incl. BTW & incl. bezorging
 • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
 • check_circleAangroeigarantie
 • check_circleFrisse planten van topkwaliteit
 • check_circleGratis bezorging
 • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Cypres

Cypres kopen | Haagconifeer | Gardline

Cipressen - Geschikt voor ondoorzichtige, kleurrijke hagen

Compacte groei en dichte groei van de haag
Zeer winterhard en altijd groen

De Chamaecyparis is een van de mooiste haagplanten die je kunt kiezen. Hij groeit snel en is wintergroen. De smalle bladeren lijken op schubben als de plant ouder wordt.

Cipressen kopen - Informatie Gardline

De Cipres, ook wel de Haagconifeer of in het Latijns Chamaecyparis lawsoniana genoemd, zijn prachtige snelgroeiende haagplanten. De planten groeien relatief smal en compact. Daarnaast zijn ze uitermate geschikt om als privacyscherm te dienen voor jouw tuin of bedrijfsterrein.

Deze haagplanten zijn onderhoudsarm. Dit houdt in dat je ze maar 1 tot 2 keer per jaar hoeft te snoeien. Californische Cipressen kun je het beste van maart tot juni bemesten met speciale Cipressen meststof, compost of hoornschaafsel. Houd er rekening mee dat je de haagplant niet overbemest. Een enkele bemesting is het voorjaar is voldoende. Hier kan de haag voldoende voeding uithalen om de groeiperiode door te komen.

Gardline heeft de volgende twee Cipressoorten in het assortiment:

De Blauwe Californische Cypres, ook wel Blauwe Haagconifeer of in het Latijns Chamaecyparis lawsoniana Columnaris genoemd, is een prachtige conifeer met een bijzondere uitstraling. De smalle conifeer heeft deze naam te danken aan de helderblauwe bladeren.

De Gele Californische Cypres, ook wel Gele Haagconifeer of in het Latijns Chamaecyparis lawsoniana Ivonne genoemd, is een prachtige gele haagplant. De kleur van deze Cypres is groenachtig geel. In de winter zal deze haagplant naar goudgeel kleuren.

Cipres Chamaecyparis kopen | Gardline

Waarom is de Cipres een goede haagplant?

De Cipres is zeer geschikt om in te zetten als haagplant! Waarom? Dat leggen wij je graag uit:

De Cipres is een prachtige blikvanger
Gaat je voorkeur uit naar groenachtig/goudgele bladeren of juist meer naar helderblauwe bladeren? De Cypres is ook nog eens het gehele jaar groenblijvend, wat zorgt voor net wat meer kleur gedurende de wintermaanden.

Cipressen groeien compact en zijn snel zichtdicht
Wie een haagplant aanschaft met doel het als privacyscherm te gebruiken, wilt natuurlijk dat de heg zo snel mogelijk dichtbegroeid is. Met de Californische Cipres in huis, zorg je dat er binnen no time niet meer doorheen gegluurd kan worden! Zowel de Blauwe als de Gele Californische Cipressen zijn verkrijgbaar in maar liefst 7 verschillende groottes:

 • 80 - 100 cm
 • 100 - 120 cm
 • 120 - 140 cm
 • 140 - 160 cm
 • 160 - 180 cm
 • 180 - 200 cm
 • 200 - 225 cm

Het zijn onderhoudsarme planten
Een onderhoudsarme plant betekent: meer tijd om te genieten van je tuin! Deze haagconiferen hebben niet zo vaak behoefte aan bemesting. Alleen bij het aanplanten is bemesting belangrijk, daarna is een enkele bemesting in het voorjaar voldoende. Ook hoeven ze niet vaak gesnoeid te worden. Het is voldoende om deze planten 1 à 2 keer per jaar te snoeien.

Cipressen kunnen wel tegen een stootje
Cipressen zijn ziektetolerant en dus bestand tegen verschillende ziektes en plagen. Het maakt daarnaast niet uit of je deze haag in de volle zon of halfschaduw plaatst. Ook is de plant is winterhard en bestand tegen een temperatuur tot wel – 30 °C. Verder heeft deze kanjer geen extra bescherming nodig tegen de wind of zon.

Hoe plant ik een Californische Cipres?

Allereerst is het van belang om te controleren of de door jou gewenste haagplant wel geschikt is voor de grond in jouw tuin. De Californische Cypres is geschikt voor veel verschillende bodemsoorten. De haagplant doet het alleen niet goed op een leembodem en is ook gevoelig voor (langdurig) wateroverlast. Je plaatst deze hagen moeiteloos in de zon of halfschaduw. De beste periode om deze haagconifeer te planten is van eind september tot mei. Wanneer je de Cyprus plant, is het belangrijk dat je de grond goed vochtig houdt en gebruikmaakt van aanplantgrond. Let wel op dat je de haagplant niet te diep in de grond plant en houd rekening met vorst. Plant de haag niet tijdens vorst en ook niet als het op korte termijn gaat vriezen.

Bij het planten van de Californische Cypres adviseren wij om de volgende stappen te ondernemen:

 1. Zorg voor een goede voorbereiding door het juiste tuingereedschap klaar te hebben liggen: tuinhandschoenen, een steekschop, een hark, waterslang.
 2. Maak het gat ongeveer 10 tot 20 centimeter groter dan de kluit.
 3. Wroet op de bodem van de geul wat aarde los, zodat de nieuwe planten makkelijker kunnen doorwortelen en verbeter de kwaliteit van de grond met behulp van een voedingsstof.
 4. Tuinturf is voor de cipres een goede meststof. Meng de tuinturf goed door de bestaande grond.
 5. Zorg dat het gat groot genoeg blijft om daarin de Californische Cypres te planten.

