incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Taxus media Hillii haag

Taxus media Hillii haag

Taxus Media Hillii kopen

Wat is een goede Taxus haagconifeer?

Naast bekende conifeer soorten als de Taxus baccata en de Thuja coniferen is ook de Taxus media Hillii (Venijnboom) een erg goede haagconifeer. Vooral als kleinere coniferenhaag is deze haagconifeer zeer geschikt. De conifeer groeit relatief langzaam en smal rechtopgaand, maar heeft een erg dichte loofstructuur.

Daarnaast is de Taxus media Hillii winterhard, windresistent en niet veeleisend als het om zijn standplaats gaat. Wat betreft de grondsoort is een normale, voedzame grond voor de Taxus conifeer goed. Let erop dat de bodem niet lang te vochtig is; dat weerstaat de conifeer niet. Een andere goede eigenschap is dat de Taxus conifeer wintergroen is. Dat betekent dat de conifeer jaarrond groen blijft en zijn elegante uitstraling behoudt.

Tuintip

De coniferenhaag heeft bovendien een decoratieve functie; de donkergroene kleur van de Taxus vormt een prachtige, rustige achtergrond voor andere bloeiende planten, zoals Hortensia’s.

De coniferenhaag van de Taxus media Hillii is een ware aanvulling in uw tuin.

De sterke eigenschappen van de Taxus media Hillii maakt dat de Taxus conifeer een zeer gewilde haagconifeer is.

De Taxus coniferenhaag onderhouden

Ondanks dat het onderhouden van de Taxus coniferenhaag eenvoudig is, raden wij aan de nodige aandacht aan de Taxus conifeer te geven. Dit bevordert de groei en sterkte van de conifeer, en biedt een langere mooie levensduur van de coniferenhaag.

Door 2 keer per jaar de coniferenhaag te snoeien, blijft de vorm strak en behoudt u een volle Taxus coniferenhaag. Het is raadzaam om de coniferenhaag bovenaan iets smaller te snoeien dan onderaan, zodat zonlicht overal kan komen en de coniferenhaag egaal groeit.

Tuintip

Let erop dat de coniferenhaag van de Taxus media Hillii niet veel groter dan 1,80 meter wordt; bij grotere coniferen van de Taxus media Hillii is er een kans dat de buitenste zijtakken uitwaaieren. Gevolg is dat er gaten in de coniferenhaag komen.

Naast het snoeien is bemesten van de conifeer ook verstandig. Gooi rondom de Taxus coniferenhaag hagenmest of koemestkorrel, waardoor de Taxus conifeer vitaal en sterk blijft. Kort voordat u in het voorjaar de Taxus media Hillii gaat snoeien, is een goed moment om de conifeer te bemesten; de nieuwe scheuten krijgen extra energie.

Ook is het raadzaam de Taxus conifeer water te geven. Vooral direct na het planten van de coniferenhaag en tijdens de droge zomermaanden moet de conifeer water krijgen. Let erop dat de conifeer niet verdrinkt; de Taxus media Hillii houdt niet van langdurige natte grond.

Een coniferenhaag van deze Taxus conifeer blijft altijd mooi dicht en goed vertakt, mits u hem goed onderhoud. Bovendien heeft de Taxus conifeer een extreem lange levensduur. Vandaar dat de Taxus conifeer ontzettend populair is als haagconifeer.

Afhankelijk van de grootte van de gewenste coniferenhaag, plant u meer of minder Taxus media Hillii coniferen per strekkende meter. Hoe kleiner de bestelde Taxus conifeer, hoe meer coniferen u per strekkende meter nodig heeft.

Als u een vollere, dichtere coniferenhaag wenst, adviseren wij u om 2 rijen Taxus coniferen te planten. De Taxus media Hillii is immers een smal, rechtopgaande conifeer soort.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5