incl. BTW & incl. bezorging
Suchen im Blog
Prunus lusitanica Angustifolia bemesten

Prunus lusitanica Angustifolia bemesten

Portugese Laurier Angustifolia kopen

De Prunus lusitanica Angustifolia is standplaatstolerant. Dat betekent dat de Prunus in bijna alle bodemsoorten groeit. De Laurier gedijt het beste in een humusrijke bodem, een meer waterdoorlatende grondsoort.

Ondanks zijn geringe eisen aan de grondsoort is het verstandig de struik in het voorjaar te bemesten. De plant wordt hierdoor sterker en gezonder.

Wij adviseren een organische meststof als compost, tuinturf of kippenmest te gebruiken. Dit heeft een langwerkende samenstelling en zorgt een zeer lange periode voor een verbeterde bodem. Door de grond rondom de Portugese Laurier met meststof en compost te verbeteren, krijgt de struik een intensievere kleur en wordt de tuinplant sterker en beter resistent tegen ziekten en plagen. Ook in geval uw lusitanica Angustifolia vorstschade heeft opgelopen, knapt de struik op van voedzame compost of kippenmest.

Het bemesten van uw Laurier is eenvoudig. Strooi de meststof om de plant en hark het vervolgens in de grond. Wanneer u een haag heeft, gooi dan de meststof aan beide kanten van de Laurierhaag. Let erop dat er geen mestkorrels op de bladeren blijven liggen; dit kan verbranding van het loof veroorzaken. Geef na het bemesten de tuinplanten altijd voldoende water.

Als u gaat snoeien is het eveneens verstandig de Laurier voor de tijd te bemesten. Hierdoor worden de nieuwe scheuten, die aan de struik groeien, sterker.

check_circle Behulpzaam en persoonlijk contact
check_circle Aangroeigarantie
check_circle Frisse planten van topkwaliteit
check_circle Gratis bezorging
check_circle Klanten beoordelen ons met 5 / 5