incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Vervangen van dode planten in de coniferenhaag

Vervangen van dode planten in de coniferenhaag

Hoe gehecht u ook bent aan uw coniferenhaag, er komt helaas een tijd dat uw groene omheining over zijn hoogtepunt heen is. Het kan ook zijn dat de haag niet meer zo dicht is of dat sommige planten zijn afgestorven. Er zijn verschillende redenen waarom een haag over zijn hoogtepunt heen kan zijn.

Het ziet er niet meer mooi uit.

Het vervangen van een oude heg kan een taak zijn die u niet wilt aanpakken. Maar dat hoeft het niet te zijn: Het werk kan relatief snel worden gedaan met een vaak verbluffend resultaat. Een jonge haag met nieuwe planten creëert een mooie sfeer in uw tuin en geeft hem een frisse uitstraling. Wij geven u graag de nodige tips voor het vervangen van uw haag.

De meest populaire coniferen om uw haag te herstellen!

Thuja Brabant

Thuja Smaragd

Taxus baccata

Wanneer moet ik mijn coniferenhaag vervangen?

Wanneer een coniferenhaag niet meer goed groeit, is dat vaak een teken dat de haag moet worden vervangen. Het kan ook zijn dat het niet meer zo dicht is of dat er kale plekken ontstaan. Of is de heg over het algemeen niet meer zo mooi? Dan is het zeer waarschijnlijk dat uw haag moet worden vervangen, vooral als deze al vele jaren oud is.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat uw heg veel te hoog en breed is geworden. Dit gebeurt vaak bij coniferenhagen die lange tijd niet of nauwelijks zijn gesnoeid. Aangezien een coniferenhaag geen drastische snoei verdraagt, is het vaak moeilijk om deze haag weer in vorm te krijgen. Het is dan beter om de oude haag volledig te vervangen.

Vervangen van een oude coniferenhaag

Coniferen staan bekend als robuuste haagplanten die zeer oud kunnen worden. En terecht. Maar zelfs aan een coniferenhaag komt uiteindelijk een einde. Dit kan komen doordat de heg te veel is teruggesnoeid of doordat hij niet voldoende is bemest. Bovendien zijn coniferen zoals arborvitae, Leylandcipres en taxus gevoelig voor veroudering. Een coniferenhaag kan dan steeds kaler worden en minder privacy bieden. In dit geval moet deze eigendomsgrens worden vervangen. Als u toch probeert een coniferenhaag te redden, is het eindresultaat vaak niet bevredigend.

U moet ervoor zorgen dat een nieuwe coniferenhaag in goede conditie is: coniferen moeten gezond, vitaal en van goede kwaliteit zijn. Bij Gardline vindt u diverse soorten coniferen, zowel als potcultuur en met kluit. Of u nu op zoek bent naar een levensboom of een taxus: Bij ons kunt u uw conifeer gemakkelijk, veilig en snel bestellen.

Verwijderen van oude coniferenhagen

Het verwijderen van uw oude coniferenhaag kan een hele uitdaging zijn. Toch is het werk dat vaak vrij snel kan worden gedaan. Het is raadzaam de haag eerst in te korten, zodat de planten beter hanteerbaar zijn. Dan kunnen de coniferen uitgegraven worden. Hiervoor moet een puntige spade worden gebruikt.

Is uw heg erg lang of hoog? In dit geval kunt u ook een kinderdagverblijf huren. Een andere optie is het huren van een kleine graafmachine.

Een nieuwe coniferenhaag kopen

Wanneer uw oude haag is verwijderd, kunt u uw nieuwe haag planten. Bij Gardline vindt u verschillende soorten haagconiferen.

U kunt uw oude haag vervangen door dezelfde coniferenhaag, maar u kunt natuurlijk ook een andere haagplant kiezen. Wij bieden u een breed assortiment haagplanten. U kunt kiezen tussen groenblijvende haagplanten en bladverliezende haagplanten. Van de bekende Taxus baccata tot de Thuja Brabant, van buxus tot laurier en van beuk tot kleurrijke rododendron.

Wij zijn ervan overtuigd dat wij haagplanten van hoge kwaliteit kweken en u die te koop aanbieden. Daarom geven wij u een 100% groeigarantie voor de eerste maand.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5