incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Taxus baccata blad

Taxus baccata blad

Taxus baccata online kopen | Gardline

Taxus baccata; sierlijke haagplant

De Taxus baccata (Venijnboom) is door de geveerde, donkergroene naalden, een hele sierlijke haagplant. De zachte, diepgroene naalden zorgen ervoor dat hij één van de populairste conifeersoorten is.

De Taxus is een groenblijvende conifeer. Dat betekent dat ze de naalden vasthoudt; de plant blijft het hele jaar vol en groen gekleurd, ook tijdens de koude wintermaanden. Ze is zeer dicht en vol door de dikke stam met vele zijtakken. Een Taxushaag is daardoor jaarrond zichtdicht en biedt perfecte privacy in uw tuin.

Daarnaast wordt de Taxus baccata als vormgeknipt element in verschillende tuinen gebruikt. De glanzende, donkergroene naalden maken van de conifeer een prachtige eyecatcher. Zeker als de Venijnboom regelmatig gesnoeid wordt en de vorm daardoor strak blijft.

Taxus baccata naalden; voor kleine en grote tuinen

Over het algemeen zijn de naalden van de Taxus baccata vol en diep donkergroen van kleur, wat een stijlvolle, elegante opvulling in uw tuin geeft. Het effect van bijvoorbeeld kleurrijk bloeiende tuinplanten wordt voor de donkergroene beschutting van de Taxushaag extra vergroot.

Dichter naar de grond toe kan de kleur lichter worden. Ook de nieuwe scheuten van de conifeer in het voorjaar hebben een lichtgroene kleur.

De takken, naalden en zaden van eventuele besjes van deze Taxus zijn bij het eten ervan giftig voor mensen en dieren, behalve voor de meeste vogels.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5