incl. BTW & incl. bezorging
Filteren op
Grondsoort
Standplaats
Winterhard
Bloei
Bloeiperiode
Prijs
Filter
  • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
  • check_circleAangroeigarantie
  • check_circleFrisse bomen van topkwaliteit
  • check_circleGratis bezorging
  • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Leiphotinia

leiphotinia kopen | leibomen | Gardline

Leiphotinia kopen - Stijlvolle privacy en groenblijvende pracht

Ontdek de stijlvolle privacy en groenblijvende pracht van de leiphotinia! Met zijn glanzende bladeren voegt deze leiboom niet alleen een vleugje elegantie toe aan elke tuin, maar biedt ook privacy. Verken ons assortiment en vind de perfecte leiphotinia om jouw buitenruimte te verfraaien!

Er zijn 9 producten.

Terug naar boven

Leiphotinia kopen - Alles over de glansmispel leiboom

De Leiphotinia, of Photinia fraseri 'Red Robin', is een veelzijdige en populaire keuze onder tuinliefhebbers vanwege zijn opvallende kenmerken en gemakkelijke verzorging. Deze groenblijvende leiboom gedijt het beste in zonnige of halfschaduwrijke gebieden en kan op verschillende grondsoorten groeien, met een voorkeur voor kalkrijke grond. Met een winterhardheid tot ca. -15 °C is de Leiphotinia bestand tegen diverse weersomstandigheden, waardoor het een betrouwbare keuze is voor tuinen in verschillende klimaten.

Eigenschappen van de Leiphotinia

De Leiphotinia staat bekend om zijn prachtige bloei in mei-juni, waarbij opvallende, volle crème/witte bloemenschermen verschijnen, die een betoverende aanblik bieden en een heerlijke geur verspreiden. Het blad van de Leiphotinia is ovaal tot eivormig, met een scherp gezaagde rand, en varieert van 8 tot 15 cm.

In het voorjaar loopt het blad rood uit, waarna het in de zomer verandert in een diepgroene kleur en richting de herfst en winter een prachtige bordeauxrode tint krijgt. Daarnaast produceert de boom ronde, rood tot zwart gekleurde bessen van ongeveer 0,5 cm, die geliefd zijn bij vogels en bijdragen aan de biodiversiteit in je tuin.

Voeg Ecologische Waarde Toe aan Jouw Tuin met de Leiphotinia

Naast zijn esthetische waarde draagt de Leiphotinia ook bij aan de ecologische diversiteit in je tuin. Deze boom is een drachtboom voor bijen en biedt voedsel voor vogels, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan elke groene ruimte. Bovendien is de Leiphotinia redelijk windbestendig en kan het goed tegen verharding en bestrating, waardoor het een veelzijdige keuze is voor zowel grote als kleine tuinen.

Leiphotinia Onderhouden

Om optimaal te kunnen genieten van je Leiphotinia leiboom, is het belangrijk om de juiste verzorging te bieden. De snoeiperiode van deze boom is in juni en september, waarbij je de boom kunt onderhouden en vormgeven volgens je voorkeuren. Daarnaast is het aan te raden om de boom te bemesten voor een gezonde groei en bloei. Bij Gardline bieden we Red Robin leibomen aan in verschillende stamomtrekken, variërend van 6 tot 10, en stamhoogtes van 160, 180 en 200, waardoor je de perfecte boom voor jouw tuin kunt kiezen.

Leiphotinia Kopen bij Gardline

Bij Gardline bieden we hoogwaardige Leiphotinia leibomen aan die met zorg zijn geselecteerd om de kwaliteit en schoonheid van jouw tuin te verbeteren. Met onze aangroeigarantie van 3 maanden ben je verzekerd van een gezonde en bloeiende boom. Bovendien bieden we, wanneer je bij aanschaf van de boom ook de DCM Vivimus Bodemverbeteraar aanschaft, een extra maand aangroeigarantie, zodat je nog langer kunt genieten van de pracht van de Leiphotinia in jouw tuin.

Door te kiezen voor de Leiphotinia als leiboom voor jouw tuin, investeer je niet alleen in een prachtige toevoeging aan je buitenruimte, maar ook in een boom die bijdraagt aan de biodiversiteit en het ecologische evenwicht. Met zijn opvallende bloei, betoverende bladeren en diverse toepassingsmogelijkheden is de Leiphotinia een uitstekende keuze voor elke tuinliefhebber. Bij Gardline staan we klaar om je te helpen bij het kiezen van de perfecte Leiphotinia leiboom voor jouw tuin, en met onze uitgebreide aangroeigarantie kun je met vertrouwen genieten van de schoonheid van deze prachtige boom.

FAQ – Veelgestelde Vragen over de Leiphotinia

Hoe snel groeit Red Robin leiboom?

De groeisnelheid van de Red Robin leiboom kan variëren, maar over het algemeen groeit deze boom matig snel.

Is de glansmispel leiboom winterhard?

Ja, de glansmispel leiboom, of Leiphotinia, is winterhard tot ca. -15 °C, waardoor hij bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

Is de photinia leiboom groenblijvend?

Ja, de photinia leiboom, of Leiphotinia, is groenblijvend, wat betekent dat hij het hele jaar door zijn blad behoudt en bijdraagt aan de structuur en schoonheid van jouw tuin.

Gardline logo

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5