incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Prunus lusitanica Angustifolia standplaats

Prunus lusitanica Angustifolia standplaats

Portugese Laurier Angutifolia kopen

De Prunus lusitanica Angustifolia gedijt goed in een warm tot matig zeeklimaat met warme zomers en frisse winters. De Prunusplant is winterhard en bestand tegen wind én zeewind. Bij hele strenge vorst kan de struik vorstschade oplopen, doordat de Prunus lusitanica oorspronkelijk afkomstig is uit een mediterrane omgeving.

De Laurier Angustifolia kan zowel in de zon als in de halfschaduw en in de schaduw groeien.

Deze Prunus is standplaatstolerant en groeit in nagenoeg alle grondsoorten. De voorkeur is een gedraineerde grond. Zorg ervoor dat de grond niet langdurig te nat is; de Angustifolia Prunus kan slecht tegen natte voeten over een langere periode. Ondanks een goede standplaatstolerantie raden wij u aan de struik jaarlijks te bemesten, om groei te bevorderen.

Zoals vele Prunussen is ook de Portugese Prunus een zeer compacte en dichtbegroeide struik. De Portugese Laurierkers is dan ook uitermate geschikt als haagplant; zowel voor een hoge als voor een lage, maar ook als bossige of smalle Prunushaag.

Als groepsbeplanting is deze plant eveneens goed toepasbaar.

Doordat de struik flair heeft en levendig en kleurrijk is, staat hij prachtig als solitaire tuinplant. De lusitanica Angustifolia verdraagt snoeien goed en kan in allerlei prachtige vormen gesnoeid worden. Decoratieve elementen in de vorm van bol op stam, een grote of kleine bolvorm of als leischerm komen in vele tuinen voor. Van zichzelf groeit de Angustifolia Prunus in een elegante, piramidale vorm.

Vanwege zijn compacte, maar relatief langzame groei is deze Prunus voor zowel grote als kleine tuinen ideaal. Naast het gebruik als tuinplant kan de Laurierkers Angustifolia perfect als terrasbeplanting in een kuip geplant worden. Als u kiest voor een standplaats in een pot of kuip, dan raden wij u aan te zorgen voor een goed waterdoorlatende bodem. Ook regelmatig snoeien van de Portugese Laurier Angustifolia als terrasbeplanting is noodzakelijk.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5