incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Taxus media Hicksii snoeien

Taxus media Hicksii snoeien

Taxus Media Hicksii kopen

Het snoeien van de Taxus media Hicksii

De Taxus media Hicksii (Venijnboom) is zeer snoeiverdraagzaam en heeft dikke takken met volle, donkergroene naalden. Hierdoor is de conifeer erg dichtbegroeid en wordt hij vaak gebruikt als zichtdichte haagconifeer.

Door de Taxus conifeer te snoeien, remt de bestaande groei van de tak. Toch wil de conifeer verder groeien, waardoor hij nieuwe uitlopers aanmaakt. Snoeien bevordert nieuwe groei en daarmee de vertakking. De Taxus media Hicksii krijgt een meer begroeide structuur; de conifeer wordt voller en zichtdichter.

De Taxus media Hicksii kan een flinke snoeibeurt weerstaan. Zelfs een oudere Taxus kan tot de stam teruggesnoeid worden, waarna de conifeer weer helemaal zal uitlopen.

Tuintip

Zorg ervoor dat de Taxus media Hicksii niet groter wordt dan 1,80 meter, met name wanneer u de Taxus als haagconifeer gebruikt. Dikke takken aan de zijkanten kunnen namelijk uitwaaieren en steeds losser worden. Mede daarom, en ten behoeve van een mooie volle coniferenhaag, raden wij aan om de Taxus conifeer regelmatig te snoeien. Het beste is het om 2 keer per jaar de conifeer te snoeien.

De beste tijd om de Taxus conifeer te snoeien

De eerste keer snoeit u de Taxus media Hicksii in mei of juni, wij adviseren u voor de langste dag van het jaar de conifeer te snoeien. Snoei de conifeer voor de tweede keer in september, zodat vooral een coniferenhaag vol en strak blijft. De Taxus media Hicksii kan ook prachtig als solitaire conifeer geplant worden. Als u de Taxus media Hicksii als vormgeknipte plant snoeit, is het eveneens raadzaam 2 keer per jaar de conifeer te snoeien.

Vanwege zijn langzame groei is snoeien in het najaar niet per sé noodzakelijk. Desondanks adviseren wij 2 keer per jaar de Taxus conifeer te snoeien, zodat hij gezond en vol blijft.

Zorg ervoor dat wanneer u de coniferenhaag van de Taxus media Hicksii snoeit, de bovenkant iets smaller blijft dan de onderkant. Hierdoor krijgen alle takken voldoende licht en blijft de conifeer overal mooi groen, met name als haagconifeer.

Het is raadzaam zo spoedig mogelijk ongeveer een derde van de bovenste toppen eraf te snoeien, nadat u de Taxus conifeer geplant heeft. Circa 4 à 5 centimeter terug snoeien is het beste. Hierdoor wordt vertakking van het loof bevordert, waardoor de conifeer mooi compacter groeit.

Tuintip

Snoei de conifeer niet bij warm zonnig weer, zodat voorkomen wordt dat de naalden verbranden en de Taxus media Hicksii bruin kleurt. Plan het snoeien dan ’s avonds.

Om snoeiwonden en eventuele ziekten te voorkomen, adviseren wij om goed gereedschap te gebruiken. Denk aan een scherpe en schone (elektrische) snoeischaar, een heggenschaar en een hark. Voor dikkere takken gebruikt u een takkenschaar of de snoeizaag. Gebruik tevens goede tuinhandschoenen en was na het snoeien uw handen.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5