incl. BTW & incl. bezorging
Filteren op
Huidige grootte (zonder kluit - pot)
Grondsoort
Standplaats
Winterhard
Bloei
Bloeiperiode
Prijs
Filter
 • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
 • check_circleAangroeigarantie
 • check_circleFrisse planten van topkwaliteit
 • check_circleGratis bezorging
 • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Laurier Caucasica

Laurier Caucasica kopen | Gardline

Laurier Caucasica - Smal groeiende haagplant

Snelgroeiend ook op mindere bodems
Standplaats: Schaduw, Gedeeltelijke Schaduw, Zon

De Laurier Caucasica is een onderhoudsarme haagplant die een mooie aanvulling vormt op elk landschap. De plant produceert witte, geurende bloemen die in het voorjaar bijen aantrekken.

Er zijn 16 producten.

Terug naar boven

Laurier Caucasica kopen - Informatie Gardline

De Laurier Caucasica - ook wel de Kaukasische Laurierkers of Prunus laurocerasus Caucasica in het Latijn genoemd - is een snelgroeiende, groenblijvende heester. Onder andere deze eigenschappen zorgen ervoor dat ze één van de meest verkochte laurier haagplanten is.

Graag leggen we je hieronder uit wat haar sterke eigenschappen zijn én hoe mooi de laurierhaag is. Omdat wij, net als jou, in onze tuin willen genieten van onze privacy en ons gezin, zijn wij groot fan van deze haagplant.

Laurier Caucasica kopen - Gardline

Laurier Caucasica - Veel verkochte haagplant

Voordelen van de laurierkers Caucasica

 • Snelgroeiend
 • Ondoorzichtig
 • Standplaats tolerant, uitstekend in de schaduw
 • Zeer goed te snoeien
 • Ook geschikt voor kleinere tuinen

Vormt de laurier Caucasica een goede laurierhaag?

Naast de populaire coniferenhagen wordt ook de laurierhaag veel in tuinen gebruikt. Binnen de groep laurieren staat de laurier Caucasica in de top 3. De plant groeit namelijk snel, waardoor de haag in een korte tijd de gewenste hoogte heeft bereikt. Daarnaast is ze zeer dicht en groenblijvend, en daarom bijzonder geschikt als privacyscherm in de tuin.

De bladeren van deze Prunus-soort zijn smal en afgerond tot in de punt. De kleur van de bladeren is aan de bovenkant glanzend donkergroen en aan de onderkant lichtgroen. De elegante kleur geeft je tuin een prachtige uitstraling. Hierbij willen we wel benadrukken dat deze Laurierhaag je tuin niet domineert; ze biedt een mooie, rustige, donkergroene privacyhaag.

De Prunus laurocerasus Caucasica is zeer geschikt voor verschillende tuinen; de Prunus groeit namelijk in de zon, in halfschaduw en ook in de schaduw. Wat betreft de grondsoort is het belangrijk te kijken of de grond geen water vast houdt (zoals bijvoorbeeld leemachtige grond). De haagplant verdraagt geen langdurige wateroverlast.

Vanwege haar slanke groei is ze goed toepasbaar in zowel grotere, maar ook in kleinere tuinen. De laurier Caucasica is zeer gewild, omdat het onderhoud ervan weinig inspanning vraagt. 2 Keer per jaar de laurierhaag snoeien houdt haar fris en vitaal, en bevordert de vertakking. Het beste kun je na het snoeien ook direct de plant bemesten, waardoor ze zich krachtig kan herstellen. In droge perioden waarderen laurierplanten het om regelmatig gesproeid te worden.

