incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Sproeien in Augustus

Sproeien in Augustus

Bij deze zomerse temperaturen is het heerlijk om te genieten van een bloeiende tuin waarin de laatste groei van de meeste planten duidelijk zichtbaar is. Voor een langer behoud van een mooie kleurrijke tuin, geven wij u enkele tips, bijvoorbeeld op het gebied van het stralen van de planten en het maaien van het gazon.

Het gazon opblazen

Bestrooi het gazon bij voorkeur in de vroege ochtend, tussen 04:00 - 08:00 uur, in plaats van overdag of 's avonds. Als dit te vroeg is in de vakantiemaand augustus, strooi dan 's avonds, zodat het water niet te snel verdampt en het gazon niet verdort. Het is overigens beter om eenmaal per week gedurende een paar uur te sproeien dan elke dag gedurende een kwartier, anders worden de graswortels lui.

Maai het gras regelmatig en pas de hoogte van de messen aan de weersomstandigheden aan. Tijdens warme en droge dagen is het beter om het gras langer te laten staan, zodat het gras niet verbrandt en de grond niet uitdroogt. De beste tijd om te maaien is 's avonds. Dit houdt het gazon vochtig en beschermt het beter tegen de hete zon.

Geef het gazon in augustus een beetje mest. Het is het beste dit te doen wanneer regen wordt voorspeld, zodat de meststof goed kan doordringen.

Straalinstallaties

Om te voorkomen dat planten hun bladeren en bloemen laten vallen, hebben ze veel water nodig. Maar hoe vaak moeten ze worden besproeid en met hoeveel water? En waar kan ik beter strooien, boven of onder aan de plant?

Strooi 's morgens vroeg of later op de avond, in ieder geval niet in de brandende zon. Dit geeft de planten de tijd om het water goed op te nemen voordat het warm wordt.

Houd de bladeren droog. Als de bladeren 's avonds nat worden, kunnen er ziekten ontstaan. Bladeren die overdag nat zijn, kunnen door de zon verbranden.

Strooi alstublieft gelijkmatig en selectief. Als u slechts één wortelpunt tegelijk strooit, zal dit leiden tot een eenzijdige wortelgroei en dus tot een minimale opname van voedingsstoffen uit de grond. Strooi altijd rond de plant en het hele wortelgebied.

Het is beter onregelmatig te sproeien met meer water dan vaak te sproeien met weinig water. De meeste planten moeten regelmatig worden besproeid. Niettemin bevordert een lichte uitdroging de wortelgroei; als u te regelmatig strooit, zullen de wortels rotten.

Sommige delen van de tuin hebben meer water nodig dan andere delen, zoals borders. Deze planten krijgen wel iets vaker water, zodat het goed in de borders kan doordringen, maar in minder grote hoeveelheden. 

Geef planten voldoende en gericht water. Door op deze manier te sproeien, bereikt voldoende water de wortels. Als er te weinig water is, dringt het meestal alleen door tot de eerste grondlaag en bereikt het de wortels niet.

Maak de grond regelmatig los. Als de grond rond de plant regelmatig wordt losgemaakt, zal stralen het beste resultaat geven.

Geef de plant niet te veel water en voorkom zo waterverzadiging. Waterverzadiging kan de luchttoevoer naar de wortels verstoren, zodat de wortels geen zuurstof meer krijgen en afsterven.

Let op het weerbericht

In de zomer kan het gebeuren dat het langere tijd droog is. Vooral dan is het belangrijk om planten voldoende water te geven. In de zomer kan het echter regenen; juli en augustus behoren tot de natste maanden van het jaar. Zorg dus ook voor een goede waterafvoer.

Aandacht voor de weersvoorspellingen is zeer aan te bevelen; de weersomstandigheden kunnen tijdens de zomermaanden immers sterk variëren.

 

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5