incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Taxus baccata standplaats

Taxus baccata standplaats

Taxus baccata kopen | Gardline

De beste standplaatsen van de Taxus baccata

De Taxus baccata (Venijnboom) groeit op zowel zonnige als schaduwrijke plekken goed.

Wil je een haag in de buurt van een aantal grote bomen planten? Dan is deze Taxus een goede keuze. Vaak staan planten in de buurt van bomen redelijk veel in de schaduw, maar hier heeft de Taxus baccata geen problemen mee.

De Venijnboom is extreem sterk; hij is windresistent en kan zeer goed tegen vorst. Een geschikte standplaats van deze groenblijvende haagplant is ook het stadklimaat. De Taxus kan goed tegen warme temperaturen, het ontbreken van luchtstromen en is daarnaast bestand tegen uitlaatgassen. Hij is de ideale, sterke conifeer voor uw privacy-beschermende coniferenhaag.

Het is mogelijk de Taxus baccata te planten in verschillende grondsoorten. Het beste is enigszins waterdoorlatende grond. De standplaats moet namelijk niet langdurig te nat zijn; hij houdt niet van natte voeten en kan sterven door langdurig teveel water.

Ongeacht in welke grondsoort u de haagconifeer plant, is het verstandig eens per jaar de Taxus te bemesten, om hem sterk en vitaal te houden.

Taxus baccata standplaats | Gardline

Taxus baccata; voor kleine en grote tuinen

De Taxus baccata wordt vaak gebruikt als mooie, donkergroene Taxushaag in zowel grote als kleine tuinen.

Omdat deze conifeersoort zowel in de zon als in de schaduw kan worden geplant, stelt ze weinig eisen aan de standplaats en bent u redelijk vrij in de keuze waar de Taxushaag te planten. Met zijn extreme snoeitolerantie is deze mooie, donkergroene conifeer populair als haagplant in zowel kleine als grote tuinen. Dit maakt de Taxus baccata erg geliefd.

Tuintip

Met zijn chique, donkergroene kleur kan de Taxus Venijnboom ook prachtig gecombineerd worden met verschillende borderplanten. Bijvoorbeeld kleurrijk bloeiende tuinplanten komen helemaal tot hun recht voor de donkergroene Taxushaag.

De Venijnboom kan bovendien als solitaire plant geplant worden; de Taxus baccata groeit dan tot een boom van 10 à 20 meter.

Omdat de conifeer Taxus baccata relatief langzaam groeit en zeer snoeiverdraagzaam is, is het mogelijk allerlei strakke vormen van de conifeer te snoeien. Ze kan daarom ook goed dienst doen als geweldige sierboom of invulling als vakbeplanting.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5