Caucasica Laurierhaag groenblijvend - Gardline

Prunus Caucasica informatie

Kenmerken van de laurier Caucasica

Gebruikelijke naam: Laurier Caucasica, Laurierkers Caucasica
Botanische naam: Prunus laurocerasus Caucasica
Toepassing: Haagplant, solitair, groepsbeplanting
Maximale grootte: 2 - 5 m
Jaarlijkse groei: Ca. 50 cm
Blad: Bovenzijde donkergroen en glanzend, onderzijde lichtgroen. De vorm is smal tot elliptisch met een afgeronde bladtop, tot ca. 18 cm lang en 7-8 cm breed
Standplaats: Zon, halfschaduw en schaduw
Grondsoort: Bij voorkeur humusrijke grond
Winterhard: Ja, tot circa -15 °C
Wanneer planten: Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen kluitplanten worden geplant van eind september/ oktober tot de maand mei. Potgekweekte planten kunnen het hele jaar door worden geplant. Uitzonderingen zijn perioden van zware vorst, extreme nattigheid of hitte
Verzorging: Bemest de Laurier in maart/ april, snoeien doe je ook in maart/ april, maar ook in augustus/ september, en geef haar gedurende droge perioden water
Bemesting: Hagenmeststof of andere langwerkende organische voeding, zoals potgrond, tuinturf of compost

Laurier Caucasica kopen | Gardline

Caucasica laurier online kopen

Caucasica laurieren van hoge kwaliteit

De Prunus laurocerasus Caucasica is een van de meest populaire haagplanten, en is daarom een bestseller in ons veelzijdige assortiment. Het team van Gardline is ervan overtuigd dat de tuin een verlengstuk van het leefgenot is. Dit heeft erin geresulteerd dat onze kweekwijze van de Caucasica-variant zo is ingericht, dat wij je altijd kwalitatief goede Laurier haagplanten leveren. Op al onze haagplanten bieden wij dan ook onze aangroeigarantie.

Topkwaliteit laurier Caucasica kweken

Tijdens het groeiproces op de boomkwekerij krijgen onze haagplanten wekelijks verzorging, en in de zomermaanden bijna dagelijks, ongeacht of het coniferenlaurieren of bijvoorbeeld klimop planten zijn. Al onze laurieren, zowel in de pot als de kluit van het veld, worden elk jaar op het juiste moment gesnoeid, bemest en besproeid. Op deze manier wordt het loof voller en blijft het vitaal. Nog belangrijker is wat er in de grond gebeurd; voor de plant is het essentieel dat de wortels zich goed ontwikkelen en sterker worden. Dit stimuleren wij door de planten elke 3 tot 4 jaar te verplanten. Hierdoor vertakt het wortelgestel beter, waardoor ze met veel haarwortels voedingstoffen uit de grond kan opnemen.

Wij kunnen hierdoor een langere levensduur van de Caucasica laurierhaag garanderen.

Online bestellen van de Prunus Caucasica

Bij ons vind je verschillende Prunus tuinplanten in diverse maten, van 60 cm tot maar liefst 200 cm hoog. Je kunt de verschillende hoogtes van deze haagplant gemakkelijk op onze webshop bekijken en bestellen.

Nadat de bestelling is geplaatst en afgerond, hoef je niks meer te doen. Vanaf dat moment gaan wij voor je aan het werk. Het team van Gardline krijgt een melding van je bestelde Laurier haagplanten, waarna wij deze op de boomkwekerij rooien of verzamelen. Vervolgens worden de haagplanten klaargezet voor verzending, en gratis bij je thuis afgeleverd. Gedurende deze verwerking word je regelmatig per mail over de voortgang op de hoogte gehouden.

Wil je jouw planten graag zelf afhalen? Dat kan! Wanneer je ervoor kiest om zelf jouw planten af te halen, krijg je van ons 15% korting op jouw bestelling. Lees hier de voorwaarden voor het afhalen van bestellingen.

Prunus Laurier Caucasica planten - Gardline

Lang genieten van de Prunus laurocerasus Caucasica

Onze passie voor de haagplanten wordt gevoed door jouw tuinplezier. Om het plezier in de tuin te verlengen, adviseren wij je graag over de verzorging van de groenblijvende Laurierhaag.

Planten van de prunus Caucasica

Het planten van de prunus Caucasica kan op zowel zonnige als schaduwrijke plekken in de tuin. De plant gedijt namelijk op beide standplaatsen goed. Als grondsoort groeit de Laurier het beste in normale voedzame, humusrijke grond.

