incl. BTW & incl. bezorging
Filteren op
Grondsoort
Standplaats
Winterhard
Bloei
Bloeiperiode
Prijs
Filter
  • check_circleBehulpzaam en persoonlijk contact
  • check_circleAangroeigarantie
  • check_circleFrisse bomen van topkwaliteit
  • check_circleGratis bezorging
  • check_circleKlanten beoordelen ons met 5 / 5

Amberboom

Amberboom kopen | Liquidambar | Gardline

Amberboom kopen - Herfstpracht en sierlijke elegantie

Ontdek de betoverende herfstkleuren en sierlijke elegantie van de amberboom (Liquidambar styraciflua) bij Gardline! Met zijn opvallende bladkleuren voegt deze boom een prachtig accent toe aan elke tuin. Verken ons assortiment en vind de perfecte amberboom om jouw buitenruimte te verfraaien!

Er zijn 6 producten.

Terug naar boven

Amberboom kopen - Alles over de Amberboom

Ontdek hier alles wat je moet weten over de prachtige amberbomen en waarom deze bomen een waardevolle toevoeging zijn aan jouw tuin.

Amberbomen in ons assortiment

Bij Gardline vind je een uitgebreid assortiment amberbomen, waaronder de Amerikaanse amberboom (Liquidambar styraciflua) en de Amberboom ‘Worplesdon’ (Liquidambar styraciflua Worplesdon). Ontdek de unieke eigenschappen van deze twee varianten en vind de perfecte toevoeging aan jouw tuin.

Amerikaanse amberboom (Liquidambar styraciflua)

De Amerikaanse amberboom, ook bekend als Liquidambar styraciflua, is een majestueuze loofboom afkomstig uit Noord-Amerika. Met zijn prachtige bladkleuren in de herfst en karakteristieke eigenschappen is deze boom een opvallende verschijning in elke tuin.

Amberboom ‘Worplesdon’ (Liquidambar styraciflua Worplesdon)

De Amberboom ‘Worplesdon’, of Liquidambar styraciflua Worplesdon, onderscheidt zich van zijn soortgenoten door zijn gladde, niet-kurkachtige stam. Deze cultivar staat bekend om zijn intens oranje, geelrode herfstkleuren en is een favoriet onder tuiniers en landschapsarchitecten.

Verschil tussen de Amerikaanse amberboom en amberboom Worplesdon

Hoewel beide varianten tot het geslacht Liquidambar behoren, verschillen ze in enkele opzichten van elkaar. De Amerikaanse amberboom kan een hoogte bereiken van 15-30 meter, terwijl de Amberboom ‘Worplesdon’ doorgaans een hoogte van 10-15 meter bereikt. Daarnaast heeft de Worplesdon een gladde, niet-kurkachtige stam, terwijl de Amerikaanse amberboom een kurkachtige textuur heeft.

Eigenschappen van een Amberboom

Ontdek de unieke eigenschappen van de amberboom en waarom hij een waardevolle toevoeging is aan jouw tuinlandschap.

Groei en standplaats van de amberboom

De amberboom gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke locatie in de tuin en heeft een voorkeur voor humusrijke grond, leemgrond. Beide varianten zijn winterhard tot -20 / -25 °C en kunnen goed tegen verharding/bestrating.

Bloei en vruchten van de amberboom

De bloeiperiode van de amberboom valt in april en mei, wanneer de boom wordt gesierd door onopvallende geelgroene tuilen. Na de bloei ontwikkelen zich bruine hazelnoten in vruchthulsen die een voedselbron vormen voor vogels en andere dieren.

Voeg ecologische waarde toe aan jouw tuin met de amberboom

De amberboom is niet alleen een esthetische aanwinst voor jouw tuin, maar ook een waardevolle bron van voedsel en habitat voor vogels en andere dieren. Door een amberboom in jouw tuin te planten, draag je bij aan de biodiversiteit en het ecosysteem in jouw directe omgeving.

Amberboom onderhouden

Ontdek hoe je jouw amberboom kunt onderhouden voor optimale groei en bloei.

Amberboom snoeien

De snoeiperiode van de amberboom valt tussen november en maart, wanneer de boom in rust is. Verwijder dode of beschadigde takken om de algehele gezondheid van de boom te bevorderen en de vorm te behouden.

Amberboom bemesten

Het is belangrijk om de amberboom regelmatig te bemesten om de groei en vitaliteit te bevorderen. Gebruik een organische meststof die speciaal is samengesteld voor loofbomen en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering en toepassing.

Liquidambar kopen bij Gardline

Bij Gardline vind je een uitgebreid assortiment Liquidambar bomen, waaronder de Amerikaanse amberboom en de Amberboom ‘Worplesdon’, met aangroeigarantie tot wel 3 maanden. Wanneer je bij aanschaf van de boom ook de DCM Vivimus Bodemverbeteraar aanschaft, krijg je zelfs 4 maanden aangroeigarantie.

Met zijn prachtige herfstkleuren, opvallende bloei en ecologische waarde is de amberboom een ideale keuze voor elke tuin. Bij Gardline vind je een ruim assortiment aan amberbomen, inclusief aangroeigarantie en deskundig advies om jouw tuin tot bloei te brengen.

FAQ – Veelgestelde vragen over de Amberboom

Hoe hoog wordt de amberboom?

De Amerikaanse amberboom kan een hoogte bereiken van 15-30 meter, terwijl de Amberboom ‘Worplesdon’ doorgaans een hoogte van 10-15 meter bereikt.

Kan een amberboom in een kleine tuin?

Ja, de amberboom is geschikt voor kleine tuinen, vooral de Amberboom ‘Worplesdon’ vanwege zijn compacte groeivorm.

Hoe bloeit de amberboom?

De amberboom bloeit in april en mei met onopvallende geelgroene tuilen die een betoverende aanblik bieden in de tuin.

Kan amberboom in de zon?

Ja, de amberboom gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke locatie in de tuin.

Gardline logo
check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5