incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Verschillende haagplanten

Verschillende haagplanten

De juiste haagplant voor jouw tuin

Ben je net verhuisd, wil je je tuin een make-over geven of is de oude haag aan vervanging toe? Dan kun je overwegen om te kiezen voor haagplanten die aansluiten bij jouw wensen. Iedereen vindt namelijk iets anders mooi en daarnaast is niet elke haagplant geschikt voor elke tuin. Om de voordelen van de hagen toe te lichten, beschrijven we de verschillen hieronder. Zo kun je in één oogopslag zien welke groenblijvend en winterhard zijn, waar je het beste de hagen kunt planten en hoe deze verzorgd moeten worden.

Taxus baccata blad | Gardline

Coniferen als haagplanten

Coniferen, wie kent deze soort haag niet? Een heg die zeer populair is, omdat ze het hele jaar groen blijven. Een ander voordeel van de coniferenhaag is dat de naalden niet prikken, fijn voor kleine kinderen die eventueel naast de haag spelen. Daarnaast zijn coniferen vorstbestendig en hebben deze hagen een dichte groei. Ideaal voor erfafscheiding van je buren of bedrijfsterrein.

Heb je niet zulke groene vingers en wil je het liefst zo min mogelijk werk hebben aan jouw haag? Dan is de keuze voor een Thuja (Levensboom) of Taxus (Venijnboom) de juiste voor jou. De werkzaamheden van het planten en verzorgen zijn minimaal.

Gardline levert onder andere de volgende Thuja- en Taxusplanten:

Cipressen

Deze planten vormen ook coniferenhagen, ze zijn echter minder bekend dan de Taxus en de Thujasoorten.

Cipressen zijn wintergroene haagplanten, ideaal voor als je op zoek bent naar een privacyhaag. De haag ziet er het gehele jaar groen uit en is daarnaast eenvoudig te onderhouden. Deze hagen groeien snel en moeten daarom wel regelmatig gesnoeid worden. Door de vertakking van deze haag, die niet in je vingers prikt, is dit een zeer kindvriendelijke haag.

Gardline levert de volgende Cipressen:

Portugese Laurier Angustifolia blad | Gardline

Laurier haagplanten

Wij hebben ook een uitstekend assortiment Laurierplanten. Net als de conifeer is de Laurier een zeer populaire haagplant. De meeste Laurieren zijn redelijk winterhard en wintergroen, en bieden het hele jaar door een dichte, groene beschutting. Sommige Laurierhagen hebben glanzende bladeren, die variëren van lichtgroen tot sierlijk donkergroen. De plant bloeit in het voorjaar en staan dan vol met mooie witte bloemen. De optimale standplaats voor een Laurier kan variëren, informeer hier eerst naar voordat je een haag kiest.

Gardline levert de volgende Laurieren:

De beuk als haagplant

De Beuk is een andere klassieke haagplant. Beukenhagen worden in veel tuinen aangeplant, zowel in de stad als op het platteland. De Beuk zorgt voor afwisseling in je tuin, omdat ze er in de zomer anders uitziet dan in de winter. Dat is wat deze haagplant zo bijzonder maakt.

In het voorjaar en de zomer vertoont de Beukenhaag namelijk zijn groei- en bloei kleuren en in de winter vallen de bladeren er af. In het daaropvolgende voorjaar worden deze weer vervangen door nieuwe bladeren.

Gardline levert de volgende Beukenhagen:

Hulst Blue Angel blad | Gardline

Hulst haagplanten

Een haag die steeds populairder wordt, is de Hulst. De Hulst komt oorspronkelijk uit de koudere streken van Europa en is daarom zeer geschikt voor ons klimaat met koude winters en warme zomers. Hulsthagen zijn meestal groenblijvend en hebben een dichte takkenstructuur. De plant heeft prachtige glanzende bladeren met een diepe, donkergroene kleur. In het voorjaar groeien er helderrode bessen aan de vrouwelijke Hulsthagen. Een Hulsthaag vormt het hele jaar door een elegante border.

Gardline levert de volgende Hulsthagen:

Andere haagplanten voor je tuin

Naast de diverse haagplanten die hierboven zijn genoemd, bieden wij ook andere hagen aan. Denk hierbij aan de Ierse Klimop Hedera, die winterhard en wintergroen is en daarnaast in verschillende weersomstandigheden - zowel in de zon als in de schaduw - goed kan groeien.

Op zoek naar een haag met wat meer kleur? Dan is de Glansmispel Photinia Red Robin wat voor jou. Deze plant verdraagt bijna alle bodems en heeft in de winter prachtige, helder rode bladeren. Tot slot kun je kiezen voor de kleinste, maar bekendste haagplant: de Buxus. Een haag die geschikt is voor alle plaatsen en wintergroen en winterhard is. Daarnaast is deze heg uitstekend te gebruiken voor vormsnoei.

Glansmispel Photinia Red Robin blad | Gardline

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5