incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Snelgroeiende hagen

Snelgroeiende hagen

Heb je net een nieuwe woning gekocht of ben je je tuin opnieuw aan het inrichten? Dan ben je natuurlijk benieuwd of een haag iets voor jouw tuin is. Ben je misschien aan het twijfelen tussen een schutting of een haag, en dan benieuwd naar de voordelen van een natuurlijke scheidingswand? Lees dan snel verder, want in dit blog lichten wij de eigenschappen en soorten van een snelgroeiende haag toe.

Privacy rondom je woning

Niks is zo fijn als een woning met tuin die beschut is voor andere mensen, zodat je kunt genieten van de rust en je eigen gezin. Dat je dus niet op je eigen plek wordt verstoord door je buren of andere langslopende mensen. Een natuurlijke scheidingswand, zoals een haag kan een oplossing bieden tussen bijvoorbeeld jouw huis en dat van je buren. Maar je wilt natuurlijk niet jaren wachten totdat de haag volledig omhoog is gegroeid. Kies in dat geval voor snelgroeiende haagplanten.

Een ideale oplossing voor als je snel een volle haag op een fatsoenlijke hoogte in je tuin wilt hebben.

Snelgroeiende Klimop Haag | Gardline

Verschillende snelgroeiende hagen

Er zitten nogal wat verschillen in de hagen en de snelheid van het groeien. De haag die absoluut op één staat is de Laurier. Deze populaire haagplant heeft prachtige, levendige en glanzende bladeren, die snel een groen en groot scherm vormen. Deze heg is gemakkelijk te onderhouden en ideaal voor het creëren van een dichte groenblijvende haag.

Een andere optie is de Klimop, in het Latijn Hedera hibernica. Deze plant groeit bijzonder snel, vooral als je haar tegen een tuinscherm plant. Voor een snelle groei van de Klimop is het belangrijk de plant geregeld te ondersteunen. Deze haag neem weinig ruimte in beslag en is winterhard en wintergroen. Een ander groot voordeel, waarom mensen vaak voor Klimop kiezen, is dat je deze kunt planten waar je wilt. Klimop is immers geschikt voor plekken in de zon, schaduw en halfschaduw.

Iets minder snel groeiende haag

Tot slot kun je ook kiezen voor een Thujahaag. Deze haag groeit wat minder snel dan de genoemde hagen hierboven, maar is extreem winterhard en altijd groen. De smalle bladeren lijken op schubben en prikken niet. Uitstekend te gebruiken rondom de speelplek van je kinderen.

De Thujahaag verkopen we het meeste, omdat ze tot een dichte beschutting groeit, die privacy in je tuin biedt.

Volgroeide hagen

Wil je het liefst vandaag nog een volgroeide haag plaatsen in je tuin? Geen probleem. Je kunt bij ons ook volgroeide hagen bestellen. Op onze webshop kies je gemakkelijk je gewenste hoogte, van 60 tot 225 cm. Door grotere planten te bestellen, hoef je niet te wachten totdat de haag de gewenste hoogte heeft. Onze prijzen zijn all-in prijzen; dus inclusief handling en bezorging bij je thuis.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5