incl. BTW & incl. bezorging
Filteren op
Huidige grootte (zonder kluit - pot)
Grondsoort
Standplaats
Winterhard
Bloei
Bloeiperiode
Prijs
Filter
 • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
 • check_circleAangroeigarantie
 • check_circleFrisse coniferen van topkwaliteit
 • check_circleGratis bezorging
 • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Thuja Yellow Ribbon

Thuja Yellow Ribbon kopen | Levensbomen | Gardline

Thuja Yellow Ribbon - De gele haagplant

Groeit mooi compact en heeft een mooie groengele kleur
Winterhard en gemakkelijk te verzorgen

Een Thuja Yellow Ribbon coniferenhaag zorgt voor een groengeel toevluchtsoord en duurzame privacy. Hij groeit betrekkelijk langzaam en compact.

Er zijn 8 producten.

Terug naar boven

Westerse Levensboom Thuja Yellow Ribbon kopen - Informatie Gardline

Door zijn bijzondere groengele kleur is de Westerse Levensboom Yellow Ribbon een prachtige, kleurrijke toevoeging aan uw tuin. In het Latijn wordt deze conifeer soort Thuja occidentalis Yellow Ribbon genoemd, of kortweg Thuja Yellow Ribbon.

Naast zijn kenmerkende kleur heeft deze Westerse Levensboom vele sterke eigenschappen. Wij begrijpen daarom goed dat jij de Thuja haagplant wilt kopen.

Westerse Levensboom Thuja Yellow Ribbon kopen - Gardline

Thuja Yellow Ribbon - De groengele haagplant

Voordelen van de Levensboom Yellow Ribbon

 • Relatief langzaam en compact groeiend
 • Kenmerkende groen-gele kleur, in de winter richting brons
 • Groenblijvend; de haagplant behoudt zijn naalden
 • Winterhard
 • Net zoals de meeste thujaconiferen; makkelijk in het onderhoud

Een haag van de Thuja Yellow Ribbon

Vergelijkbaar met de thujasoorten Brabant en Smaragd is ook de Westerse Levensboom Yellow Ribbon extreem winterhard en altijd groen. Met altijd groen bedoelen we dat de conifeer het hele jaar zijn naalden behoudt, ook in de wintermaanden. Een haag van de Thuja Yellow Ribbon biedt een prachtige, groen-gele erfafscheiding; een blijvende, kleurrijke aanvulling op uw tuin.

De conifeer groeit mooi compact, waardoor hij een strakke dichte Thujahaag vormt. Omdat deze haagplant relatief langzaam groeit en goed te snoeien is, is hij in zowel grote als kleine tuinen te gebruiken.

Als je een onderhoudsarme en kleurrijke Thujahaag in je tuin wilt, dan is de Westerse Levensboom Yellow Ribbon een goede keuze. Het eisenpakket van deze Thujaconifeer is gering. Andere sterke kenmerken zijn dat de plant windresistent en extreem winterhard (tot -22 à -25 ˚C) is. Dat je de Yellow Ribbon Thuja wilt kopen, begrijpen wij dan ook erg goed.

Door het jaar heen verandert de kleur, waardoor er altijd variatie in de tuin is. In het voorjaar en in de zomer is hij groen-geel, richting de winter kleurt de conifeer oranje-geel tot brons. Met een haag van de Thuja occidentalis Yellow Ribbon zie je daarom de kleur en de loop van de seizoenen in jouw tuin terug.

Bij het onderhouden van de haagplant is het belangrijk om aandacht te schenken aan het snoeien en het water geven. Snoei de haagconifeer Yellow Ribbon niet terug tot op de stam; op het oude hout groeit de Levensboom niet opnieuw uit. Tevens is de Levensboom Yellow Ribbon gevoelig voor langdurig droge grond.

Thuja Yellow Ribbon kopen | Gardline

Thuja occidentalis Yellow Ribbon informatie

Eigenschappen van de Thuja Yellow Ribbon

Gebruikelijke naam: Westerse Levensboom Yellow Ribbon, Thuja Yellow Ribbon
Botanische naam: Thuja occidentalis Yellow Ribbon
Toepassing: Haagplant, solitaire plant
Maximale grootte: 5 - 10 m
Jaarlijkse groei: 15 - 20 cm
Blad: Bladhoudend. In het voorjaar en in de zomer groen-gele naalden, richting de herfst en winter brons van kleur. Uiteinden van de takken bestaan uit schubben van naalden
Standplaats: In de zon en halfschaduw groeit de conifeer goed
Grondsoort: Niet veeleisend, gedijt het beste in (licht) vochthoudende, voedzame grond
Winterhard: Uitstekend; zowel wind- als vorstbestendig (tot -22 à -25 ˚C)
Wanneer planten: Afhankelijk van de weersomstandigheden kunnen kluitplanten vanaf half/ eind september tot circa mei/ begin juni geplant worden. In pot gekweekte Levensbomen kunnen het hele jaar geplant worden. Uitzonderingen zijn perioden met extreme regenval, hitte of vorst
Verzorging: Twee keer per jaar de Thuja haagplant snoeien is het beste; in het voorjaar (april-juni) en in het najaar (september). Daarnaast in het voorjaar de conifeer bemesten en tijdens droge periode water geven
Bemesting: Koemestkorrel en coniferenmest zijn goede voedingstoffen voor deze conifeer