Gardline tuintip

Als je laurieren plant, adviseren we je ook meststoffen te gebruiken. Daarnaast geef je ze nadien voldoende en regelmatig water. Blijf dit de eerste 3 tot 6 maanden doen. Het is natuurlijk niet zo dat de bodem door-en-door nat moet zijn; dan kunnen de planten namelijk verdrinken. De Laurier haagplant gedijt het best op een lichtvochtige bodem.

De hoogte van de laurierhaag bepaalt het aantal haagplanten per meter. Bij een hogere haag heb je minder planten nodig dan bij een lagere haag. Ons team heeft de plantafstand van elke plantmaat in de beschrijving van de betreffende grootte vermeld, waardoor je in één oogopslag kunt zien hoeveel planten je nodig hebt.

Verzorgen van de laurierhaag

Het verzorgen van de laurierhaag vergt geen enorme inspanning, en doe je met plezier.

Wanneer moet ik mijn laurier bemesten?

Als je je laurier Caucasica van tijd tot tijd bemest, wordt de haagplant sterker en gezonder. Voeg daarom in het voorjaar hagenmeststof of nieuwe compost aan de grond toe. Op die manier hoef je maar eens per jaar te bemesten.

Desondanks raden we je aan de laurier vóór het snoeien te bemesten, zodat de nieuwe scheuten voller en sterker worden. Wat dat betreft, bemest je haar 2 keer per jaar; in het voorjaar en later in augustus of september voor de 2e snoeibeurt nogmaals.

Hoeveel water moet ik de laurier geven?

Elke plant heeft regelmatig water nodig. Geef de laurierkers daarom voldoende water tijdens lange droge perioden. Op zonnige, warme dagen is het raadzaam 's avonds water te geven als de zon niet meer schijnt. Zo voorkom je verbranding en verdampt er minder water.

Hoe vaak moet ik de laurier snoeien?

Voor een strakke en dichte haag is het verstand om in maart/ april te snoeien. Omdat deze Prunus laurocerasus een snelle groeier is, snoei je haar 2 keer per jaar. De 2e snoeibeurt gebeurt in augustus/ september. Wil je de laurierhaag fors terugsnoeien, dan is dat geen probleem. De plant verdraagt snoeien erg goed, en loopt zo weer uit.

Laurierhaag snoeien en bemesten - Gardline

Vragen over de laurierkers Caucasica?

Kijk op je gemak in onze webshop, en lees alle ins-en-outs van deze haagplant. Heb je nog vragen over de laurierkers Caucasica? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op. Dit kan per e-mailtelefoon of via Whatsapp.

Laurier Caucasica aangroeigarantie bij Gardline

Een mooie tuin draagt bij aan de levenskwaliteit van de mens, dat is waar wij in geloven. Jouw ultieme tuinplezier wordt nog groter wanneer je krachtig bloeiende laurier Caucasicaplanten hebt. Dit bereik je met planten van hoogwaardige kwaliteit. 

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van onze Laurier Caucasica, bieden wij onze klanten een aangroeigarantie van 3 maanden. Overleeft je plant het niet de eerste 3 maanden na aankoop, dan krijg je (een deel van) jouw geld voor betreffende plant terug:

 • Maand 1 = 100% terugbetaling van jouw gesneuvelde laurier Caucasica
 • Maand 2 = 25% terugbetaling van jouw gesneuvelde laurier Caucasica
 • Maand 3 = 10% terugbetaling van jouw gesneuvelde laurier Caucasica

Laurier Caucasica haagplanten zijn levende producten. Hierdoor is de groei van deze planten afhankelijk van verschillende factoren. Om deze reden is het voor Gardline niet mogelijk om een aangroeigarantie over een langere periode dan 3 maanden aan te bieden. Naast de geboden aangroeigarantie, geven wij ook extra informatie per plantensoort op onze blog-, twitter-, Instagram- en Facebookpagina.

Gardline | Logo Gardline

Laurier Caucasica kopen | Gardline

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5