incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Thuja plicata Atrovirens planten

Thuja plicata Atrovirens planten

Thuja Plicata Atrovirens kopen

Wanneer de Thuja plicata Atrovirens planten?

Het planten van de conifeer Thuja plicata Atrovirens (ReuzenLevensboom Atrovirens), die regelrecht van het land komt, kunt u het beste een dag na ontvangst planten. Mocht u er hier niet toe in staat zijn, zet de conifeer dan op een wind beschutte plek, zodat de wortel niet uitdroogt. Laat de conifeer niet langer dan 3 à 4 dagen staan.

De beste tijd om de Thuja plicata Attrovirens te planten is het najaar of vroeg in het voorjaar (vanaf half à eind september tot circa mei à begin juni). De conifeer groeit dan niet en is in zijn rustperiode; in deze periode gebruikt hij zijn energie ten behoeve van het wortelen. Wij adviseren de Thuja niet te planten tijdens extreme vorst, langdurige natte omstandigheden en hitte.

Het planten van de Thuja plicata Atrovirens 

Hoe moet u de Thuja plicata planten? Graag adviseren wij u hierover.

Wanneer de kluit van de Thuja conifeer nog van een net is voorzien, kan deze gewoonweg in de grond worden geplaatst. Het is niet nodig om het net te verwijderen. Het net kan in de grond blijven zitten; de wortels van de Thuja plicata Atrovirens groeien door het net en op den duur rot het net geheel weg. Bij het planten van de in pot gekweekte Thuja plicata Atrovirens moet de pot voorzichtig van de kluit worden afgeschoven. Niet ineens trekken, doordat dan de kluit van de conifeer door midden kan breken.

De conifeer Thuja plicata Atrovirens moet bij voorkeur in losgemaakte, vochtige grond geplant worden. Bij het planten van de conifeer adviseren wij om een gat te graven dat ongeveer 10 tot 20 centimeter groter is dan de kluit van de conifeer. De grond rondom het gat moet los gemaakt worden. Daarnaast is het verstandig om de bodem te verbeteren door tuinturf of potgrond met de grond te mengen. Zorg ervoor dat het gat groot genoeg blijft om de Thuja plicata Atrovirens te planten.

Hoe moet ik de Thuja haag planten?

Voor het planten van een coniferenhaag hebben wij een aantal tuintips. Als u van plan bent om de conifeer als Thuja plicata Atrovirens haag te gebruiken, dan spant u langs de gewenste lijn een touw en graaft u hier een lange sleuf langs. Middels het touw plant u de Thuja plicata Atrovirens coniferen in een rechte haag. Verdeel daarna de coniferen op de gewenste plek en plant ze in het gat. Vul het gat of de sleuf met de grond. Druk tot slot de aarde rondom de conifeer stevig aan.

Het aantal coniferen per meter is afhankelijk van de grootte ervan. In onze webshop hebben wij bij elke grootte van de Thuja plicata Atrovirens de plantafstand vermeld.

Tuintip

Het is raadzaam de toppen van de Thuja conifeer enigszins terug te snoeien, het liefst zo snel mogelijk nadat de Thuja haag geplant is. Snoei de toppen 5 tot 6 centimeter terug. Het resultaat hiervan is dat de Thuja haag sneller dichtbegroeid is.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5