incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Taxus media Hillii planten

Taxus media Hillii planten

Taxus Media Hillii kopen

Wanneer moet ik de Taxus media Hillii planten?

De conifeer Taxus media Hillii (Venijnboom) die in het land gekweekt is, kan het beste in de periode van midden à eind september tot mei geplant worden. Taxus coniferen die in pot gekweekt zijn, kunnen in principe jaarrond ingeplant worden.

Tuintip

De beste planttijd van de Taxus media Hillii is in het najaar en vroeg in het najaar. In deze periode groeit en bloeit de conifeer niet. Als u de Taxus conifeer in deze perioden plant, gebruikt de conifeer alle energie voor het nestelen van de wortels. Plan het planten van de Taxus conifeer echter niet tijdens extreme weersomstandigheden, zoals strenge vorst, extreme hitte of langdurige regen.

Plant de Taxus conifeer zo spoedig mogelijk na ontvangst in de grond. Wanneer dit niet daags na ontvangst lukt, plaats de conifeer dan op een windbeschutte plek, zodat de wortels niet uitdrogen. Wacht niet langer dan 3 tot 4 dagen met het planten van de Taxus media Hillii.

Het planten van de Taxus conifeer

Als de Taxus media Hillii conifeer bij ontvangst nog in de pot zit, verwijder de pot dan voorzichtig en voorkom dat de wortels van de conifeer afbreken. Wanneer er een net om de wortels van uw Taxus conifeer geknoopt is, dan kunt u deze er omheen laten en de kluit met net inplanten. Uiteindelijk zal het net in de grond wegrotten.

De conifeer Taxus media Hillii is een ontzettend makkelijke conifeer; deze Taxus conifeer is niet veeleisend wat betreft de grondsoort en kan zowel in de schaduw als in de zon geplant worden.

Om te beginnen met het planten van de Taxus conifeer, kijkt u naar de kluit. Graaf een gat in de grond dat ongeveer 10 tot 20 centimeter groter is dan de kluit. Zorg ervoor dat de grond rondom het gat goed los is. Meng de grond met potgrond of een natuurlijke meststof om de voedingswaarde van de grond voor de conifeer te verbeteren. Dit komt het aangroeien van de Taxus conifeer ten goede. Als de grond langdurig erg vochtig is, strooi dan lavakorrels in de grond. Lavakorrels zorgen voor een betere drainage, waardoor de grond beter geschikt is voor de Taxus media Hillii conifeer. Van belang is dat u de meststof goed met de aarde mengt, en ervoor zorgt dat het gat groot genoeg blijft om de conifeer te planten.

De Taxus coniferenhaag planten

Tuintip

Wanneer u van de conifeer Taxus media Hillii een coniferenhaag wilt maken, dan adviseren wij eerst een touw te spannen om vervolgens hierlangs een lange sleuf te graven. Hierdoor kunt u de coniferen eenvoudig in een rechte rij planten. Leg daarna de Taxus coniferen op de gewenste plek in de sleuf en plant ze conifeer voor conifeer voorzichtig in het gat. Vul vervolgens het gat met aarde en druk deze stevig met de voet aan.

Tevens adviseren wij om uw Taxus coniferen direct na het planten enigszins terug te snoeien. Snoei ongeveer 4 tot 5 centimeter van de toppen terug. Door deze snoei groeit uw coniferenhaag mooi strak en sneller dicht.

Besproei de Taxus conifeer daarna met voldoende water, met name de eerste maanden is het belangrijk dat de Taxus media Hillii goed vochtig gehouden wordt. Verwijder tot slot onkruid dat om de conifeer groeit.

Om de Taxus media Hillii sterk en gezond te houden, kunt u het beste de conifeer goed bemesten in de periode van april tot augustus.

Om het planten van de Taxus media Hillii conifeer te bevorderen, is goed gereedschap aan te raden. Een schop, een hark en een waterslang zorgen voor een optimale beplanting van de Taxus conifeer. Pas bij het planten op; de naalden en de takken van de Taxus conifeer zijn giftig, dus draag tuinhandschoenen en was uw handen goed.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5