prunus laurocerasus is niet veeleisend wat de keuze van zijn standplaats betreft, maar het is wel belangrijk om de haagplant af en toe te bemesten. Voor de bemesting bevelen wij een organische meststof aan, omdat deze een langwerkende samenstelling heeft. Idealiter bemest je de laurierhaag in de lente, kort voordat ze nieuwe scheuten maakt. Hierdoor lopen de nieuwe scheuten krachtiger uit, en wordt de plant voller en sterker. Tevens herstelt de plant dan sneller van de voorjaars snoeibeurt. Goede bemesting betekent dat de Prunus gezonder, krachtiger én minder vatbaar voor ziekten is.

Hoe veel water moet ik de laurier geven?

Planten zijn levendige producten, die naast meststoffen ook behoefte aan water hebben. Sproei de laurierhaag daarom regelmatig met water. Sowieso de eerste weken tot maanden na het planten van de haag, maar ook in de droge zomermaanden. Let er echter wel op dat de grond niet te nat wordt; een extreem natte omgeving wordt niet gewaardeerd.

Jaarlijkse verzorging van de Laurierhaag - Gardline

Vragen over Prunus Rotundifolia?

Heb je vragen na het lezen van onze toelichting over de Prunus Rotundifolia? Geen probleem. Jouw team van Gardline staat voor jou klaar. Neem gerust contact met ons op. Dit kan per e-mailtelefoon of via Whatsapp. We helpen je graag verder.

Twijfel je of de Laurier Rotundifolia wel de juiste haagplant voor jou is? Kijk dan eens bij onze andere haagplanten: de Thuja (levensboom), de Taxus of de verschillende Beuken.Gardline - Jouw online tuincentrum

Laurier Rotundifolia kopen | Gardline

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5