incl. BTW & incl. bezorging
Filteren op
Huidige grootte (zonder kluit - pot)
Grondsoort
Standplaats
Winterhard
Bloei
Bloeiperiode
Prijs
Filter
  • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
  • check_circleAangroeigarantie
  • check_circleFrisse planten van topkwaliteit
  • check_circleGratis bezorging
  • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Laurier Genolia

Laurier Genolia kopen | Gardline

Laurier Genolia - De onderhoudsarme Laurier

Groeit uit tot een mooie en compacte haag
Produceert trossen met bloemen in het voorjaar

Deze Laurier heeft eigenschappen, zoals de meeste Laurierkersen. Bijvoorbeeld zijn bloemen en dichte glimmende bladeren. Ze groeit langzaam en kan makkelijk een haag vormen.

Er zijn 16 producten.

Terug naar boven

Prunus laurier Genolia kopen - Informatie Gardline

De laurier Genolia noemen we ook wel laurierkers Genolia of Prunus Genolia ‘Mariblon’. De haagplant is in het Latijn bekend als de Prunus laurocerasus Genolia. De plant heeft veel sterke eigenschappen om als een ideale haagplant te dienen. Lees verder en kom erachter wat deze sterke eigenschappen zijn.

Eigenschappen van de Prunus Genolia

Voordelen van de Prunus laurocerasus 'Genolia'

Prunus Genolia voordeel Smalgroeiend, geschikt voor kleine en grote tuinen
Prunus Genolia voordeel Makkelijke standplaats: groeit in de zon en in de schaduw
Prunus Genolia voordeel Jaarrond is deze Prunus groenblijvend en zichtdicht
Prunus Genolia voordeel Winterharde haagplant
Prunus Genolia voordeel Gemakkelijk te verzorgen

Nadelen van de Prunus laurocerasus 'Genolia'

Laurier Genolia Nadelen De bladeren en bessen zijn, net zoals bij andere Prunussen, giftig bij consumptie
Laurier Genolia Nadelen Bodems die erg rijk zijn aan kalk waardeert de Genolia laurier niet

Laurier Genolia kopen | groenblijvend blad | Gardline

Kenmerken van Laurier Genolia

Laurier Genolia eigenschappen | Gardline Gebruikelijke naam
Laurier Genolia, laurierkers Genolia, Prunus Genolia
Prunus laurocerasus 'Genolia' | Gardline Latijnse naam
Prunus laurocerasus 'Genolia'
Prunus Genolia| Haagplant | Gardline Toepassing
Haagplant, solitaire plant, groepsbeplanting
Laurier Genolia hoogte | Gardline Maximale hoogte
3 - 4 m

Prunus Genolia jaarlijkse groei | Gardline Jaarlijkse groei
30 - 50 cm
Laurier 'Genolia' | Blad | Gardline Blad
Groenblijvend. Redelijk smalle
en glimmende bladeren
Laurier Genolia | Standplaats | Gardline Standplaats
Zon, halfschaduw, schaduw
Prunus laurocerasus 'Genolia'| Grondsoort | Gardline Grondsoort
Bijna alle grondsoorten, bij voorkeur voedzame, humusrijke grond
Laurier 'Genolia' | Winterhard | Gardline Winterhard
Winterhard tot ca. -15 / -20 °C
Laurier Genolia planten | Gardline Planttijd
Kluiten van september t/m ca. mei.
In pot gekweekte Genolia's het hele jaar door
Laurier Genolia snoeien | Gardline Snoeien
2x per jaar snoeien:
1e keer rond april/mei
2e keer rond aug / sept
Prunus Genolia bemesten | Gardline Bemesting
1x per jaar in het voorjaar bemesten met speciale hagenmest, compost of hoornspaanders.

Prunus laurocerasus Genolia online bestellen | Gardlinee

Prunus laurocerasus Genolia als haag

Laurier Genolia is een smalgroeiende laurierhaag

De laurier Genolia is een lauriersoort met een vrij slanke en compacte groeiwijze. Ideaal voor als je op zoek bent naar een smalle haag. De haagplant is hierdoor geschikt voor de kleinere tuinen. Ook handig wanneer je de bewegingsruimte in je tuin wilt behouden.

De Genolia laurierkers behoort tot de snelgroeiende haagplanten. Dat is niet zo gek met een jaarlijkse groei van 30 tot 50 cm per jaar. De snelle groei zorgt ervoor dat je in een korte periode een hoge, dichte haag van 200 cm creëert. Ideaal voor het afschermen van je tuin voor de buren of nieuwsgierige voorbijgangers. 

