incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Taxus baccata herkomst

Taxus baccata herkomst

Taxus baccata kopen | Gardline

De oorsprong van de Taxus baccata

De met de botanische naam bekende conifeer Taxus baccata wordt gezien als de Gewone Taxus. In het Westen wordt hij ook Venijnboom genoemd.

De Taxus baccata is een inheemse conifeer soort in Europa. Dat wil zeggen dat de conifeer van nature in deze streken voorkomt, wellicht al sinds honderden tot duizenden jaren. Ook groeit de Taxus al eeuwen lang in het noorden van Afrika en het zuidwesten van Azië.

Met name door de combinatie van leven en dood speelde de Taxus baccata vaak een belangrijke rol in verschillende religies. Het eeuwige leven slaat op de ontzettend lange levensduur van de conifeer. De Venijnboom kan namelijk honderden tot duizenden jaren oud worden. Er wordt gezegd dat er in Groot Brittannië en Schotland Taxussen groeien, die meer dan 2000 jaar oud zijn.

Taxus baccata herkomst | Gardline

Taxus baccata: altijd al een gewilde plant

Om de andere betekenis staat de Taxus ook bekend; hij had lange tijd een belangrijke militaire rol. Het hout is zeer sterk en buigzaam, wat de takken erg geschikt maakt voor handbogen. De punt van de pijl werd in het gif van de Taxus gedoopt, waarmee het dodelijke effect werd vergroot. Mensen en dieren stierven door de giftige takken, naalden en zaden.

Een ander gebruik van de Taxus is dat het gif van de conifeer de laatste jaren wordt gebruikt als belangrijke basis grondstof voor medicijnen tegen kanker.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5