Westerse Levensboom Yellow Ribbon online kopen

Levensboom Yellow Ribbon van hoge kwaliteit

Omdat het team van Gardline gelooft dat de tuin een verlengstuk van het leefgenot is, vind je bij ons een breed assortiment aan haagplanten. Het is bij ons mogelijk de Levensboom Yellow Ribbon online te kopen; wij willen graag jouw kleurrijke tuinwensen vervullen. Jouw tuinplezier is immers onze passie!

Onze Thuja boomkwekerij

Tijdens het kweekproces van onze haagconiferen verzorgen wij ook de Thuja Yellow Ribbon intensief. De op onze boomkwekerij gekweekte conifeersoorten snoeien we jaarlijks. Daarnaast worden de Levensbomen Yellow Ribbon met een voedingsrijke meststof bemest en met water besproeid. De kluitplanten van deze Thuja verplanten we elke drie jaar.

Op ons containerveld kweken we de Levensboom Yellow Ribbon in pot. Gelijk aan de kluitplanten van het land worden ook deze haagplanten gesnoeid, met een voedingstof bemest en nog vaker dan de kluitplanten met water besproeid. De in pot gekweekte Yellow Ribbon coniferen krijgen elk jaar een nieuwe, grotere pot.

Wanneer een plant wordt verplant, ontwikkelt de kluit van de plant zich beter. De kluit maakt dan immers veel nieuwe kleine haarwortels. Door deze kweekwijze wordt de conifeer gezonder en sterker. Daardoor kan Gardline een langere levensduur van de Thuja haag waarborgen en bieden wij op al onze planten aangroeigarantie.

Haag van de Thuja Yellow Ribbon online kopen

Wanneer je eenvoudig en snel jouw Yellow Ribbon Thujahaag online wilt kopen, ben je bij Gardline aan het juiste adres. Zodra de bestelling afgerond en betaald is, en u de leverdatum heeft aangegeven, hoef je niks meer te doen.

Het team van Gardline gaat na jouw bestelling meteen voor je aan de slag! De door jou bestelde Thuja coniferen worden fris uit het land gerooid en zetten we klaar voor verzending. In de tussentijd organiseren wij ook het vervoer van de Thuja Yellow Ribbon tot aan jouw huis; na levering kun je genieten van jouw prachtige geel-groene coniferenhaag.

Wil je jouw planten graag zelf afhalen? Dat kan! Wanneer je ervoor kiest om zelf jouw planten af te halen, krijg je van ons 15% korting op jouw bestelling. Lees hier de mogelijkheden voor het afhalen van bestellingen.

Duidelijke prijzen werken voor iedereen het beste. Daarom hebben wij onze palletaanbiedingen van de Thuja Yellow Ribbon samengesteld. Dit zijn aanbiedingen met een all-in prijs. Nadat je jouw gewenste aantal planten hebt geselecteerd, wordt er een prijs weergegeven. Deze prijs is inclusief de planten, het verpakken en het bezorgen. Ongeacht waar in Nederland je woont. Snel en overzichtelijk toch?

Slechts één uitzondering hierop; de Waddeneilanden. In verband met de boot kunnen wij hiervoor helaas geen all-in prijs hanteren. 

Westerse Levensboom Thuja Yellow Ribbon snoeien - Gardline

Heerlijk genieten van uw Thuja coniferenhaag

Wij staan volledig achter ons motto 'Jouw tuinplezier is onze passie'. Dat je heerlijk kunt genieten van jouw Thuja coniferenhaag is voor ons belangrijk. Daarom geven wij jou graag advies over het planten en onderhouden van de Westerse Levensboom Yellow Ribbon.

Hoe moet ik de Thuja haag planten?

In verschillende grondsoorten kun je een haag van de Thuja Yellow Ribbon planten. In principe eist de haagconifeer niet veel. Echter, de Thuja haagplant groeit het beste in (licht) vochthoudende, voedzame grond. Het toevoegen van compost of tuinturf en dit goed mengen met de bestaande aarde waardeert deze Levensboom.