Tip: Span een lijntje van het beginpunt naar het beoogde eindpunt en controleer meermaals tijdens het planten of de haag nog recht is.

Blauwe Californische Cipres kopen | Gardline

Hoe verzorg ik een Chamaecyparis haagplant?

Wij adviseren je graag over het onderhoud van jouw haagplant. Hieronder lees je hoe je de Californische Cypres het beste kunt snoeien en bemesten.

Hoe vaak moet ik mijn haagplant snoeien?

Een groot voordeel van de Californische Cipres is dat het een onderhoudsvriendelijke plant is. De plant groeit jaarlijks zo’n 20 tot 30 centimeter, dus hoef je hem maar 1 tot 2x per jaar te snoeien. De beste snoeitijd is rond april/juni en september. Let daarbij op dat je niet te diep in het oude hout snoeit, want dan groeit deze Californische Cypres niet meer uit. Je kunt hem dus het beste lichtjes ‘opschuren’. Deze haagplant kent geen bloeiperiode en er groeien dan ook geen bloemen of besjes tussen de naalden.

Wanneer moet ik mijn Cipres bemesten?

Wil je de groei van jouw plant bevorderen? Dan adviseren we om deze haagplant van maart tot juni te bemesten met speciale Cipressen meststof, compost of hoornschaafsel. Dit geeft de haag voldoende voeding om het maximale uit de groeiperiode te halen. Daarnaast is bemesting belangrijk bij het aanplanten, daarna is een enkele bemesting in het voorjaar voldoende. Let er wel op dat je de haagplant niet overbemest met Cipressen meststof.

Topkwaliteit Californische Cipresplanten

Als je op zoek bent om eenvoudig en efficiënt online een haagplant te kopen, dan ben je bij Gardline aan het juiste adres. Wij bieden jou namelijk kwalitatieve haagplanten tegen een aantrekkelijke prijs. Hieronder lees je meer over onze boomkwekerij, waarom je het beste bij ons kunt bestellen en hoe je zo lang mogelijk kunt genieten van jouw haagplant.

In onze webshop navigeer je gemakkelijk naar de door jou gewenste haagplant. Je vindt in één oogopslag de verschillende hoogtes met de daarbij horende prijzen. Zo maak je altijd de juiste keuze voor jouw tuin. Hieronder lees je meer over onze boomkwekerij, hoe je de haagplanten bestelt en hoe je deze het beste kunt verzorgen.

Onze Chamaecyparis lawsoniana boomkwekerij

Wanneer je een geschikte haagplant voor jouw tuin hebt gevonden, kunnen wij jou verzekeren dat je een juiste keuze maakt. Wij verzorgen onze haagplanten namelijk tijdens het groeiproces en zorgen ervoor dat deze voldoende water en voedingsstoffen binnenkrijgen. Elk jaar worden onze planten op het juiste moment gesnoeid, bemest en besproeid, zodat de wortels zich zo goed mogelijk ontwikkelen en sterker worden. Zo kunnen wij jou de garantie bieden dat de Californische Cypres lekker lang meegaat!

Cypres kopen | Gardline

Waarom bestellen bij Gardline?

Via onze webshop kun je eenvoudig en snel online buitenplanten aanschaffen. Nadat jij jouw bestelling hebt geplaatst, zit jouw werk er alweer op. Het team van Gardline krijgt automatisch een melding van jouw bestelling en gaan direct voor jou aan de slag! Gardline zal de coniferen fris van de boomkwekerij rooien of verzamelen. Vervolgens worden de coniferen klaargezet voor verzending. De prijzen in onze webshop zijn all-inclusive. Dit houdt in dat je betaalt voor zowel de verwerking als de bezorging van jouw bestelling. Geen verrassingen dus meer achteraf!

De haagplanten worden bij jou thuis afgeleverd, zodat jij kunt genieten van jouw nieuwste aanwinst. Wil je jouw planten graag zelf afhalen? Dat kan! Wanneer je ervoor kiest om zelf jouw planten af te halen, krijg je van ons 15% korting op jouw bestelling. Lees hier de voorwaarden voor het afhalen van bestellingen.

Heb je nog vragen over Californische Cypres haagplant? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan per e-mail, telefoon of via Whatsapp.

Wil je toch liever een andere haagplant? Kijk dan ook eens bij de Beuk, Liguster of Thuja. Misschien geven deze haagplanten de gewenste beschutting in jouw tuin.

Cipres aangroeigarantie bij Gardline

Een mooie tuin draagt bij aan de levenskwaliteit van de mens, dat is waar wij in geloven. Jouw ultieme tuinplezier wordt nog groter wanneer je krachtig bloeiende Cipresplanten hebt. Dit bereik je met planten van hoogwaardige kwaliteit. 

Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van onze Cipressen, bieden wij onze klanten een aangroeigarantie van 3 maanden. Overleeft je plant het niet de eerste 3 maanden na aankoop, dan krijg je (een deel van) jouw geld voor betreffende plant terug:

 • Maand 1 = 100% terugbetaling van jouw gesneuvelde Cipres
 • Maand 2 = 25% terugbetaling van jouw gesneuvelde Cipres
 • Maand 3 = 10% terugbetaling van jouw gesneuvelde Cipres

Cipressen zijn levende producten. Hierdoor is de groei van deze planten afhankelijk van verschillende factoren. Om deze reden is het voor Gardline niet mogelijk om een aangroeigarantie over een langere periode dan 3 maanden aan te bieden. Naast de geboden aangroeigarantie, geven wij ook extra informatie per plantensoort op onze blog-, twitter-, Instagram- en Facebookpagina.

Gardline | Logo Gardline

Cypres kopen | Gardline
check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5