Daarnaast is de laurierhaag ook geschikt voor het gebruik als privacy haag op andere terreinen. Denk hierbij aan bedrijfspanden, campings, recreatiegebieden en veel meer. Wat betreft de standplaats, is de Prunus Laurocerasus Genolia geen moeilijke plant. Een plek in de zon, maar ook gedeeltelijk in de schaduw of volledige schaduw is geen probleem.

En net zoals de meeste lauriersoorten groeit de Genolia goed in nagenoeg alle grondsoorten. Desondanks raden wij aan een plek te kiezen waar de grond het water niet vasthoudt. De haagplant verdraagt langdurig natte voeten namelijk slecht.

De Prunus Laurocerasus is winterhard en zeer goed bestand tegen lage temperaturen. Ook is het een groenblijvende laurier. Met de term ‘groenblijvend’ worden haagplanten bedoeld die de bladeren het hele jaar door vasthouden. De kleur varieert van lichtgroen tot groen. 

Het blad van de Genolia is vrij lang en smal. In vergelijking met de Prunus Novita of de Prunus Rotundifolia is het blad van de Genolia eleganter. Ze heeft meerdere lagen van bladeren, waardoor ze een dichte laurierhaag vormt.

Ook is het handig om te weten hoe je de plant optimaal verzorgt. Verzorging van laurieren is makkelijk. Tijdens het snoeien van de laurier Genolia kan er eigenlijk niks fout gaan. 

Als je jouw laurierhaag mooi in vorm wilt houden, snoei je jouw haag twee keer per jaar. De eerste snoeibeurt hou je in het voorjaar, rond april of mei. De tweede snoeibeurt hou je in de nazomer, rond augustus of september. 

Ook het bemesten van de laurierkers is belangrijk voor een mooie, sterke haagplant. Hier halen ze namelijk hun voedingsstoffen uit om te groeien. Het bemesten van jouw Genolia plant doe je ook in het voorjaar, rond maart of mei.


Laurier Genolia kopen | Gardline

Het planten van de Prunus Genolia

Waar moet je de Genolia haag planten?

Het planten van de Prunus Genolia haag is erg eenvoudig. Wat de locatie van het planten betreft, kun je niet de mist in gaan. De laurierkers is zeer sterk en verdraagt veel. Op zowel zonnige als schaduwrijke plekken doet ze het goed. Ook groeien Prunus laurocerasus haagplanten goed op vele grondsoorten. Enige aandachtspunt is dat overtollig water vermeden moet worden, dat maakt ze kwetsbaarder.

Voeg tegelijk met het planten ook meststoffen aan de grond toe; dit bevordert het aangroeien van de kluit. Om de kluit zit een net of een pot. Het net kun je om de kluit laten zitten. De wortels groeien namelijk door het net. De pot schuif je er voorzichtig af. Als je de Laurierhaag geplant hebt, sproei je haar de eerste periode met water.

Wanneer plant je de laurier Genolia?

De beste planttijd van jouw Genolia laurier hangt af van het type plant dat je hebt. De laurier Genolia met kluit plant je het beste in de maanden september tot mei. De laurier in pot kun je het hele jaar door planten. Let hierbij altijd op de weersomstandigheden: perioden van hitte en vorst zijn geen goede omstandigheden om jouw haag aan te planten.

Hoeveel laurier Genolia per meter planten?

Hoeveel laurier haagplanten je per meter plant, is natuurlijk afhankelijk van de gewenste dichtheid van jouw haag. Wanneer je nog geen idee hebt hoeveel planten je nodig hebt, kun je onderstaande tabel aanhouden. Let wel op, dit zijn adviezen en er kan dus van de tabel afgeweken worden.

Hoogte Aantal planten per meter
Laurier Genolia 40 - 60 cm 4
Laurier Genolia 60 - 80 cm 3,5
Laurier Genolia 80 - 100 cm 3
Laurier Genolia 100 - 120 cm 2,5 tot 3
Laurier Genolia 120 - 140 cm 3
Laurier Genolia 140 - 160 cm 3
Laurier Genolia 160 - 180 cm 2
Laurier Genolia 180 - 200 cm 2

De laurierhaag onderhouden

Hoe vaak moet ik de laurier Genolia snoeien?

