incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Thuja plicata Atrovirens herkomst

Thuja plicata Atrovirens herkomst


Thuja Plicata Atrovirens kopen

De Thuja plicata Atrovrirens  staat ook bekend als de Reuzenlevensboom Atrovirens.De meeste mensen kennen de Thuja plicata alleen als sierconifeer voor in de tuin. In een park is nog wel eens een volwassen boom te bewonderen, maar in het Europese bos komt hij zelden voor. Toch groeit de Thuja plicata prima in het Europese bos en levert ook nog eens uitstekend hout, het bekende western red cedar.

De geschiedenis van de Thuja

De naam Thuja is afgeleid van het Griekse “thuo”, dat offeren betekent. Doordat verbranding van de conifeer een aangename geur verspreidt, werd de Thuja gebruikt bij offerrituelen.

In het verleden werd deze conifeer door de indianen gebruikt om houten gereedschap mee te maken. De levensboom werd ook gebruikt om een medicijn van te maken tegen scheurbuik. De Franse zeeman, Jacques Cartier, kon met behulp van dit medicijn zijn bemanning redden. Dit heeft deze conifeer de naam levensboom opgeleverd. De levensboom was de eerste Amerikaanse conifeer die werd meegenomen naar Europa. Eenmaal hier werd de levensboom al snel zeer populair.

Thuja de sterke coniferenhaag

Thuja coniferen zijn bekend om hun sterke eigenschappen, geringe onderhoud en goede groeiwijze om hagen te vormen. Dit geldt ook voor de Thuja plicata Atrovirens.

Het team van Gardline is zich daarvan zeker bewust. Daarom bieden wij u diverse maten van deze haagconifeer aan; in onze webshop kunt u eenvoudig de Reuzenlevensboom Atrovirens online bestellen.

Het kweken van de Thuja

Voordat we u onze Thuja plicata Atrovirens kunnen aanbieden, wordt er hard gewerkt op de boomkwekerij. Het kweken van planten is intensief en vergt een structurele aanpak.

Elk voorjaar bemesten we de haagconifeer. Ook snoeien we hem jaarlijks. In de droge zomerperiode is het van belang dat de Atrovirens Levensboom water krijgt; dit verzorgen wij met onze automatische sproei-installatie.

Om de kluit in topkwaliteit aan te bieden, verplanten we de Reuzenlevensboom Atrovirens elke 3 jaar. Hetzelfde als bij snoeien geldt dat als de wortel verplant wordt, hij een beter vertakt wortelgestel maakt. Door deze kweekwijze waarborgen wij een langere levensduur van de Thuja.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5