incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Thuja occidentalis Smaragd herkomst

Thuja occidentalis Smaragd herkomst

Levensboom Thuja Smaragd kopen

De oorsprong van de Thuja Smaragd

De conifeer Thuja Smaragd, van het Latijnse Thuja occidentalis Smaragd, is in Nederland ook bekend als Levensboom Smaragd.

De Thuja komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en Azië. De thujasoorten die hier groeiden, werden ontzettend grote bomen, veel te groot voor de gewone tuinen. Er zijn inmiddels veel verschillende gekweekte soorten. De Thuja occidentalis stamt af van de Amerikaanse soorten. De toevoeging “occidentalis” betekent “uit het Westen”.

De Thuja Smaragd conifeer dankt zijn naam aan zijn heldere, Smaragdgroene kleur.

Herkomst van de Thuja Smaragd | Gardline

De Thuja kent een lange geschiedenis

De naam Thuja komt van het Griekse woord “thuo”, wat offeren betekent. De plant werd gebruikt bij verschillende offerrituelen, omdat de Thuja een prettige geur verspreidt bij het verbranden ervan.

Bovendien wordt er gezegd dat veel indianenstammen het sterke hout uit de Thuja boom voor gevechtsuitrusting, wapens, gereedschappen en kano’s hebben gebruikt.

Een Franse ontdekkingsreiziger ontdekte in de 16e eeuw dat de oliën uit de Thuja verwerkt konden worden als geneesmiddel tegen scheurbuik. De Thuja heeft dan ook een geneeskundige lading, en daaraan dankt hij de bijnaam levensboom Smaragd.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5