incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Winterharde haagplanten

Winterharde haagplanten

Winterharde haagplanten zijn niet hetzelfde als wintergroene haagplanten. Er is een belangrijk verschil. Met winterharde haagplanten bedoelen we planten die goed tegen vorst kunnen. Daar hoeven ze niet per se hun bladeren voor te behouden. Er zijn wintergroene soorten die makkelijk vorstschade oplopen en bladverliezende soorten die de kou zonder problemen trotseren. Het is mogelijk om matig winterharde hagen tegen de vorst te beschermen met een vliesdoek of stro, maar als je je echt geen zorgen wilt maken of jouw haag de winter overleeft, kun je het beste een winterharde haagplant kiezen.

Onze coniferenhagen en taxushagen kunnen heel goed tegen de kou. Aangezien al deze coniferensoorten ook nog eens heel oud kunnen worden, zijn het haagplanten waar je je bijna geen zorgen om hoeft te maken. Eigenlijk is ons gehele assortiment van  haagplanten bij Gardline  vrij goed winterhard. 

De meeste van onze hagen zoals bijvoorbeeld de laurier, Hulst, BeukLiguster overleven daarom zelfs relatief strenge winters zoals die in het binnenland zo nu en dan voorkomen. Aan de kust zijn de wintertemperaturen doorgaans wat gematigder, maar ook daar kan vorst optreden en kan het door de wind af en toe ook gemeen koud worden.

Heeft u een fraaie haagplant op het oog, en wilt u weten of deze voldoende winterhard is? Dit kunt u lezen bij de productinformatie van de plant. Per plantsoort staat duidelijk aangegeven hoe wat de winterhardheid van een haagplant is

Tuintip

Houd in de gaten of dat de grond goed gedraineerd is, zodat er geen water onder blijft staan. Wanneer dit water gaat bevriezen kan dat de wortels van uw planten flink aantasten. Planten die boven de grond afsterven kunt u het beste inpakken met bijvoorbeeld coniferentakken en kippengaas of met vliesdoek. In het voorjaar moet de bescherming uiteraard weggehaald worden, zodat de plant genoeg zonlicht krijgt om weer uit te lopen.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5