incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Taxus media Hillii snoeien

Taxus media Hillii snoeien

Taxus Media Hillii kopen

Waarom de Taxus media Hillii snoeien?

De Taxus media Hillii (Venijnboom) groeit langzaam tot een volle, dichtbegroeide conifeer.

Snoeien bevordert de vertakking van de Taxus. Dit klinkt misschien gek, maar dat komt omdat de conifeer altijd wil groeien. Zodra de groei aan het uiteinde van de geknipte tak door het snoeien wordt gestopt, dan wil de conifeer verder groeien en vindt hij zich een nieuwe weg. Dit zorgt voor nieuwe scheuten; de Taxus conifeer wordt beter vertakt en de coniferenhaag voller en zichtdichter.

Wanneer snoei ik de Taxus conifeer?

De Taxus conifeer is ontzettend snoeiverdraagzaam. Zelfs oude varianten van de Taxus kunnen nagenoeg tot de stam teruggesnoeid worden, waarna ze weer helemaal uitlopen.

Wij raden u aan 2 keer per jaar de Taxus media Hillii conifeer te snoeien, zodat uw conifeer mooi dichtbegroeid wordt. In mei of juni, in ieder geval voor de langste dag van het jaar, snoeit u de conifeer voor de eerste keer. De tweede snoei van de Taxus conifeer adviseren wij in de maand september. Na september snoeien wordt afgeraden. De Taxus media Hillii heeft dan niet genoeg tijd om zich op de winter voor te bereiden, waardoor de kans op vorstschade toeneemt.

Tuintip

Ook direct nadat de Taxus geplant is, is het aan te raden de conifeer enigszins te snoeien. Snoei circa een derde van de langste toppen van de Taxus conifeer eraf, dat is vaak 4 à 5 centimeter. De vertakking van de conifeer wordt er door gestimuleerd; de conifeer groeit sneller dicht.

Snoei de Taxus media Hillii nooit bij zonnig, warm weer. De naalden van de conifeer kunnen dan verbranden en er ontstaan bruine stukken in uw Taxus conifeer. In dat geval snoeit u de conifeer ’s avonds.

De Taxus coniferenhaag snoeien

Als u de Taxus media Hillii als haagconifeer gebruikt, is het raadzaam de eerste jaren alleen de zijkanten van de coniferenhaag en de doorgeschoten toppen terug te snoeien. Laat de top van de Taxus conifeer grotendeels doorgroeien tot de gewenste hoogte van de coniferenhaag. Zorg ervoor dat de conifeer altijd van onder enigszins breder is dan van boven. Daardoor kan overal voldoende zonlicht komen en groeit de coniferenhaag gelijkmatig verder. Laat de coniferenhaag van de Taxus media Hillii niet langer worden dan ongeveer 1,80 meter, om te voorkomen dat de buitenste takken uitwaaieren. Zo blijft de vorm van deze coniferenhaag strak en behoudt de Taxus conifeer een dichte structuur.

Doordat de conifeer zeer snoeiverdraagzaam is, kan de Taxus media Hillii ook prachtig in allerlei figuren en decoratieve vormen gesnoeid worden. Zeker wanneer u de Taxus conifeer als vormsnoei knipt, adviseren wij u 2 keer per jaar de conifeer te snoeien om de figuren mooi en strak te houden.

Tuintip

Als een oude Taxus conifeer zijn vorm heeft verloren, dan kunt u de Taxus tot op het hout terugsnoeien. De conifeer zal vervolgens weer langzaam maar zeker uitlopen.

Gebruik voor het snoeien van de Taxus media Hillii een scherpe, schone (elektrische) heggenschaar, om snoeiwonden te voorkomen. Snoei dikkere takken van de conifeer met een snoeizaag of takkenschaar. Tevens is het raadzaam handschoenen te gebruiken en na het snoeien uw handen te wassen.


 

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5