incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Taxus media Hillii herkomst

Taxus media Hillii herkomst

Taxus Media Hillii kopen

De conifeer Taxus media Hillii is een kruising tussen de gewone Taxus baccata en de Taxus cuspidata, de laatste wordt ook wel de Japanse Taxus genoemd. Een andere naam voor de Taxus media Hillii is Venijnboom.

De Taxus is een inheemse conifeer soort

De Taxus is een inheemse conifeer soort; van oorsprong komt de conifeer Taxus media Hillii voor in Europa. Maar ook in het noorden van Afrika en zuidwesten van Azië groeit de Taxus conifeer veel.

In verschillende religies speelde de Taxus conifeer een belangrijke rol, met name doordat de conifeer symbool staat voor leven en dood. Het eeuwige leven slaat op het feit dat de Taxus conifeer ontzettend oud kan worden, wel honderden tot duizenden jaren.

De andere betekenis is te wijten aan de belangrijke militaire rol, die de Taxus conifeer gedurende een lange periode had. Omdat de takken van de conifeer erg buigzaam en sterk zijn, werd het hout lange tijd gebruikt voor het maken van handbogen. Vervolgens werd het gif van de conifeer aan de punt van de pijl gesmeerd, waardoor het dodelijk effect vergroot werd.

De naam Venijnboom heeft de Taxus conifeer te danken aan zijn giftige takken en naalden.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5