De laurierkers Genolia groeit 30 tot 50 cm per jaar. Regelmatig snoeien is noodzakelijk voor deze lauriersoort. Dit doe je het best in de lente en de herfst. Het snoeien is in een mum van tijd gedaan. 

Ziet je laurierhaag er onverzorgd uit, omdat je geen tijd hebt gehad om haar terug te snoeien? Dat is geen ramp; je snoeit deze groenblijvende laurier gemakkelijk terug. Zelfs uit het oude hout ontstaan nieuwe scheuten, die snel nieuwe bladeren geven. Rond de meimaand verschijnen er mooie witte bloemen. In augustus is de haag voorzien van bessen.

Wanneer moet ik de laurier Genolia bemesten?

De laurier Genolia groeit in elke normale, voedzame grond. Toch is het raadzaam de grond jaarlijks te verbeteren met hagenmeststof of compost. Dit geeft de haagplant extra kracht en laat de bladeren rijker en donkerder groen glanzen. Bemest de Prunus laurier Genolia elk voorjaar. In de maanden maart tot en met mei.

Gardline tuintip
Om slechts 1 keer per jaar te bemesten, gebruik je het beste een organische meststof. Deze hebben een langdurige werking.

Hoeveel water moet ik de laurier Genolia geven?

Als onderdeel van het voeden van planten geldt natuurlijk ook het water geven aan de plant. Het is belangrijk dit de eerste weken tot maanden na het inplanten en tijdens droge perioden te doen. 

Let op met 's middags water geven op warme dagen. Hierdoor kunnen de bladeren namelijk verbranden. Daarnaast verdampt het water veel sneller, waardoor de plant het water niet meer kan opnemen. Sproei in dit geval in de avonden.  

Prunus Genolia kopen | Gardline

Waarom laurier Genolia kopen bij Gardline?

Prunus Genolia kopen bij Gardline? Dan kun je rekenen op:

Laurierhaag kopen bij Gardline Genolia's voordelig kopen
Laurierhaag kopen bij Gardline Genolia's van hoge kwaliteit
Laurierhaag kopen bij Gardline Levering op een door jou gewenste datum
Laurierhaag kopen bij Gardline Verzorgingstips om jouw Prunus gezond te houden

De Genolia laurier kwekerij

Zoals hierboven vermeld, is het afleveren van kwalitatief goede haagplanten onze topprioriteit. Wij zorgen ervoor dat de planten een intensieve verzorging krijgen. We bemesten onze laurierplanten elk jaar op tijd, zodat de planten krachtig groeien en vitaal blijven. 

Ook worden de haagplanten regelmatig gesnoeid, waardoor nieuwe scheuten ontspruiten. Daardoor vertakt de haagplant beter en wordt deze dichter en compacter. De in pot gekweekte planten krijgen elke winter of vroege voorjaar een nieuwe, grotere pot. De laurierplanten die op de kwekerij in het veld staan, verplanten wel elke 3 à 4 jaar. Dit zorgt er namelijk voor dat de wortels zich verder ontwikkelen en sterker worden. 

Men kijkt vaak naar de kwaliteit boven de grond. Is de plant genoeg vertakt? Zien de bladeren er onbeschadigd uit? Maar wist je dat een groot deel van de kwaliteit van de plant zich onder de grond bevindt? 

Het wortelgestel is erg belangrijk. Het is bijvoorbeeld essentieel dat er veel haarwortels aan de kluit zitten. Hoe zorgen wij hiervoor? Door de planten regelmatig los te steken of te verplanten.

Focus op topkwaliteit Prunus haagplanten

Bij het kweken van onze haagplanten streven wij naar kwaliteitsplanten, ook bij de Prunus Genolia gaan we voor topkwaliteit. Daar is onze focus op gericht. Wij zijn dagelijks op de laurier Genolia kwekerij in de weer om jou de beste kwaliteit laurieren te bieden. 

Al onze haagplanten zijn door onze intensieve kweekwijze sterk en gezond. Hierdoor geven wij met een gerust gevoel onze aangroeigarantie op de haagplanten.

Aangroeigarantie op jouw Prunus Genolia

Een mooie tuin zorgt voor een gelukkiger mens. Dat is waar wij in geloven. Tuinplezier wordt groter met prachtige, sterke tuinplanten. Dit bereik je met een kwalitatieve laurier Genolia haag.

