incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Taxus media Hicksii planten

Taxus media Hicksii planten

Taxus Media Hicksii kopen

Wanneer kan ik de Taxus conifeer planten?

Tuintip

Verstandig is het om daags na levering de conifeer Taxus media Hicksii (Venijnboom) te planten, om zo eventuele uitdroging van de wortels te voorkomen. Indien dit niet mogelijk is, zoek dan een plek waar de Taxus media Hicksii conifeer tijdelijk windbeschut staat. Plant de conifeer niet later dan 3 of 4 dagen na ontvangst in.

De in een pot gekweekte Taxus conifeer kan gedurende het hele jaar geplant worden. De conifeer Taxus media Hicksii, waarvan de kluit in het land groeit, kan het beste van medio/ eind september tot mei geplant worden.

Wij adviseren u in het najaar of in het vroege voorjaar de Taxus conifeer te planten. In dit geval kan de wortel zich in de rustperiode vast nestelen, zodat de conifeer in het voorjaar alle energie kan gebruiken om te groeien en te bloeien. Plant de Taxus conifeer niet in een periode van strenge vorst, natte omstandigheden of extreme hitte.

Hoe plant ik de Taxus conifeer?

Als u kluitplanten van de Taxus media Hicksii bestelt, heeft deze een net om de wortels. Het net kunt u om de conifeer laten zitten. Het net zal uiteindelijk in de grond wegrotten. Wanneer de Taxus conifeer in een pot zit, schuif de pot er dan voorzichtig af om te voorkomen dat wortels breken.

De conifeer Taxus media Hicksii kan zowel in de schaduw als in de zon geplaatst worden. Het is dus niet moeilijk een geschikte standplaats voor de conifeer te vinden.

Graaf met een schop een gat dat ongeveer 10 tot 20 centimeter groter is dan de kluit van de conifeer. Maak daarna de bodem goed los. Voeg potgrond of een natuurlijke meststof toe voor een betere eerste voeding voor de Taxus conifeer. Strooi eventueel lavakorrels in de grond als deze erg nat is. Lavakorrels bevorderen de afvoer van water in de grond.

Zorg ervoor dat de voedingstof goed door de grond rondom de Taxus conifeer gemengd is, en dat het gat nog groot genoeg is om de conifeer in te planten.

Een coniferenhaag van de Taxus planten

Voor het planten van een coniferenhaag van de Taxus media Hicksii raden wij aan een touw te spannen en hier langs een lange sleuf te graven. De Taxus coniferen plant u zo in een rechte rij. Leg daarna de coniferen op gewenste afstand in de sleuf en plant ze in de grond. Vul het gat vervolgens met de aarde en druk alles stevig aan, zodat de Taxus media Hicksii conifeer mooi rechtop groeit.

Tuintip

Om een mooie en compacte groei van de coniferenhaag te stimuleren, is het raadzaam de toppen van de Taxus conifeer direct na het planten te snoeien. Snoei ongeveer de bovenste 4 à 5 centimeter eraf.

Geef tot slot de coniferen voldoende water. Met name de eerste maanden moet de Taxus media Hicksii goed vochtig gehouden worden. Verwijder onkruid dat rond de Taxus conifeer groeit; dit kan de groei belemmeren.

Gebruik voor het planten van de Taxus media Hicksii conifeer goed gereedschap, zoals een scherpe schop, een hark, een waterslang en werkhandschoenen. Pas bij het planten van deze conifeer altijd op voor de giftige takken, naalden en bessen; draag tuinhandschoenen en was altijd uw handen.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5