Bijna overal in de tuin kun je de Thujaconifeer planten; zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeit de plant goed.

In de omgeving en in de schaduw van grote bomen groeit de Thuja occidentalis Yellow Ribbon niet optimaal. Houd hier rekening mee en plant de conifeer Westerse Levensboom niet in de buurt van bomen.

Direct na het planten van de Thuja Yellow Ribbon heeft hij veel energie nodig. Dit haalt hij onder andere uit water. Het is daarom belangrijk dat de conifeer water krijgt in de eerste 3 tot 6 maanden na de beplanting. Afhankelijk van de grondsoort geef je hem voldoende tot veel water.

De hoogte van jouw gewenste haag bepaalt hoeveel haagplanten er per strekkende meter geplant moeten worden. Wens je een hogere haag van de Westerse Levensboom Yellow Ribbon dan heb je minder planten nodig dan wanneer je een lagere haag wilt. Van elke plantgrootte heeft ons team de gewenste plantafstand in de beschrijving van de betreffende grootte vermeld.

De Yellow Ribbon Thuja onderhouden

Het onderhouden van de Thuja occidentalis Yellow Ribbon is vrij makkelijk. De conifeer stelt namelijk geen hoge eisen.

Hoe vaak moet ik de Yellow Ribbon snoeien?

Om een goed vertakte en dichte coniferenhaag te krijgen en te behouden, is het verstandig om de Thuja twee keer per jaar te snoeien. Nadat de kans op vorst is afgenomen en in elk geval voor de langste dag van het jaar, snoei je de haagplant voor de eerste keer. In september vindt de tweede snoeibeurt plaats.

Gardline tuintip
De Westerse Levensboom Yellow Ribbon snoeien na september raden wij af. Na de maand september wordt het normaal gesproken kouder en neemt de kans op vorstschade toe.

Snoei de Thuja niet terug tot op het oude hout. Er komen namelijk geen nieuwe scheuten op het oude hout. Snoei daarom in het groene loof van deze haagplant.

Wanneer moet ik de Yellow Ribbon bemesten?

Jaarlijks in het voorjaar de Thuja conifeer bemesten heeft een positieve werking op de groei van de plant. Nieuwe, frisse meststoffen als coniferenmest of koemestkorrel stimuleren de nieuwe groei van de conifeer.

Hoeveel water moet ik de Yellow Ribbon geven?

Naast meststoffen is water geven aan de Levensboom Yellow Ribbon erg belangrijk. Dit geldt zeker in de periode vlak na het planten en tijdens droge perioden. De conifeer groeit goed in licht vochtige grond.

Westerse Levensboom Thuja Yellow Ribbon planten - Gardline

Vragen over de Thuja Yellow Ribbon?

Het bestellen van de Thuja Yellow Ribbon kan in onze webshop snel en eenvoudig. Desondanks raden wij aan om de tijd te nemen om alle eigenschappen van deze conifeer te lezen, zodat je met een gerust gevoel bij Gardline de haagplant online bestelt.

Heb je nog vragen over de Thuja Yellow Ribbon? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan per e-mailtelefoon of via Whatsapp.

Wil je toch een andere haagconifeer dan deze kenmerkende Levensboom kopen? Kijk dan eens bij de taxus of cypres.

Thuja Yellow Ribbon aangroeigarantie bij Gardline

Een mooie tuin draagt bij aan de levenskwaliteit van de mens, dat is waar wij in geloven. Jouw ultieme tuinplezier wordt nog groter wanneer je krachtig bloeiende Thujaplanten hebt. Dit bereik je met planten van hoogwaardige kwaliteit. 

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van onze Thuja's, bieden wij onze klanten een aangroeigarantie van 3 maanden. Overleeft je plant het niet de eerste 3 maanden na aankoop, dan krijg je (een deel van) jouw geld voor betreffende plant terug:

 • Maand 1 = 100% terugbetaling van jouw gesneuvelde Thuja Yellow Ribbon
 • Maand 2 = 25% terugbetaling van jouw gesneuvelde Thuja Yellow Ribbon
 • Maand 3 = 10% terugbetaling van jouw gesneuvelde Thuja Yellow Ribbon

Levensbomen zijn - zoals de naam al doet vermoeden - levende producten. Hierdoor is de groei van deze planten afhankelijk van verschillende factoren. Om deze reden is het voor Gardline niet mogelijk om een aangroeigarantie over een langere periode dan 3 maanden aan te bieden. Naast de geboden aangroeigarantie, geven wij ook extra informatie per plantensoort op onze blog-, twitter-, Instagram- en Facebookpagina.

Gardline | Logo Gardline
Thuja Yellow Ribbon kopen | Gardline

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5