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van onze Prunus Genolia, geven wij jou een aangroeigarantie tot wel 4 maanden! Overleeft jouw Genolia laurier het niet de eerste maanden na aankoop? Dan krijg je van ons (een deel van) jouw geld terug. Voor de gesneuvelde Prunus laurocerasus krijg je:

  • Maand 1 = 100% terugbetaling
  • Maand 2 = 25% terugbetaling
  • Maand 3 = 10% terugbetaling
  • Maand 4 = 10% terugbetaling*

*Heb jij bij de aankoop van jouw Genolia haag ook de DCM Vivimus bodemverbeteraar bij ons aangeschaft? Dan geven wij 4 maanden aangroeigarantie

Laurierplanten zijn levende producten. Hierdoor is de groei van deze planten afhankelijk van verschillende factoren. Hierdoor bieden wij geen aangroeigarantie over een langere periode dan 3 maanden.

Prunus Genolia kopen | Gardline

Laurier Genolia bestellen bij Gardline, zo doe je dat

Prunus Genolia online bestellen? Dan ben je bij Gardline aan het juiste adres.

De laurier Genolia is een smalgroeiende haagplant, waardoor ze in zowel grote als kleine tuinen prima functioneert. Om ons assortiment hierop aan te sluiten, is het mogelijk verschillende hoogtes van de laurier te bestellen. Je bekijkt de planten gemakkelijk op onze webshop en plaatst je bestelling.

Nadat de bestelling is geplaatst en betaald, zit jouw werk er voorlopig op. Je bestelling wordt in ons systeem ontvangen. et team van Gardline geeft je de bezorgdatum door. De bezorgdatum is altijd binnen 4 tot 7 dagen na het plaatsen van jouw bestelling.

Vervolgens verzamelen wij je bestelde laurieren, en zetten we ze klaar voor verzending. De transporteur bezorgd ze vervolgens gratis bij je op de stoep.

Genolia Prunus kopen en zelf afhalen

Wil je jouw planten graag zelf afhalen? Dat is mogelijk! Wanneer je zelf jouw planten afhaalt, krijg je van ons zelf 15% extra kassakorting op jouw bestelling! Lees alles over de voorwaarden voor het afhalen van bestellingen.

Als je in jouw tuin een groenblijvende laurierhaag wilt, is de laurier Genolia een juiste keuze. Hier krijg je absoluut geen spijt van.

Vragen over de Laurier 'Genolia'?

Heb je na het lezen alsnog vragen over het online kopen van de Laurier Genolia ? Neem dan via de telefoon, de e-mail of via het contactformulier contact met ons op of kijk onderaan de pagina bij de veelgestelde vragen. Wij helpen je graag verder!

Wil je graag meer leren over verschillende plantensoorten? Op onze blogpagina en social mediakanalen geven wij ook extra informatie per plantensoort. Daarnaast doe je hier ook mee met leuke winacties. Kijk dus ook eens op onze blog, Twitter-, Instagram- en Facebookpagina.

Laurier kwekerij | laurier Genolia kwekerij | Gardline

Liever een andere haagplant dan de Prunus laurocerasus Genolia? Kijk dan eens bij de taxus of thuja coniferen of de klimop haagplanten.

FAQ - Veelgestelde vragen over de laurier Genolia

Hoe breed wordt laurier Genolia?

De laurier ‘Genolia’ staat erom bekend dat het een smalle haag vormt. De Genolia laurier kan tot ongeveer 80 centimeter breed worden.

Is de Genolia laurier winterhard?

De laurierkers Genolia is een winterharde laurier en is winterhard tot -15 °C à -20 °C

Is de Prunus Genolia giftig?

De bladeren en bessen van de prunus laurocerasus Genolia zijn, net zoals andere Prunussoorten, giftig wanneer deze worden opgegeten.

Hoeveel groeit de Prunus Genolia per jaar?

Laurier Genolia heeft een jaarlijkse groei van 30 tot 50 cm

Hoe verzorg je de laurierkers Genolia?

Je houdt de laurierkers 'Genolia' sterk en gezond door regelmatig te bemesten en te snoeien. Bemesten doe je in de periode maart/mei. Snoeien doe je rond april/mei en de tweede keer in augustus. Geef de plant extra water tijdens droge periodes.

Wat is de beste standplaats voor de Prunus laurocerasus Genolia?

De Prunus laurocerasus Genolia doet niet moeilijk om zijn standplaats. Zowel in de zon, halfschaduw en schaduw gedijt deze plant goed.

Gardline logo


Laurier Genolia kopen | Gardline
check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5