incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Thuja plicata Martin standplaats

Thuja plicata Martin standplaats

Thuja Plicata Martin kopen

De Thuja plicata Martin (Reuzenlevensboom Martin) is een sterke conifeer die zowel vorstbestendig als windresistent is. Deze conifeer kan temperaturen tot ca. -23 °C verdragen.

Planten van de Thuja plicata Martin

De standplaats van de Thuja plicata Martin is niet veeleisend; de conifeer groeit zowel op zonnige als op schaduwrijke plekken. Echter, een standplaats in de buurt van grote bomen waardeert hij niet.

De Thuja Martin groeit zonder veel problemen in verschillende soorten grond. Let er echter wel op dat de grond rondom de Thuja niet te droog of kleiachtig is; dat stelt hij niet op prijs. Het beste gedijt hij in een normale, voedzame grond.

Eens per jaar de levensboom bemesten met bijvoorbeeld coniferenmest is een goede aanvulling.

Groei van de plicata Martin

De Thuja plicata Martin groeit erg goed in ons klimaat en kan als solitairboom een hoogte bereiken van wel 40 meter. Deze plicata soort is dus erg goed geschikt om hele hoge hagen van te maken van wel 6 tot 7 meter hoog. Met de jaarlijkse snoeibeurt houd je deze plant echter erg goed op hoogte. Wil je dat deze haag niet hoger wordt dan 2 meter dan kun je hem gemakkelijk op deze hoogte houden.  

Het is lastig om aan geven hoe snel deze planten per jaar groeien. Dit is sterk afhankelijk van de standplaats en de verzorging. Over het algemeen groeien ze ongeveer tussen de 30 a 50 cm per jaar. Bij een goede standplaats en verzorging  dan kan hij ook 60 cm per jaar groeien. De Thuja plicata ‘Martin’ groeit niet terug op het oude hout. Je kunt deze planten goed op hoogte en in de gewenste breedte houden maar een brede haag flink terugsnoeien zal niet gaan. 

Tuintip

Bij het planten van de Thuja plicata Martin is het verstandig om de grond goed te mengen met tuinturf of potgrond, zodat er extra meststoffen aan de grond worden toegevoegd.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5