incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Tuinklussen voor de maand januari

Tuinklussen voor de maand januari

Tuinklusjes voor de maand januari

Welke tuinwerkzaamheden zijn geschikt voor de maand januari? 

Planten beschermen (mocht je dit nog niet hebben gedaan)

Pak vorstgevoelige planten in de tuin in met een beschermend laagje vliesdoek als er vorst wordt voorspeld.  Zo bescherm je ze optimaal tegen de koude temperaturen. Zet eventueel kuipplanten binnen op een lichte plek, bijvoorbeeld in een koele serre of kas.

Langer laten bloeien

Verwijder de bloemen van winterbloeiende viooltjes als ze uitgebloeid zijn. Zo blijven ze langer bloeien.

Bestel nieuwe zomerbollen en zaden

Nu is de perfecte tijd om nieuwe zomerbollen te bestellen. De voorraden bij de bollenhandelaren zijn nu optimaal. Jouw gewenste bollen zijn dan nog voorradig. Dit geld natuurlijk ook voor zaden. Deze kun je nu ook goed bestellen. Altijd leuk om te bedenken wat je dit jaar in de tuin wilt zaaien.

Onderhoud van jouw gereedschap

Om in het voorjaar je gras goed te kunnen maaien en gladde snoeiwonden te maken, kun je alvast in januari de messen en scharen van je tuingereedschap slijpen. Zo heb je in het begin van het tuinseizoen weer een frisse start. 

Vogels voeren

Het is sowieso goed om aan de vogels te denken. Die leggen hun reserves aan voor de winter, dus je kunt ze bijvoeren. Ook voor hen is het nu extra moeilijk om geschikt voedsel te vinden. Als de vogels nu al weten waar ze voer kunnen halen, krijg je de hele winter vaste gasten in de tuin. Je kunt nu ook de nestkastjes mooi schoonmaken.

Borders schoonmaken

Voordat de bollen weer opkomen is het goed om alvast de borders schoon te maken en hark blad bij elkaar. Spit borders door en egaliseer ze indien nodig. Verwijder meteen wortelonkruiden met wortel en al. Strooi een laag compost over de border, rond heesters en langs de voet van hagen.

Bladeren weghalen in de tuin

Verwijder regelmatig afgestorven bladeren van bijvoorbeeld geraniums en andere planten in de winterberging.

Planten van hagen 

Zolang het niet vriest kun je nog hagenplanten planten

Snoeien van planten

Snoei de topscheuten van stamrozen alvast wat terug om windschade te voorkomen. Hebben de aardbeienplanten en bramenstruiken door het zachte weer al bloemen gevormd? 

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5